Copy
Ontdek de laatste smaakvolle nieuwtjes...
View this email in your browser

Beste vriend(in) van AromaG,

Een najaar om van te smullen, héél wat nieuwe epicuriteiten verschenen op het toneel zodoende U en de uwen de wintermaanden warm kunnen trotseren.
De redactie van AromaG gaat elke dag voor U op zoek naar genot, levensvreugde, en de smaken des levens die we graag met U, onze trouwe lezers, delen.
 
Hieronder maken we al te graag een opsomming van de laatste nieuwigheden waarmee we konden en nog zullen kunnen kennismaken. Stap eens binnen bij een AromaG-partnershop en laat je verwennen.
 
Uw AromaG-partnershop helpt U tevens graag met uw kerst- en eindejaarsgeschenken.
 

GENIET SAMEN MET ONS...

15-20 febr. 2015

Procigar Festival 2015


PROCIGAR FESTIVAL
"A MUST TO DO ON YOUR BUCKETLIST"

 

Enjoy the Taste of the Caribbean at the Procigar Festival 2015!  

Lees ons verslag over het vorig festival en overtuig Uzelf. Naar jaarlijkse traditie zakten in februari honderden enthousiastelingen af naar hét Mekka van de sigarenliefhebber: de Caraïben.

Tijdens de Pelgrimage verzamelden aficionado’s van over…


LEES MEER

het stoere broertje van Zino Davidoff

New Camacho

 

Camacho Cigars, de in Amerika erg populaire Honduraanse fabrikant van authentieke handgemaakte cuban-seed sigaren, opgericht in 1961 door de Cubaan Simon Camacho, heden onderdeel van de Oettinger Davidoff Group, brengt 3 nieuwe robusto tubos naar onze contreien. Deze prachtig afgewerkte ‘stoere en eigentijdse’ Camacho sigaren wisselen graag van eigenaar voor de erg democratische prijs van €7,20/stuk [BE].
Facebook
Twitter
Website
Email
In deze nieuwsbrief:
Evenementen kalender:
 
do 27 - za 29 nov 2014
14:00 - 19:00
Opening La Casa del Habano @Hasselt
vr 28 nov 201419:00
Whisky-festival @Huis Verloo - Antwerpen [BEL]
za 06 dec 201413:00
Sinterklaas proeverij @Huis Verloo - Antwerpen [BEL]
zo 15  - vr 20 feb 2015
Pro Cigar 2015 - Dominican Republic
ma 23 feb 2015 
zo 01 mrt 2015
17th Habanos Festival - Havana [CUB]
zo 07 juni 2015
2° Eindhovense Longfiller Competitie - Eindhoven [NED]
Nieuw op de AromaG-site:

 movies:

Hou de AromaG YouTube-pagina de volgende dagen goed in de gaten voor onze video-impressies van InterTabac 2014.

 

Premium-Spirits presenteert:

Rhums de Ced & Zaya


Premium Spirits, invoerder van exclusieve destilaten presenteert 2 nieuwe rums of laat ons eerder zeggen 5:

Les Rhum de Ced is niet zomaar de naam van een product, maar omvat een collectie aan smaken. Een collectie  gaande van zoete smaken zoals de banaan – cacao of de mango - passievrucht, tot de eerder  frisse smaken zoals de appel – gember combinatie of de favoriet: de ananas. Dit allemaal ambachtelijk gemaakt, met biologische producten, en natuurlijk met passie.
  

 

Trinidad, een klein eiland in de Caraïben, daar kent Zaya zijn oorsprong. Zaya, een 12 jaar oude rum, gerijpt in authentieke eiken vaten en toch een gesofisticeerde smaak behouden Deze rum werd 5 maal gedistilleerd en werd met manueel gemengd met ruim 3 andere soorten rum om zo zijn unieke smaak te bekomen.

LEES MEER
 

Een shortfiller met longfiller tabakken

Balmoral Aged 3 Years


Enige weken geleden had AromaG het genoegen om, in primeur, de nieuwe Balmoral Aged 3 Years aan de lippen te zetten. "Waaaauw", dit was het eerste dat door onze hoofd ging, een shortfiller met een uitgebreid smakenpallet, een volwassen shortfiller
 

We herkennen duidelijk de zoete Braziliaanse smaken, in de regio Bahia wordt immer in het prachtige Mata Fina gebied een superieure boerentabak verbouwd. De 'sungrown' Mata Fina tabak komt tot wasdom in de volle Braziliaanse zon en heeft door het bijzondere klimaat en bodemgesteldheid een unieke smaakbeleving. Heden zijn deze fijnproevertjes verkrijgbaar bij de betere tabakspeciaalzaak.

LEES MEER
 

ze zijn er...

Habanos Ediciones Limitadas 2014


Sinds 2000 lanceert Habanos jaarlijks enkele "gelimiteerde uitgaven", éénmalige edities met een beperkt volume.  Het zijn altijd "vitolas" (modellen), die niet in het normale permanente assortiment van Cubaanse longfiller sigaren worden aangeboden. 

Elke Edición Limitada is uiteraard een volledig met de hand gemaakte longfiller, vervaardigd met geselecteerde tabakken uit de befaamde Pinar del Río regio.  
Alle bladeren (binnengoed, omblad en dekblad) hebben tenminste 2 jaar gerijpt, wat meer aroma en minder agressie tot gevolg heeft.  

De eerste 2 voor 2014 zijn nu beschikbaar:
 •      Bolivar - Super Coronas à € 14.40 [BE]
 •      Partagas - Selección privada à € 20.00 [BE]


bron: huis Verloo (Antwerpen)

 Xikar VX Key Chain Cutter, compacte V-cutter

De v-cut wint terug aan populariteit en Xikar heeft een nieuwe compacte versie ontwikkeld. Het mes is scherpe v-vormige mes kenden we reeds maar zit nu in een kleinere aluminium body met sleutelhangerring. Een ideaal zakmodel voor wie een kattenoog in zijn sigaar wil. 

Dunhill 1907


Waar was je mee bezig in 1907? Als je naam Alfred Dunhill is, dan is het antwoord op deze vraag simpel: "De lancering van een merk van sigaren en tabak die de tands des tijds zullen doorstaan." Met de release van Dunhill 1907, een knipoog naar dit uiterst belangrijke moment in de geschiedenis van Dunhill, wordt het verleden geëerd en ziet de toekomst er rokerig doch helder uit. 
 

Elke medium-bodied sigaar bevat een gebalanceerde mix van Dominicaanse ligero en Braziliaanse Mata Fina binnengoed, het omblad is er eentje van de Dominicaanse Republiek en het dekblad is Honduraans.  Volgende vitola's zijn verkrijgbaar in deze 1907-editie:
 • Box-pressed Toro (152mm, G54)
 • Churchill (178mm, G49)
 • Robusto (127mm, G52)
 • Rothschild (114mm, G48)

LEES MEER

Limited Edition

De Olifant Valentino Robusto


De Olifant, het premium shortfiller sigarenmerk uit Nederland, bracht dit najaar een nieuwe Limited Edition new filler sigaar voor een korter rookmoment: De Olifant Valentino Robusto.
Samengesteld uit een melange van wel 19 binnengoed componenten die zorgvuldig gekozen werden van plantages uit verschillende werelddelen. Dit binnengoed wordt viermaal gerold in Besuki omblad en opgedekt met zandblad van Sumatra. Fier en stoer, maar breed geschouderd.
Deze robusto biedt de goede eigenschappen van de caraibische longfiller en de europese shortfiller.
Vol en rond van smaak met een extra pepertje. Rooktijd 30 - 40 minuten. Verkrijgbaar in kistjes van 8 stuks à rato van € 32,00 [BE]

Het artikel in de laatste AromaG geeft een duidelijk beeld weer van de passie en gedrevenheid waarmee de Olifant werknemers sigaren produceren. Klik hier als u het artikel wilt (her)lezen

Credo Special T

de geknipte...


Credo heeft een nieuwe en interessante variant op zijn Sections model. Het gekende handige sigarenschaartje heeft nu naast de klassieke 58 ring gauge en de gigantische XXL 70 ring gauge nu een uitvoering met 2 verschillende diameters in 1 schaar: 58 én 34 ring gauge! De 34 RG wordt vooral gebruikt om  torpedo’s en figurado’s te knippen. Het lichtgewicht schaartje groeit slechts met 1 cm en blijft daardoor een zeer praktisch zakmodel. VP €11.95


 

Dunhill presenteert 3 nieuwe, klassieke tabakken

Nieuw verkrijgbaar, 3 klassieke pijptabakken van het prestieuze Britse merk Dunhill.

