Copy

BPBI nieuwsbrief - juni 2017

Lees deze e-mail in uw browser

In deze editie o.a.

 
  • BPBI Bewindvoerdersdagen
  • De verkeersboete wordt vernieuwd

Blijf op de hoogte

LinkedIn
Twitter
YouTube

BPBI Bewindvoerdersdagen 2017

Wij zijn bijzonder trots, dat wij op 12 en 13 juni ruim 600 deelnemers hebben mogen verwelkomen op de 11e editie van de BPBI Bewindvoerdersdagen. De forse opkomst toont, dat onze beroepsgroep professionele ontwikkeling binnen onze branche ook hoog in het vaandel heeft staan. 

In de gezamenlijke sessies zijn actuele onderwerpen aan bod geweest: In de ochtend het verbeteren van de samenwerking met gemeenten middels het project 'Samen Verder' en in de middag een kennismaking met het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM. In masterclasses is dieper op de materie ingegaan van: schuldenproblematiek, mentorschap en curatele, aansprakelijkheid, ethiek en integriteit en time management.

We bedanken alle sprekers, deelnemers en standhouders voor hun bijdrage en verwelkomen u graag weer tijdens de editie van 2018.

Hanneke Huurman
directeur

De verkeersboete wordt vernieuwd

Komende zomer introduceert het CJIB een nieuw vormgegeven verkeersboete. De vernieuwde initiële Mulderbeschikking ziet er zowel qua vorm als qua inhoud anders uit dan de huidige. Zo verdwijnt de acceptgiro, staat alle informatie in begrijpelijk Nederlands op één kant en verwijst het CJIB duidelijk naar de mogelijkheden om online zelf zaken te regelen.

De vernieuwde boete grondig getoetst op alle communicatie- en juridische richtlijnen. Het inningsproces is ongewijzigd. De betaaltermijn, het rekeningnummer of de manier waarop mensen bezwaar kunnen maken blijven hetzelfde.
 
Leden van de BPBI ontvangen binnenkort een informatiepakket met informatie over deze verandering.

Meer keuzevrijheid qua energielevering 

Keuzevrijheid op het gebied van energieleveranciers is er voor bewindvoerders en budgetbeheerders vrijwel niet. Het overgrote deel van de leveranciers weigert consumenten die onder bewind staan of werpt drempels op met hoge waarborgsommen.
 
Als grootste onafhankelijke energieleverancier van Nederland levert NLE (voorheen de Nederlandse Energie Maatschappij) wél energie aan cliënten van bewindvoerders én inkomensbeheerders die aangesloten zijn bij branchevereniging BPI. 

Maak kennis met NLE en ga op woensdag 28 juni aanstaande naar de bewindvoerdersmiddag. Zij vertellen u graag alles over de wereld van energie én u kunt andere bewindvoerders ontmoeten.

Maak kennis met NLE >>

Wist u dat?

- 113 Online heeft een Handreiking zelfmoordpreventie opgesteld. U kunt hierin informatie over zelfmoord en zelfmoordpreventie vinden, een stappenplan om zelfmoordgedachten te herkennen en bespreekbaar te maken en hoe men een zelfmoordpreventie-protocol voor de organisatie kan maken.  

Infosheet >>
Handreiking >>

 

- Kamerlid Pieter Heerma (CDA) heeft Kamervragen gesteld over wanpraktijken bij inkomensbeheerders. Staatssecretaris Klijnsma (SZW) heeft hierop antwoorden gegeven. Lees meer >>

- De BPBI Bewindvoerdersdagen zijn geaccrediteerd door KIWA. Per dag zijn 6 punten Kennis toegekend. Lees meer >>- Helliot Vermogensbeheer werken samen met een groot aantal bewindvoerders die door de rechtbank goedgekeurde defensieve beleggingsoplossingen zoeken. Tevens bieden ze de cursus 'Reserveren, sparen en beleggen voor bewindvoerders' aan (geaccrediteerd met 4 PE punten door de BPBI). Zij nemen graag uw zorgen uit handen. Neem contact op met Dennis Nieuwenhuizen via d.nieuwenhuizen@helliot.nl of per telefoon 035-2400121 / 0653910665.

Copyright © 2017 Branchevereniging PBI, Alle rechten voorbehouden.


Afmelden    Update uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp