Copy

BPBI nieuwsbrief - februari 2018

Lees deze e-mail in uw browser

In deze editie o.a.

  • Vacature directeur BPBI
  • Aantallen uitvoerders en dossiers
  • Rondetafelgesprekken adviesrecht gemeenten/schulden

Blijf op de hoogte

LinkedIn
Twitter

Vacature directeur

De BPBI is op zoek naar een nieuwe, fulltime directeur. Lees hier de volledig vacaturetekst >>

Heeft de vacaturetekst uw interesse gewekt en bent u aantoonbaar gekwalificeerd? Stuur dan vóór 1 maart as. uw cv voorzien van motivatie naar bestuur@bpbi.nl. Inhoudelijke vragen kunnen worden gesteld aan Julia den Hartogh, voorzitter BPBI (06-81195859).

Aantallen uitvoerders en dossiers

Het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM heeft inmiddels te maken met 1.919 uitvoerders. Een uitvoerder is een natuurlijke of rechtspersoon die curator, beschermingsbewindvoerder en/of mentor is. Zo telt een besloten vennootschap voor 1. En een vennootschap met twee vennoten voor 2. Voor de beeldvorming: de BPBI telt momenteel 520 uitvoerders.

En om bovenstaand beeld compleet te maken, een kijkje in de keuken van dossieraantallen. In 2016 beheerden BPBI leden 87.974 dossiers als curator, beschermingsbewindvoerder en/of mentor. Het jaarplan van de Rechtspraak vermeldde in 2017 dat er circa 160.000 dossiers waren ondergebracht bij professionals. Dus met 27% van het totaal aantal uitvoerders, wordt 55% van de dossiers beheerd door BPBI-leden.

Rondetafelgesprek adviesrecht gemeenten

Op 26 januari jl. nam de BPBI op verzoek van de Ministeries van Justitie en Veiligheid en Sociale Zaken en Werkgelegenheid deel aan een rondetafelgesprek over het wetsvoorstel met betrekking tot adviesrecht voor gemeenten bij de aanvraag van schuldenbewind. Overige genodigden waren Divosa, VNG, vertegenwoordigers van de rechtspraak, gemeenten en collega brancheverenigingen.

Tijdens de bijeenkomst zijn de reacties op het voornemen in het regeerakkoord om de wet op dit punt aan te passen verzameld. Het concept wetsvoorstel wordt in de loop van 2018 in internetconsultatie gegeven.
Wist u dat?

- Op maandag 12 februari 2018 van 10.00 tot 13.10 uur de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid een rondetafelgesprek houdt over ervaringen met schulden? Hiervoor zijn onderzoekers, deskundigen en vertegenwoordigers uit de schuldhulpverlening uitgenodigd. Wij hebben ter voorbereiding op dit gesprek een bijdrage ingezonden. Lees meer informatie op de website van de Tweede Kamer >>

- Er berichten in de media stonden over de gemeente  Rotterdam en Emmen? Wij hebben in het kader van 'Samen Verder' contact gezocht met deze gemeenten om te bekijken hoe we de dienstverlening aan onze kwetsbare doelgroep gezamenlijk kunnen optimaliseren.

- De gemeente Kerkrade per 1-1-2018 zijn beleidsregels bijzondere bijstand heeft vastgesteld. Lees meer >>

- Op onze website actuele vacatures te vinden zijn in onze branche?
Copyright © 2018 Branchevereniging PBI, Alle rechten voorbehouden.


Afmelden    Update uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp