Copy
Nieuwsbrief - september 2020
Beste <<First Name>>,

Ook deze maand brengen wij u graag weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen Supply Value, met in deze editie: Wij wensen u veel leesplezier toe!

Met vriendelijke groet,
Team Supply Value

Wilt u altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws?
Volg ons dan op LinkedIn.

IT Trendsrapport 2020 beschikbaar!

De afgelopen weken hebben wij stuk voor stuk de IT trends van 2020 onthuld, waarbij we nu het volledige rapport publiceren!

Uit ons jaarlijks IT Trendsonderzoek is gebleken dat IT-professionals het veilig werken en onafhankelijk van locatie, extra van belang vinden komend jaar. Dit heeft ertoe geleid dat Cyber- en datasecurity de belangrijkste IT trend is van het komend jaar! Daarmee stoot deze trend het Data Domein van de troon, dat op plaats drie is geëindigd. De nieuwe manieren van werken als gevolg van de corona-maatregelen hebben de Cloud gebracht naar nummer twee IT trend en is tevens nieuwkomer in de top drie. Bent u benieuwd naar alle IT trends en bijbehorende ontwikkelingen en onze inzichten? Download dan hieronder het volledige rapport!
 

Download hier gratis ons IT Trendsrapport 2020

Agile implementeren binnen (semi-)overheid

In de wereld van vandaag is het belangrijk voor organisaties om zich snel aan te kunnen passen aan de veranderende behoeftes van klanten. Omdat traditionele waterval methodes dit niet ondersteunden, werd in 2001 het Agile gedachtegoed ontwikkeld. In de afgelopen jaren is de populariteit van Agile immens toegenomen, waardoor steeds meer organisaties deze werkwijze zijn gaan gebruiken. In private sectoren is er dan ook veel onderzoek gedaan naar het gebruik en implementeren van Agile. In de publieke sector daarentegen, is onderzoek naar de implementatie van Agile erg schaars. 

De vele potentiële voordelen van het gebruik van Agile in het projectmanagement in (semi-)publieke organisaties, in combinatie met de beperkte kennis in de literatuur over Agile in de private sector, heeft ervoor gezorgd dat Supply Value hier verder onderzoek naar heeft gedaan. Het resultaat van dit onderzoek is een whitepaper, welke zich richt op factoren voor het implementeren van het Agile gedachtegoed in projectmanagement binnen (semi-)overheidsorganisaties. Daarnaast worden er aan de hand van deze factoren praktische aanbevelingen gegeven rondom het implementeren van Agile in projectmanagement binnen (semi-)overheidsorganisaties.

Wilt u meer weten over het implementeren van Agile werken binnen een (semi-)overheidsorganisatie? Download dan hieronder geheel vrijblijvend de gehele whitepaper.
Download hier onze whitepaper agile implementeren in (semi-)overheid

Tools voor jaarplannen en prestatiesturing

Het laatste kwartaal van het jaar nadert. Een goed moment om terug te blikken en vooruit te kijken. In hoeverre zijn de doelen die u gesteld had behaald? Wat wilt u volgend jaar bereiken? COVID-19 heeft 2020 volledig op zijn kop gezet, wat voor iedereen invloed heeft gehad op de mate waarin doelstellingen behaald zijn. Hoe zorgt u dat u ondanks dit soort onverwachte omstandigheden op koers blijft of uw koers tijdig en bewust bijstelt? In dit inzicht voorzien wij u van diverse tools voor het maken van jaarplannen en het (bij)sturen van de daadwerkelijke prestaties.

Het opstellen van een jaarplan brengt vaak moeilijkheden met zich mee. Bijvoorbeeld doordat doelstellingen niet duidelijk naar alle afdelingen van de organisatie gecommuniceerd zijn of omdat er geen heldere acties verbonden zijn aan het behalen van de doelstellingen. Hoe u het best een succesvol jaarplan opstelt en uitvoert, is afhankelijk van uw eigen organisatie en werkwijze. In dit inzicht behandelen wij twee veelgebruikte methodes voor het opstellen van jaarplannen: OGSM en OKR. Ook beschrijven we de verschillen zodat u beter kunt bepalen welke tool voor u het meest toereikend is.

Lees meer over de tools voor jaarplannen en prestatiesturing

Onze consultant uitgelicht: Emina Halilovic

Ik ben consultant binnen het team project- en changemanagement. Ik heb een bedrijfseconomische achtergrond en een master in Strategic Management. Tijdens mijn opleidingen en werkzaamheden bij Supply Value heb ik ervaring opgedaan in projectmanagement en -ondersteuning. Ik krijg energie van onderwerpen zoals portfoliomanagement, strategieën concretiseren en meetbaar maken en verandermanagement en het nieuwe werken.

Via Supply Value wil ik mijn kennis, inzichten en competenties inzetten voor zulke onderwerpen en zo onze klanten helpen hun organisatie te verbeteren. Zo heb ik samen met twee collega’s een implementatieplan opgesteld voor de concern brede uitrol van portfoliomanagement binnen een zorginstantie. Denk aan de volgende vragen die voorbij komen: Behalen we onze organisatiedoelstellingen met de huidige projecten? En welke projectmethode past het beste; agile of waterval? Hierbij waren ook de standaardisatie en kwaliteitsverhoging van projectmanagement en -rapportages een belangrijk onderdeel. Daarnaast heb ik samen met mijn collega’s verschillende teams binnen een ZBO ondersteund bij het concretiseren en meetbaar maken van de strategie.

Goed om te weten over Emina:
  • Cambridge C1 Advanced certificaat
  • Ervaring met het werken in een Agile omgeving
  • Ervaring met Microsoft softwarepakketten zoals Sharepoint, Excel, Word en Powerpoint

Ik ben een echte teamspeler en werk graag samen met mijn collega’s toe naar de beste resultaten. Dit door samen kennis te bundelen, van elkaar te leren en samen te blijven ontwikkelen. Op de website van Supply Value deel ik ook graag mijn inzichten over de bovenstaande onderwerpen!   

Lees meer over Emina of neem direct contact op!

Supply Value Academy

Van oktober tot en met december staan er weer verschillende trainingen gepland vanuit de Supply Value Academy. Wij houden daarbij uiteraard de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus in de gaten en treffen waar nodig maatregelen op basis van de regels die de overheid voorschrijft.
Meer informatie en inschrijven

Wij zijn benieuwd wat u van onze nieuwsbrief vindt?

Heeft u vragen? Kunnen wij u ergens mee van dienst zijn of wilt u graag meer informatie omtrent de IT Trends voor aankomend jaar, agile binnen (semi-)overheid of tools voor jaarplannen of prestatiesturing?

Bel ons via +31(0)88 - 0555 999 of reageer op deze mail
LinkedIn
Twitter
Website
Email
Instagram
Facebook
Copyright © 2020 Supply Value BV, Alle rechten voorbehouden.


Uw voorkeuren wijzigen? update uw voorkeuren of uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp