Copy
Ontdek de laatste smaakvolle nieuwtjes...
View this email in your browser

Beste vriend van AromaG,
Beste <<Voornaam>>,

In deze nieuwsbrief héél wat nieuwtjes van het AromaG front.
Niet enkel Habanos brengt deze maand enkele nieuwe vitola's op de markt (Montecristo Double Edmundo, Romeo y Julieta de Luxe, Bolivar Libertador LCDH, H. Upmann Connoisseur A, San Cristobal Torreón Jar) ook maakte de redactie van AromaG kennis met enkele nieuwe sigaren van Davidoff, Macanudo, Balmoral, De Olifant, enz...
We genoten van een glaasje Baileys Chocolat Luxe bij de persvoorstelling van dit nieuwe donkere goud in de Bar Chocolat in het kasteel Van Ter Hulpen.
De liefhebbers van de pijp kunnen voortaan puffen van de nieuwe "My Own Blend", 6 melanges gemaakt door Belgische tabakspeciaalzaken. 

Ook bijzonder goed nieuws voor de liefhebbers van Habanos, recent opende de 7° La Casa del Habano van de BeNeLuX zijn deuren, eindelijk ééntje in het hartje van België - Brussel. Bekijk zeker eens hun site (klik hier)


La Casa del Habano - Brussels


La Casa Del Habano Brussels 
rue Faiderstraat 1C 
1060 Brussels 
Belgium 
Telephone : +32 2 534 29 00

Return of a legend

De Balmoral Añejo 18 - Mk52


In 2002 werd de BRS Torpedo Maduro door de ‘Cigar Insider’ als testwinnaar met een hoge 92 rating gewaardeerd. Het model Torpedo is terug van weggeweest bij Balmoral en laat dit maal het 18 jaar oude Braziliaanze sun grown dekblad op spectaculaire wijze tot uitdrukking komen in de Añejo 18 Torpedo Mk52. In combinatie met een karaktervolle ligero blend biedt deze unieke figurado een bijzondere opbouw van smaken en complexiteit. De impact, zoals van een torpedo verwacht mag worden, is explosief.

De naam Torpedo Mk52 is geïnspireerd door de legendarische Mark 48 (afgekort Mk-48) zwaargewichtstorpedo van onder andere de Nederlandse en Amerikaanse marine. Met een ring gauge 52 is de Torpedo MK52 een krachtpatser die klaar is om afgevuurd te worden.

Deze Mk52 behaalde in de longfillertasting van AromaG 4,5 blaadjes - de hoogste score in deze piramide-tasting. (klik hier om het AromaG magazine digitaal te lezen)

Deze "must have", heden reeds verkrijgbaar in Nederland - vanaf begin volgende week in Belgïe.Bekijk ook het filmpje waarbij deze sigaar werd gepresenteerd te Société Nobel.

La Paz Wilde Cigarillos Filtro de Tabaco

La Paz heeft een nieuw sigaartje ontwikkeld: een primeur! 
De sinds decennia befaamde wilde cigarillo is nu verkrijgbaar met filter, maar dan wel een filter van 100% tabak!  Hij bestaat uit nerven van Virginiatabakken, die licht opgeblazen werden. Dit geeft dat de vertrouwde smaak niet alleen behouden blijft, maar zelfs meer nuances doet ervaren en iets zachter en milder rookt.   

De La Paz Filtro de Tabaco wordt gelanceerd in een verpakking van 20 stuks in een naturel en in een licht gearomatiseerde versie, beide à €8,70.

-bron: huis Verloo-

Facebook
Twitter
Website
Email
In deze nieuwsbrief:
 
Evenementen kalender:

vr 15 nov - za 16 nov
Société Nobel open tijdens IWF
vr 15 nov - zo 17 nov
Wijnhandel Rabelo - Grote Jaarproeverij met wijnproducenten
ma 18 nov - vr 22 nov
25 Encuentro de Clientes y Amigos de Partagas
vr 22 nov19:00
Whisky-festival @Huis Verloo - Antwerpen [BEL]
zo 24 nov11:00
Blind Smoke
vr 29 nov18:00
Nocturne @De Kelle - Cigars - Overijse [BEL]
vr 29 nov19:30
Montblanc Vente Exclusive @Société Nobel - Den Haag [NED]
vr 06 dec20:00
Sigarenavond met Balmoral @Huis Verloo - Antwerpen [BEL]
za 07 dec13:00
Mount Gay ... heerlijke rums @Huis Verloo - Antwerpen [BEL]
zo 16 feb - vr 21 feb
ProCigar - Dominican Republic
ma 24 feb - vr 28 feb
16th Habanos Festival - Havana [CUB]
Nieuw op de AromaG-site:


 movies:


 pictures:

Macanudo Vintage 2000De Macanudo Vintage 2000 Cabinet Selection is de zesde vintage release van Macanudo. Zijn Connecticut schaduw wrapper werd weer geoogst in 2000 en apart gezet voor gebruik door Daniel Núñez, die veeleisend de veroudering van dit zeldzame blad opvolgde. Het recept wordt aangevuld met Piloto Cubano en San Andres long-leaf fillers met een donkere San Andres bindmiddel. Het resultaat is een diepe, aromatische rook met een complexe en verfijnde afwerking. De beschikbaarheid van deze sigaren is natuurlijk beperkt.

Baileys Chocolat Luxe

presenteert de Rococo serve


Baileys Chocolat Luxe presenteert de Rococo serve, een creatie van Bompas & Parr. Met een knipoog naar de extravagantie van het hof van Marie Antoinette, wordt Baileys Chocolat Luxe in een langstelig glas over ijs gegoten, en vervolgens afgewerkt met een framboos op een geparelde sierpen. 
 
Hierdoor behoudt Baileys Chocolat Luxe het evenwicht tussen echte Belgische chocolade, rijke Irish cream en fijne whisky. Wanneer het ijs de drank koelt, ontstaat er een gemarmerd patroon aan haar oppervlak waardoor de rijke chocoladelikeur wordt omgetoverd in een lichter en sierlijk Rococo-motief. De Rococo serve harmoniseert de chocolade- en framboostoetsen met de flair van een meesterpatissier. De intensiteit van de cacao wordt verzacht en de fruitsmaak wordt aangescherpt als de vloeistof rondom het ijs danst.

Davidoff lanceert een Nicaraguaanse reeks


Davidoff - Genève onthulde recent haar eerste Nicaraguaanse sigaren lijn, Davidoff Nicaragua.
"Dit is een belangrijke stap voor Davidoff om uit te breiden naar een nieuw gebied," aldus Oettinger Davidoff Group CEO Hans-Kristian Hoejsgaard.
"De missie van Davidoff is liefhebbers heerlijke ervaringen te bieden -. Ongeacht het grondgebied"

 
De 100% Puro Nicaraguaanse mix combineert een 10-jarige Habano zaad Nicaragua Rosado wrapper in een mooie kleur, met een omblad vanaf Jalapa en een mix van binnengoed uit Esteli, Condega en Ometepe.
 
Het assortiment wordt geleverd in drie maten: Piramide (140mm; 54 RG); Robusto Tubo (127mm; 50 RG) en Short Corona (95mm; 46 RG).

Bolivar Libertador LCDH release

Nu beperkt leverbaar!


La Casa del Habano presenteert U graag de nieuwe Bolivar Libertador als een exclusief La Casa Del Habano product. In het verleden werd deze prachtige sigaar reeds gelanceerd in kisten van 10 en 25 als de Franse Regional Edition in 2006 en 2007.

Deze "Sublimes" module met een ring van 54 en 164 mm lengte is nu heel beperkt beschikbaar.

Deze "full flavoured" Bolivar Libertador wordt verkocht in kistjes van 10  en is heden beschikbaar in La Casa Del Habano (Knokke, Gent, Brussel, Antwerpen, Den Haag, Amsterdam, Luxemburg, ...)

-bron: LCDH Knokke-Gent-

Winnaar nieuwsbrief wedstrijd - november 2013Elke maand verloot AromaG een smaakvolle prijs aan één van de leden van de nieuwsbrief.

De winnaar van deze maand is Indra Gharbharan uit Rotterdam: 

Indra wint een prachtige Habanos-asbak van Hoyo de Monterrey.De winnaar kan zijn prijs afhalen in de AromaG partnershop in zijn buurt (La Casa del Habano - The Hague).

De AromaG partnershops zijn geselecteerde speciaalzaken waar U terecht kunt voor het betere rookgerei, professioneel advies en perfect geconditioneerde sigaren. 
Voor de lijst van de AromaG partnershops (klik hier).

Nieuwigheden in accessoireland


CU300D Colibri Eclipse Cutter:

In navolging op de aansteker de knipper (verkrijgbaar in meerdere kleuren).
 

CU400T Colibri Monza Puncher:

Ter aanvulling van de Monza reeks met aansteker en knipper nu een zeer mannelijke puncher (verkrijgbaar in meerdere kleuren).
 


Xikar 565 Ellipse III Triple Flame lighter:

De derde generatie van de populaire triple jet Ellipse is gearriveerd. De Ellipse III beschikt over verbeterde kwaliteitsverbeteringen met dezelfde grootte en vlam die Ellipse gebruikers eerder ervaarden. Subtiele veranderingen in het ontwerp verbeteren de prestaties en het voelen fijner en lichter aan (verkrijgbaar in meerdere kleuren).

My Own Blend - Belgische pijptabakken


6 Belgische tabak tabakspeciaalzaken bezochten maart jl de tabaksfabrieken van Larsen en Borkum Riff in Denemarken.  
Men genoot daar een zeer intense opleiding, die werd afgerond met het ontwikkelen van hun eigen pijptabak-recept in samenwerking met Lasse Berg, de Master Blender van het bedrijf. 
Deze blends zijn heden te verkrijgen bij de deelnemende winkelier.


  1. MOB by Steven - Persshop - Geel
  2. MOB by Jo - Huis Pletvoets - Sint-Truiden
  3. MOB by Bernard - Maison Demiautte, Marchienne-au-pont (Charleroi)
  4. MOB by Matteus - Van Matt - Halle 
  5. MOB by Frank - Huis Verloo - Antwerpen
  6. MOB by Le Loi - Le Roi du Cigare - Brussel
Om de melanges te bekijken (klik hier)
'AromaG' ontstond eind 2012 uit de schoot van de Brugse sigarenclub 'Aroma de Cuba', met als missie epicuristen van de BeNeLux te verenigen, te informeren en te begeleiden in hun zoektocht naar het smaakvolle des levens. AromaG wil op die manier een bindmiddel zijn tussen fabrikanten, handelaars, (sigaren)clubs en de puristen ‘mensen met smaak op zoek naar genot’.
Share
Forward to Friend
Tweet
Share
AromaG© 2013  -