London Mixture

Een medium English mixture samengesteld uit Virginia-, Orient- en Latakiatabakken met een zachte, evenwichtige smaak en een typisch licht geturfd aroma. Een echte klassieker. €13,-

Durbar

Latakia- en Orientbladen en vooral gele en donkere, rijpe viriginia. Zachte uitgebalanceerde smaak met een rokerige toets. Traagbrandende, medium body blend.  €13,-

The Apéritif

Goud-gele virginia, een groot aandeel rokerige Latakia die wordt afgerond met weelderige Oriënt-en zoete Black Cavendish tabak. De smaak is krachtig met een geturfd aroma. €13,-
 


 

nieuw van J. Cortès

Calvano


Groot nieuws van de West-Vlaamse sigarenfabrikant J. Cortès, zij zijn momenteel een nieuwe medium-filler sigaar aan het lanceren. De vertrouwde blauwe kleur met de nieuwe merknaam 'Perla de Calvano'.
 

Deze Perla de Calvano zijn handgemaakt volgens traditionele methodes door de lokale rollers uit devallei 'Esteli Valley in Nicaragua. Het resultaat is een toegankelijke sigaar met een volle, ronde smaak die openbloeit naar een wijd pallet aan subtiele noties van hout en noot, met een zoete toets, een verrassende frisheid en een heerlijke nasmaak, nu reeds genoemd als "easy smoking".
 • dekblad: Besuki (Java-Indonesië)
 • omblad: Conecticut Broadleaf (Jamastran-Honduras)
 • Binnengoed: Habano, Jalapa & Esteli (Nicaragua)

 

Te verkrijgen in Robusto en Corona-formaat.

De verkoopsprijzen zijn als volgt:
 • PDC Robusto: €12,50/5 stuks [BE]
 • PDC Corona: €10,00/5 stuks

speciaal voor de Europese markt

Macanudo Inspirado


U zag misschien rood voor de ogen of was het de nieuwe lijn van Macanudo, de No 1 longfiller van de Scandinavian Tobacco Group (kortweg STG), de naar verluid meest verkochte longfiller ter wereld. In hun oeuvre vinden we oa. de Macanudo Café en de Macanudo 1968.

 

Vanaf heden speciaal voor de Europese markt een aangepaste blend onder de naam ‘Inspirado’, en met de rode kleur doet hij ons stilaan dromen van een rode Ducati of zelfs een pijlsnelle Ferrari even ‘inspirerend’‘smaakvol’ maar een stuk ‘toegankelijker’. 

LEES MEER

Davidoff plaatst de kroon op zijn Nicaragua-lijn


In de laatste editie van AromaG scoorde de Davidoff Nicaragua Robusto bij de beste van de klas.

Naast de eerder (najaar 2013) gelanceerde Robusto, Corona & Toro kunnen we vanaf heden kennis maken met de Diadema, een elegante salamon module, een complexe gebalanceerde sigaar die ons laat kennismaken met een zoete gezouten smaak met enkele hinten van leer en een consistente nasmaak. Deze 165mm lange elegante sigaar cepo 50 verraste ons telkenmale opnieuw met zijn uitgebreid smakenpallet.

LEES MEER

Opening La Casa Del Habano Hasselt!
 
Op donderdag 27/11 openen Dominique Gyselinck en Frédéric Dechamps, eigenaars van La Casa Del Habano Knokke en Gent, officieel hun derde La Casa del Habano namelijk te Hasselt. Deze vrij ruime winkel was voorheen Claes Tabaco, een zusterwinkel van Claes Genk. Met de opening van deze winkel komt het totaal van Casa Del Habano-shops te België uit op 5 (Knokke, Gent, Antwerpen, Brussel en Hasselt), in Europa zijn er ondertussen 49 Casas.

Dominique en Frédéric nodigen u samen met hun nieuwe medewerkers Véronique en Willy uit voor de opening van hun nieuwe La Casa Del Habano te Hasselt!

Op donderdag 27/11, vrijdag 28/11 en zaterdag 30/11 verwelkomen zij u graag van 14u tem 19u samen met een "Mojito" en een "Puro".

Teneinde de nodige voorzieningen te kunnen treffen vragen zij u vriendelijk uw aanwezigheid deze week per kerende te bevestigen.

Zij kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen op hun nieuwe adres in de Aldestraat 39 te Hasselt .

Meer info kan u bekomen worden via cigars@lacasadelhabano-hasselt.be

LEES MEER
'AromaG' ontstond eind 2012 uit de schoot van de Brugse sigarenclub 'Aroma de Cuba', met als missie epicuristen van de BeNeLux te verenigen, te informeren en te begeleiden in hun zoektocht naar het smaakvolle des levens. AromaG wil op die manier een bindmiddel zijn tussen fabrikanten, handelaars, (sigaren)clubs en de puristen ‘mensen met smaak op zoek naar genot’.
Share
Forward to Friend
Tweet
Share
AromaG© 2014  -