Copy
Ontdek de laatste smaakvolle nieuwtjes...
View this email in your browser

Beste vriend(in) van AromaG,
Beste <<Voornaam>>,


Rustig zou het moeten zijn, zo de maand januari, waar na twee weken feesten, de meesten zo eventjes in een klein winterslaapje dommelen. Niets is minder waar voor het AromaG-team:

  • De redactie is druk in de weer met het klaarstomen van het volgende AromaG-magazine met tal van interessante artikels, tastings en weetjes.
     
  • Op hetzelfde moment legden we de laatste hand aan het nieuwe tabaksbier 'Jean-Nicot Tripel Gold'.
     
  • Als dat nog niet genoeg is: we gingen alvast van start met de organisatie van het Tabaksevement Smokey Sunday (www.smokeysunday.eu).Foto: "Moge het pijpje je smaken, en het leven je gelukkig maken."

Gelukkig hebben we tussen alle harde labeur door, van de gelegenheid gebruik gemaakt om 'de pijp' te herontdekken. Lekker ontspannen met de pijp in de hand, elk pufje schonk ons een waar genot.
 

"Moge het pijpje je smaken, en het leven je gelukkig maken." 

 

Tabaksevenement

Smokey Sunday (S2) 


Geïnspireerd op de succesvolle Big-Smoke-events in het buitenland (USA, UK, Duitsland en Nederland) lanceert AromaG een eigen variant op dit concept te België, met name Smokey Sunday. 
'S2' is een privaat tabaksevenement, gericht op de levensgenieter die een lekkere smoke weet te waarderen. Op S2 voorzien we plaats voor sigaren- en tabaksfabrikanten, destillaten, aromatische dranken (zoals koffie en thee), tabaksaccessoires (vb. je pijp laten opkuisen), workshops e.a. Naast de degustatiestanden organiseren we om het half uur enkele korte seminaries in een aparte ruimte (vb. 20 personen). Tijdens het evenement kan men tevens genieten van een drankje, een hapje, randanimatie en uiteraard wordt het geheel muzikaal opgeluisterd.

Noteer alvast zondag 27 april 2014 in uw
agenda!


 
Facebook
Twitter
Website
Email
In deze nieuwsbrief:
 
Nieuw op de AromaG-site:


 movies:

 pictures:

Corps Diplomatique - Deauville


Het premium shortfiller-merk Corps Diplomatique lanceert een 100% shortfiller met filter; goed voor een mildere smaakbeleving.
De Filter Deauville ontleent zijn naam aan de prestigieuze kuststad Deauville in het departement Calvados - Regio Basse Normandië (Frankrijk).

Corps Diplomatique komt met filter cigarillo


Deze CD Deauville-filter zijn te koop in doosjes van 20 stuks à € 8,40/doosje bij de betere AromaG-partnershop

Biernieuws

Jean-Nicot Tripel Gold - tabaksbier
 

Nu beschikbaar: het nieuwe tabaksbier Jean-Nicot Tripel Gold. Deze tripel borduurt verder op het succes van de originele 'Oranje' Jean-Nicot Tripel.
Ter gelegenheid van zijn 2-jarige bestaan, krijgt deze er een extra kruidige smaak bij. Het is een tripelbier van hoge gisting (alc. 8,5%) met een kruidig, floraal en citrusachtig aroma. Moutig van smaak met een gistachtige hop afdronk, met een subtiel snuifje peper. Een degustatiebier voor connaisseurs: zeer verfijnd en complex. De aanbevolen schenkingstemperatuur is 6 à 9° C.


De nieuwe Jean-Nicot Tripel Gold is alvast verkrijgbaar bij Missault (Brugge), Huis Hardies (Mol), De Persshop (Geel), Letterland (Oudenaarde), Pure C (Cadzand-Bad).

Meer info via www.jeannicot.be


longfiller in bundel

Casa de Garcia, zeer scherp geprijsd

 
Nu beschikbaar in de BeNeLux, de Casa de García sigaren. Handgemaakt in de Dominicaanse Republiek (door de Tabacalera de Garcia) met een mix van Honduras en Dominicaanse longfiller tabak. Het is een zeer consistente sigaar die mild, zoet, en lekker is van begin tot eind. Verpakt in bundels van 10 en zeer scherp geprijsd. 
Deze bundels zijn te koop in de AromaG-partnershops, kostprijs Corona € 2,10/stuk - Robusto € 2,50/stuk - Churchill € 2,60/stuk 

Gelimiteerde reeks

Davidoff - Year of the Horse

Na het Jaar van de Slang volgt het Jaar van het Paard. Niet alleen in China maar ook in sigarenland. Want Davidoff komt ook dit jaar met een bijzondere Limited Edition: The Year of the Horse.

