Copy

BPBI nieuwsbrief - maart/april 2016

Lees deze e-mail in uw browser

In deze editie speciale aandacht voor de BPBI Bewindvoerdersdagen!

Blijf op de hoogte

LinkedIn
Twitter
YouTube

BPBI Bewindvoerdersdagen 2016

Op 25 en 26 mei aanstaande vinden de jaarlijkse BPBI Bewindvoerdersdagen plaats.

De onderwerpen in vogelvlucht:
- Executie- en beslagrecht en rol bewindvoerder bij schuldenproblematiek (André Moerman)
- Actualiteiten in sociale zekerheid
- Grensoverschrijdend gedrag
- Nalatenschappen
- Zelfredzaamheid
- Privacy wetgeving
 
Ga naar www.bewindvoerdersdag.nl voor het uitgebreide programma en om aan te melden.

Balanceren op het bestaansminimum

Bewindvoerders hebben veel te maken met schuldenproblematiek. Tijdens de plenaire openingssessie van de Bewindvoerdersdagen bespreekt André Moerman (www.schuldinfo.nl) actuele ontwikkelingen in het executie- en beslagrecht en de rol van bewindvoerder bij schuldenproblematiek. Vanwege de wijze van invordering van schulden staat het bestaansminimum voortdurend onder druk. Op de bewindvoerder rust een grote verantwoordelijkheid.

Masterclasses

Mark Cornelissen (De Wijsmaker) belicht in zijn masterclass de ontwikkelingen in sociale zekerheid. Hij neemt u mee in het doolhof van regelingen en gaat dieper in op een aantal interessante onderdelen.
 
Namens Mies & Partners reikt Gorry Cleven u tijdens haar praktijkgerichte masterclass, praktische handvatten aan voor uw omgang met cliënten die grensoverschrijdend gedrag vertonen als gevolg van psychiatrische ziektebeelden. Een professionele trainingsacteur zorgt daarbij voor een interactief element.
 
Notaris Froukje Konijnenberg vertelt u over de taken en verantwoordelijkheden van de beschermingsbewindvoerder bij de afwikkeling van nalatenschappen. Aan bod komen de hoofdregels van het Nederlandse erfrecht (versterferfrecht en testamentair erfrecht), de afwikkeling van nalatenschappen in het algemeen en de Wet op de Lijkbezorging. Daarnaast geeft zij praktische tips en is er ruimte voor vragen uit de praktijk.
 
Berber Vonk (Praktikos) laat u laten kennismaken met ‘Checkpoint’. Een instrument om samen met uw cliënt te werken aan financiële vaardigheden.
 
De privacywetgeving is verscherpt en u heeft daardoor een meldingsplicht in geval van een datalek. Andries van Pijkeren (Auren) en Angelique van der Weiden informeren u over relevante wet- en regelgeving en hoe u om moet gaan met persoonsgegevens, beveiliging en datalekken.

Informatiemarkt

Tijdens de Bewindvoerdersdagen is er een informatiemarkt met bedrijven die producten en/of diensten voor onze branche leveren. De volgende bedrijven zijn vertegenwoordigd:

Auren
Coöperatie Dela
Dam Advocaten
De Wijsmaker training & opleiding
Digidentity
Fineaid B.V.
Helliot Vermogensbeheer
Mies & Partners
Nederlandse Branche Polis B.V.
OnView
Praktikos/IFZ
R.E.D. Systemen
Robin Energie
Robin Mobile
Rühl Haegens Molenaar

Ketenpartners

Wij zijn zeer verheugd tijdens deze editie ook een aantal ketenpartners te mogen verwelkomen. U kunt hen vragen stellen en uw ervaringen delen.

Belastingdienst
CJIB
CAK
SVB
UWV

Wist u dat?
 

  • De inschrijving voor deelname aan de informatiemarkt is gesloten. Indien uw organisatie belangstelling heeft voor deelname in 2017, dan kunt u dit kenbaar maken via e.vanbuuren@bpbi.nl.
  • - De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid antwoord heeft gegeven op vragen van kamerlid Karabulut over het bericht dat gemeenten in 2015 een half miljard euro tekort hebben op de bijzondere bijstand. Lees meer >>
  • - De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tevens antwoord heeft gegeven op vragen van kamerlid Karabulut over het bericht dat ‘gemeenten mensen met problematische schulden niet helpen’. Lees meer >>
Copyright © 2016 Branchevereniging PBI, Alle rechten voorbehouden.


Afmelden    Update uw gegevens 

Email Marketing Powered by MailChimp