THOUGHTRECORDS
 
Lieve lezers,
mijn album 'Vulnerable hearts' is gerecenseerd;

http://zinesters.nl/2015/04/plaatrecensie-maartje-teussink-vulnerable-hearts/
 

Plaatrecensie Maartje Teussink – Vulnerable Hearts

 Nick Aberson

 

Als je het theater de laatste jaren in de gaten houdt kom je haar naam vaak tegen, maar Maartje Teussink heeft in de muziekwereld nog wel wat terrein te winnen. Onterecht, want ook nu weer levert ze met Vulnerable Hearts een album af dat raakt, met nummers die een groter publiek zeker aan kunnen.

Vulnerable Hearts is een album dat wel wat luisterbeurten nodig heeft. Er springt al snel een aantal nummers naar voren, maar pas na herhaaldelijk luisteren vallen deze op hun plaats. De rafelige, veelal akoestische, productie stelt de luisteraar in de gelegenheid dichtbij het vuur te komen. Het zorgt voor een intiem, klein album dat vooral bestaat uit zang, gitaarspel en percussie.

Die lijn wordt met de titeltrack halverwege het album mooi verbroken wanneer de piano de gitaar vervangt. Echter Maartjes Teussinks zang blijft de dominante factor in de nummers. Qua kleurklank doet haar stem denken aan Nico, Laura Marling en Francoise Hardy.

 
 
 
Naast de veelal rustige gitaarliedjes is er ook plaats voor iets abstractere muziek. Zo is Cold een onheilspellend intermezzo met prachtige meerstemmige zang. Hier is de invloed van het theater het beste te horen. What Dress is als een Nick Cave/Warren Ellis-achtige productie, een instrumentale track die perfect onder een film past.

 

De meer poppy-nummers Make it Stay en To The Ghost In The Streets geven tegenstand aan de wat zwaarmoedigere nummers die het album herbergt. De lyrics zijn van een abstractheid die zonder dwingend te zijn je in een bepaalde sfeer brengen, soms is dat zwaarmoedig, soms word je daar blij van: ‘Look for a way that is ending the day how it starts.’

In zijn geheel is Vulnerable Hearts een mooie mix van liedjes waarin weinig buiten de lijntjes wordt gekleurd. En zeker bij het laatste nummer Gather Lights wordt het duidelijk dat dat soms helemaal niet nodig is.

 

De rafelige productie, waar ik het eerder over had, zorgt voor intimiteit maar er moet gewaakt worden dat het niet rommelig gaat klinken.

De vocalen zijn zonder uitzondering heel erg fraai en tillen de muziek naar een hoger niveau. Dit maakt mij nieuwsgierig naar een live optreden. In het theater staat het als een huis, zou dat ook zo zijn op een klein poppodium of op een mooi zomerfestival?ALBUM BESTELLEN?

www.thoughtrecords.com
of bezoek www.maartjeteussink.nl en kijk onder 'MUSIC' voor de ORDERPAGE.

LASTEST RELEASE: COLLECTED RECORDED - 7 CD BOX
Deze verzamelbox bevat 7 albums, een selectie uit een aantal albums, die nu verkrijgbaar zijn in doosje.
De muziek omvat een periode van de afgelopen jaren, het werk bestaat uit Engels - en Nederlandstalig werk.
De cd's zijn voorzien van artwork en ontwerp, het product wordt naar wens verzonden.
Dank voor het lezen van deze nieuwsbrief! See you soon! Tot horens,

Maartje Teussink

 


Like op fb