Copy
Kosmorama nyhedsbrev / Kosmorama newsletter        
View this email in your browser

NYHEDSBREV #01

[for English see below]

Her på DFI er vi stolte og glade over at kunne fortælle, at Kosmorama nu er på nettet. Du finder den digitale udgave af Danmarks ældste filmtidsskrift på kosmorama.org
REDAKTØRENS VELKOMST

"Når jeg sætter mig ned for at skrive en filmanmeldelse, sørger jeg for intet øjeblik at glemme, at det er idioter, jeg skriver for”.

Sådan lød de første ord i det første Kosmorama, som blev udgivet af Det Danske Filmmuseum i oktober 1954. Citatet blev tilskrevet en unavngiven københavnsk anmelder for at motivere, at der var brug for et tidsskrift for filmentusiaster, som ikke regnede læserne for idioter. ”Der er brug for os”, lød overskriften. Og så fulgte en række artikler, der beskrev, analyserede og ikke mindst søgte at legitimere filmen som kunstart. Åbningsartiklen var forfattet af ingen ringere end Asta Nielsen.

Her, næsten 60 år senere, mener Det Danske Filminstitut stadig, der er brug for Kosmorama. Vi mener, der er brug for et akademisk filmtidsskrift, som baserer sig på filmforskning. Derfor flytter vi nu Danmarks ældste filmtidsskrift fra papiret og bibliotekshylderne over på det globale net. 

FIRE NYE ARTIKLER
KOSMORAMA ARKIV

Vi lægger ud med de seneste 16 numre, dvs. fra det sidste trykte nummer 248/vinter 2011 til 233/sommer 2004. Foreløbig er det 228 artikler, der nu kan læses og downloades direkte fra Kosmoramas Arkiv

Velkommen til det nye Kosmorama og god fornøjelse med læsningen!

KOSMORAMA NEWSLETTER #01


The Danish Film Institute is pleased and proud to announce that Denmark’s oldest film journal Kosmorama is now online. The majority of articles are still in Danish but in the future we publish in English and the Scandinavian languages, too.
Please visit Kosmorama/English

THREE NEW ARTICLES IN ENGLISH

Welcome to the online-version of Kosmorama. Enjoy your read!

Copyright © 2013 Det Danske Filminstitut, Arkiver & digitalisering, All rights reserved.
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp