Copy

Kunt u deze e-mail niet lezen? Klik dan hier.

   
  Beste <<Uw voornaam>>,  
 

Op dinsdagmiddag om 15.00u hebben wij op school onze pedagogisch teamoverleg. Wij vragen uw begrip voor het feit dat de leraren op die dag in principe geen tijd vrij kunnen maken voor gesprekken met ouders. Op alle andere dagen zijn ouders, maar natuurlijk ook opa's en oma's van harte welkom in het klaslokaal. Juist daar ontstaan er vaak tussen kind en volwassene mooie gesprekken over onderwijs, het kind, school en ontwikkeling.  De deur staat altijd open!

 

 
     
 

Agenda september en oktober

 
  15 september ouderavond klas 3 en 4
17 september ouderavond klas 5
23 september koffieochtend voor ouders
24 september Groenmarkt, ouderavond klas 2
25 september Sing-in voor kleuterouders om 8:30 uur
30 september Michaëlsfeest, verslaan van de draak om 12:00 uur, nadere informatie volgt
1 oktober inloopochtend van 9:00 uur tot 10:30 uur
7 oktober Start Kinderboekenweek
8 oktober algemene ouderavond, aanvang 19:30 uur
16 oktober koffieochtend voor ouders 8:30 uur tot 9:30 uur
17 oktober herfstvakantie t/m 25 oktober

Alle ouderavonden starten om 19:30 uur.
 
     
  Juf Chantal van klas 3  
  Na een paar jaar invallen op een vaste school in Amsterdam vond ik het tijd worden om meer scholen te zien. Dat is mij gelukt vorig schooljaar! Toch had ik bij geen enkele school het gevoel 'hier wil ik blijven', tot ik op de Vrije School Zaanstreek kwam. Wat een fijne sfeer en wat een leuke kinderen! Gelukkig bleek er veel inval nodig te zijn. 
Ik heb mij meer verdiept in het vrijeschoolonderwijs en ben in de zomervakantie naar een speciale cursus in Zutphen geweest. Wat een herkenning; dit past bij mij! En wat fijn dat ik nu ook echt mag blijven, als vaste juf voor klas 3!
Ondertussen ben ik thuis ook druk in de weer. Samen met mijn vriend heb ik een huis gekocht in Alkmaar. Een bouwpakket kun je bijna zeggen. Het verbouwen is nu bijna klaar en de dozen zijn ingepakt. Ik kan bijna niet wachten tot al mijn boeken weer in de kast staan, zodat ik ze lekker kan lezen, aaien of gewoon bekijken. 
In klas 3 zijn we een krant aan het maken. Een volle krant met dierenverhalen, interviews , strips en zelfs een advertentie voor wandelende takken! Over ongeveer een week is de krant compleet, spannend :) 
Tot ziens, buiten of op de gang! 
juf Chantal
 
     
  Schoolmaatschappelijk werker stelt zich voor  
  Mijn naam is Niels Erkamp en ik werk per 1 juni  als schoolmaatschappelijk werker voor het Dienstencentrum Dynamica XL. Mijn woonplaats is Amstelveen en ik ben geboren en getogen in Amsterdam. Ik ben getrouwd en vader van een zoon en dochter. Voor 1 juni werkte ik als maatschappelijk werker bij deJeugdriagg  in Amstelveen. Hiernaast heb ik het afgelopen jaar invalwerk gedaan als schoolmaatschappelijk werker voor het SMD/Evean in Zaandam en Krommenie. Ik heb 15  jaar met veel plezier bij de Jeugdriagg gewerkt. Naast individuele behandelingen draaide ik regelmatig groepen, voerde ik systeemgesprekken en gaf ik ouderbegeleiding aan ouders waarvan hun kind bij ons in behandeling was. Voorafgaande hieraan was ik werkzaam als maatschappelijk werker bij Justitie en Bureau Jeugdzorg.
Het schoolmaatschappelijk werk kan een belangrijke bijdrage  leveren aan goede en passende zorg in en rond het onderwijs.  Ik hoop dat de school zich gesteund en ontlast voelt door mijn inzet. Ik bied snelle en lichte vormen van hulp voor leerlingen en hun ouders/gezinnen. Binnen het schoolmaatschappelijk werk voer ik de volgende taken uit: consultatie bieden, signaleren, informatie en advies geven en doorverwijzen. 
Ik voer daartoe gesprekken met de ouders. Als dit niet voldoende is om de problemen op te lossen zal ik zorgen dat er een doorverwijzing komt naar passend  gespecialiseerde hulp. Ik hoop op een fijne samenwerking!
Niels Erkamp
 
 
 
  Wij zijn heel blij dat we van veel ouders een toezegging hebben gekregen voor een vrijwillige ouderbijdrage voor dit schooljaar. Op 23 september a.s. zullen de ouderbijdragen via automatische incasso van de door u opgegeven rekening  worden afgeschreven. Wilt u zorgen voor voldoende saldo? Bij voorbaat hartelijk dank!

 
 
   
  Vanmiddag kwam Engelina onze nieuwe kast brengen. Maandag zet zij alles vast en kunnen wij gaan inrichten. Wij zijn er nu al blij mee! Binnenkort krijgt de andere kleuterklas ook een prachtige nieuwe kast.
juf Renate en de kleuters
 
 
 
 
  Juf Lisanne van de kleuters
  Omdat Sune vervroegd met zwangerschapsverlof is ben ik afgelopen maandag al begonnen in haar klas. Wie ben ik? Mijn naam is Lisanne van Houten. Ik ben 39 jaar en ik woon in Alkmaar. Ik heb drie kinderen, een zoon van 18 en twee dochters van 14 en 11 jaar. Hiervoor heb ook veel in kleutergroepen gewerkt, maar in het reguliere basisonderwijs. Ik heb dus geen speciale opleiding tot vrijeschoolleerkracht gehad, maar als kind heb ik op de vrijeschool in Nijmegen gezeten van de kleuterklas t/m de twaalfde klas. Ook mijn twee oudsten zitten op de ARH in Bergen. Ik heb er al een paar hele leuke dagen met de klas er op zitten en heb veel zin in de rest van mijn tijd bij jullie op school.
juf Lisanne
 
 
 
 
  Prikbord  
  Schrijf je voor 12 september in voor de Ouderacademie in Haarlem!

Slootdiertjes vangen bij het Natuurmuseum op 13 september vanaf 13:00 uur

Kom uitproberen, voelen, proeven en werken met allerlei materialen, zoals houtskool, diverse soorten krijt en verf. Iedere woensdagmiddag Kleuteratelier bij Fluxus.

Knutselen met Trees: op 6 oktober Pietjes en op 10 november Sinterklaas.

Iedere vrijdagochtend vanaf 8:30 uur handwerken in de lerarenkamer onder het genot van een kopje koffie of thee.
 
 
 
  En de boom die wordt hoe langer hoe korter.....  
   
  Kinderen vinden het prachtig om met zo'n grote zaag aan de gang te gaan. Het hout is van een lindeboom die bij de laatste storm is omgegaan. Prima hout om mee te werken. Ik kreeg het van een buurman en kon het zo redden van de kachel.
meester Alwin
 
 
 
  Klas 5 heeft echt groene vingers  
   
  Klas 5 is druk aan het werk in de schooltuin. Courgettes, boontjes, pepers, uien, wortelen, basilicum en vele soorten bloemen worden elke vrijdag met veel plezier geoogst.  
 
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Vrije School Zaanstreek, Galjoenstraat 111B, 1503 AR Zaandam
Telefoon   075 - 617 40 47         Website   www.vrijeschoolzaanstreek.nl
 
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven van onze mailinglijst
Klik hier om uw gegevens aan te passen

Email Marketing Powered by Mailchimp