Copy

Kunt u deze e-mail niet lezen? Klik dan hier.

   
  Beste <<Uw voornaam>>,  
 

De school geurt al naar Michaël: appelmoes, jam, brood..... De zesdeklassers maken zich op voor komende woensdag. De grote zaal is verboden gebied voor iedereen behalve .... de zesdeklassers! Komende woensdag bent u om 12:00 uur van harte welkom op het grote plein om te genieten van een prachtig schouwspel!

 

 
     
  agenda september/oktober  
  30 september  Michaëlsfeest, verslaan van de draak om 12:00 uur
1 oktober        Inloopochtend van 9:00 uur tot 10:30 uur
                       Thema-avond "De waardevolle school", aanvang 19:30 uur
7 oktober        Start Kinderboekenweek
8 oktober        Algemene ouderavond, aanvang 19:30 uur
15 oktober      Achtergronden over de jaarfeesten door Marijke de Vries, aanvang 13:00 uur
16 oktober      Koffieochtend voor ouders 8:30 uur tot 9:30 uur
17 oktober      Herfstvakantie t/m 25 oktober
 
 
 
  Leesplezier  
   
  Om het lezen van de kinderen te stimuleren starten we binnenkort met een nieuwe schoolbibliotheek. Het is de bedoeling dat de kinderen dan enkele malen per week te gast (kunnen) zijn in de schoolbibliotheek. Zij lenen daar boeken om in de klas lezen. De verwerking hiervan gaat helemaal digitaal m.b.v. software van de bibliotheek.
Wij zijn blij dat er al één ouder is die dit initiatief wil ondersteunen. We zijn nog op zoek naar één of twee ouders die hier ook bij willen helpen. Zeker het opstarten neemt even veel tijd in beslag. Omdat alles digitaal gaat zou het heel fijn zijn als de hulpouders over de nodige handigheid op de computer beschikken.
Voor meer informatie kunt u terecht bij  Lieke Groosjohan, leerkracht klas 4, Maartje Syrier of Nellie van Trotsenburg op de donderdagen.
 
 
 
  De Vrije School Zaanstreek, een waardevolle school!  
   
 

Afgelopen maandag heeft de Vrije School Zaanstreek tijdens een sjiek gala in het Stedelijk museum van Amsterdam een bijzondere titel gekregen: De eerste waardevolle school. Het schoolgebouw heeft de komende tijd de grote aandacht van verschillende ondernemers die over veel kennis beschikken ten aanzien van duurzaam (ver-)bouwen.
U kunt hier alles lezen over deze bijzondere ontwikkeling, maar u kunt ook de thema-avond bezoeken op donderdag 1 oktober. Iedereen die nieuwsgierig is naar wat dit voor de school kan betekenen en duurzaam mee wil denken is om 19:00 uur welkom.

 
 
 
 
 

Raar maar waar!

  Dit is het thema van de Kinderboekenweek die start op woensdag 7 oktober. In de hal wordt weer een mooie boekentafel ingericht met o.a. alle bekroonde boeken van dit jaar. In iedere klas wordt uitgebreid aandacht besteed aan leesplezier.
 
 
 
 
 

Algemene Ouderavond op 8 oktober

  Wij laten u alvast weten dat de algemene ouderavond op 8 oktober in het teken zal staan van periode-onderwijs. Wat is periodeonderwijs nu precies? Onder leiding van Lisette Stoop van de begeleidingsdienst van vrijescholen kunnen we ervaren, leren en van gedachten wisselen. Wij hopen dat u allen komt!
 
 
 
  Geslaagde buurtavond  
  In het kader van overlast en vernielingen was er afgelopen dinsdag een buurtavond op school. De gemeente Zaanstad, maar ook de politie en handhaving was vertegenwoordigd. Er waren 14 buurtbewoners van 12 huishoudens. De overlast die ervaren wordt drijft buurtbewoners regelmatig tot wanhoop. De grote oproep van de gemeente is om altijd melding te doen van de overlast bij de gemeente. Dit kan het best via de website van de gemeente. Zij kunnen veelal niet direct reageren, maar met meer meldingen richt de aandacht zich wel meer naar de plek. Natuurlijk geldt dat ook voor de overlast die wij als school ervaren, bijvoorbeeld alle troep en glas op het plein.  
 
 
  Prikbord  
  Knutselen met Trees: op 6 oktober Pietjes en op 10 november Sinterklaas.

Iedere vrijdagochtend vanaf 8:30 uur handwerken in de lerarenkamer onder het genot van een kopje koffie of thee.
 
 
 
 


 

 
   
  De nieuwe vijfhoekige houten zandbak was net geïnstalleerd en het tuinhuisje had net een betere plek gekregen voor de brandweer, toen deze helaas enkele weken terug in de brand werd gestoken door de hangjongeren. De gemeente heeft het na het blussen adequaat opgepikt en alles keurig opgeruimd. De zandbak is gelukkig nog in takt en veel kinderen spelen met plezier erin! 
Naast de standaarduren waar al veel ouders gebruik van maken, biedt de Vlinderboom ook de mogelijkheid om af en toe eens gebruik te maken van de opvang met flexibele opvang. Simpelweg opvang wanneer je het nodig hebt en anders niet. Wil je weten hoe dat in z'n werk gaat? Kijk dan op onze site bij flexibele opvang.
Wil je weten of er plaats is op de groep op een bepaalde dag voor flexibele opvang? Loop dan even langs bij de groep of bel in de middag met: 06-12135197.
Hartelijke groet,
De Vlinderboom
 
 
 
 
  We bakken ze bruin!
  Wie vindt het leuk om op afroep te bakken voor bijvoorbeeld de algemene ouderavond of een andere bijeenkomst? U kunt zich aanmelden via info@vrijeschoolzaanstreek.nl.
 
 
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Vrije School Zaanstreek, Galjoenstraat 111B, 1503 AR Zaandam
Telefoon   075 - 617 40 47         Website   www.vrijeschoolzaanstreek.nl
 
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven van onze mailinglijst
Klik hier om uw gegevens aan te passen

Email Marketing Powered by Mailchimp