Deze Gordpo (6x60) heeft een Dominicaanse Yamasá dekblad en een San Vicente omblad. Het binnengoed bestaat uit Olor Seco, San Vicente Ligero, Piloto Viso en Hybrid Seco. 

Door deze blend van tabakken is volgens Davidoff een zeer aromatische sigaar ontstaan met tonen van geroosterde koffie, cederhout en peper. In een mooie combinatie met wat romiger en zoetere smaken.

Afbeelding
Ook zullen er verscheidene accessoires op de markt verschijnen met dit thema. Het gaat daarbij om een asbak, een cutter en een reishumidor. De kist is ook dit jaar weer prachtig en is geïnspireerd op de Chinese architectuur. 

Deze echte raspaardjes van Davidoff liggen al in de winkels. Ze zijn zowel per stuk als in kisten van negen te verkrijgen. Los kosten ze € 30 per stuk.


Verkrijgbaar bij de betere AromaG tabak speciaalzaak (klik hier)

bron: www.sigarenliefhebber.NL

Winnaar nieuwsbrief wedstrijd - januari 2014Elke maand verloot AromaG een smaakvolle prijs aan één van de leden van de nieuwsbrief.

De winnaar van deze maand is Christian Marissens uit Lochristi: 

Christian wint een cutter van Xikar (type XI2 Black)

Deze cutters hebben snijbladen gehard tot op het niveau Rockwell C 57, het resultaat is één van de hardste en scherpste cutters op de markt. De cutter wordt gekenmerkt door de typische klassieke XIKAR-vorm, gemaakt uit een lichtgewicht fiberglas composiet. 
De XI2 kan sigaren knippen tot G54 (afhankelijk van de Cap tot G58).

De winnaar kan zijn prijs afhalen in de AromaG partnershop in zijn buurt (La Casa del Habano - Gent).

De AromaG partnershops zijn geselecteerde speciaalzaken waar U terecht kunt voor het betere rookgerei, professioneel advies en perfect geconditioneerde sigaren. 
Voor de lijst van de AromaG partnershops (klik hier).

Nieuwigheden in accessoireland

 

COLIBRI Interceptor:
(verkrijgbaar in meerdere kleuren: transparant, rood, oranje en blauw)

Verwen jezelf met een prachtige festivalreis

Pro-Cigar 2014


The Festival beautifully combines cigar educational opportunities, entertainment, leisure activities, and loads of premium cigar smoking. This unique event allows everyone involved in the cigar world to interact and enjoy each other's company in an unprecedented way – cigar manufacturers, retailers and consumers. The Procigar Festival 2014 will be held on February 16-21 in the Dominican Republic - Cigar Country.
Starting in the luxurious resort of Casa de Campo, located in La Romana, on the southeast coast of the island, our guests will have the opportunity to relax at the beach under the tropical sunshine, play golf, take a sail trip to Palmilla and Saona Island, snorkeling and visit Tabacalera de García.


The fun continues one step further in the cigar capital of the world, Santiago de los Caballeros, about 160 miles from La Romana, for a diversity of options to choose from, including cigar factory and tobacco field tours to General Cigar, Davidoff, Matasa, La Aurora, Corporación Cigar Export, Tabacalera La Alianza, La Flor Dominicana and the Fuente Foundation. Other spectacular activities like a tour to Cayo Arena Island, sailing on a catamaran along the north coast, seminars, a poker tournament for charity, merengue lessons, and more are also offered.

By night, all guests will gather for spectacular gala dinners, premium drinks, local cuisine, cheerful dance and warm Dominican hospitality, all that round off with the Best Premium Smokes. You can't help but to enjoy the atmosphere we've created! Procigar Festival provides a treat for all palates and underlines why the Dominican Republic is the CIGAR COUNTRY.

 

Visit http://www.procigar.org for more information!

'AromaG' ontstond eind 2012 uit de schoot van de Brugse sigarenclub 'Aroma de Cuba', met als missie epicuristen van de BeNeLux te verenigen, te informeren en te begeleiden in hun zoektocht naar het smaakvolle des levens. AromaG wil op die manier een bindmiddel zijn tussen fabrikanten, handelaars, (sigaren)clubs en de puristen ‘mensen met smaak op zoek naar genot’.
Share
Forward to Friend
Tweet
Share
AromaG© 2014  -