Copy
Wil je deze nieuwsbrief aan iemand doorsturen? Wat ons betreft graag! Direct door naar onze website: www.stichtingvoorjou.nl
View this email in your browser

UITNODIGING

                
              Lanceringsbijeenkomst project "Zonder Woorden"
      Eenvoudige online massage instructies voor naasten van mensen met kanker

 
                                                Donderdag 12 januari 2017
                                                 19:30 uur tot 21:30 uur

                                    
                                     Auditorium Albert Schweitzer Ziekenhuis
                                Albert Schweitzerplaats 25, 3318 At Dordrecht
                                                             
Ik kom naar de bijeenkomst
Geachte heer/mevrouw,

Wanneer een naaste ziek is, kanker heeft, zware behandelingen ondergaat, of misschien zelfs niet meer beter wordt, geeft dit vaak een machteloos gevoel. Wat kun je doen om iemand zich “beter” te laten voelen?
 
Het is algemeen bekend dat aanraking helend en troostend kan zijn. In de praktijk blijkt dat mensen het vaak lastig vinden hoe ze dat zouden kunnen doen. Men weet niet hoe iemand zo aan te raken, dat dit ontspanning geeft. Of men vindt het eng omdat men bang is pijn te doen.
 
Zachte ontspannen massage is een goede manier om mensen met kanker te ondersteunen. Het kan pijn verzachten, slaap verbeteren en angst verminderen. Daarnaast is het een fijne manier om iets voor iemand te kunnen betekenen. Daar waar woorden niet meer zoveel toevoegen of zelfs teveel zijn, kan men door middel van een zachte massage verbinding en contact maken zonder woorden.
 
Op veler verzoek hebben wij onlangs een gratis online cursus gemaakt, waarin hele eenvoudige technieken worden aangeleerd om iemand met kanker op een veilige en ontspannen manier een zachte massage te geven. Zo zijn deze technieken voor iedereen toegankelijk. De massage kan aangeleerd worden door naasten van mensen met kanker (of andere ziektes) maar is natuurlijk ook geschikt voor bijvoorbeeld vrijwilligers in inloophuizen of hospices.

Graag nodigen wij u uit om samen met ons deze filmpjes officieel te lanceren en met elkaar aandacht te besteden aan het belang van liefdevolle aanraking voor mensen met kanker. O.a. Paola Offerman, oncologieverpleegkundige en Chris de Jongh, fysiotherapeut/oedeemtherapeut/haptonoom, zullen met hun ervaringen en visie een bijdrage hieraan leveren.

Na afloop kunt u onder het genot van een hapje en een drankje nog even napraten met diverse organisaties en betrokkenen op het gebied van de zorg voor mensen met kanker. Een mooie manier om aandacht aan uw netwerk te besteden.

Wij zouden het zeer op prijs stellen wanneer u met ons deze mijlpaal komt vieren. Wilt u laten weten of u aanwezig bent via de hiervoor bestemde knop hierboven en eventueel door te geven als u met meer dan 1 persoon komt? Uiteraard kunt u ook gewoon mailen naar info@stichtingvoorjou.nl.

 

De stichting Voor Jou wil mensen met kanker op regelmatige basis momenten van ontspanning bieden. Heeft u kanker (gehad), u bent van harte welkom bij een van onze activiteiten. Uiteraard zijn wij ook altijd op zoek naar vrijwilligers en donateurs.

 

Ook uw bijdrage leveren aan de verwenzorg voor mensen met kanker? Uw donatie kunt u storten op rekeningnr. NL70 RABO 0108943860 t.n.v. Stichting Voor Jou of doneer online via onderstaande knop.

Doneer hier online
Facebook
Twitter
Website
LinkedIn
Email
Copyright © 2016 Stichting Voor Jou, een mooi moment voor mensen met kanker, All rights reserved.


uitschrijven voor deze nieuwsbrief    uw gegevens aanpassen
voorkeuren aanpassen
 

Email Marketing Powered by Mailchimp