Copy
Welcome to MAPs latest Mall Designs. To view our full portfolio of projects, please click here.
View this email in your browser

RMB 1 Billion Amphitheatre Mall

MAP completed the concept design for a mixed-use development in Taiyuan, Shanxi,alongside the Government Town Hall and State Theatre. The design brought together:
  • Retail - 100,000 m2
  • Hotel - 30,000 m2
  • Office - 30,000 m2
  • Residential - 50,000 m2
  • Open space - 15,000m2

The contemporary design proposed a stepped plaza creating an urban amphitheatre, paying homage to the State Theatre opposite. The site also connects to a proposed elevated rail link, drawing commuters into the second floor of the mall and allowing them to exit down the stepped plaza into the city square. 

The client, a major supermarket chain, asked for a multi-usage development that would integrate into the city and complement the nearby Town Hall and State Theatre.
Still in China, MAP proposed three schemes for the re-positioning of a mall in Beijing:
  1. The Lychee: rough on the outside smooth and sweet on the inside ...
  2. The Hub: converting retail space into high-demand offices occupying generous spaces and creating interesting office spaces.
  3. The Terminus: proposed an Outlet mall to offer discount luxury goods on sale in the competing malls at oriental plaza and Wanfujing street. The Terminus picks up on the proximity to the Beijing Railway station and the inference that it is the end of the line in terms of the lowest prices and largest product choice.
Adding a guest-pleasing touch, the Terminus scheme proposed a replica trackless steam train to take customers around the mall.
MAP was commissioned by a major Hong Kong developer to prepare schemes for mixed-use developments, bringing together retail, hotel, residential and office spaces. The developer has two centrally located sites in Kunming and Fuzhou, China.
MAP has obtained BD approval for the repositioning of a mall in Hong Kong. MAP suggested a Fire Engineering approach resulting in huge cost savings to the developer. BD have recently changed their method of calculating the design population in Hong Kong Malls. The massive increase in population demands an increase in the escape stairs and toilets in order to get BD approval. The only way to avoid this is to take a fire engineering approach. The fire engineer can justify a reduction of the additional escape stairs and toilets and reduce the heavy cost of terminated leases to make way for additional fire stairs. 
Copyright ©2016 MAP architecture & planning ltd, All rights reserved.

Our mailing address is:
12/F, Block C, Sea View Estate, 8 Watson Road, North Point, Hong Kong

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
MAP Architecture & Planning Limited · 1202 Block C Sea View Estate · 8 Watson Road · North Point · Hong Kong

Email Marketing Powered by Mailchimp