Copy

Kunt u deze e-mail niet lezen? Klik dan hier.

   
  Beste <<Uw voornaam>>,  
 

Na een mooie adventstijd, afgesloten met diverse prachtige kerstspelen, verheugen wij ons op de dagen die voor ons liggen. Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie en wij zien elkaar weer op 4 januari!

Een hartelijke groet van alle medewerkers van de Vrije School Zaanstreek

 

 
     
  Agenda januari en februari  
  6   januari   Driekoningen
                   euritmie voor kleuters juf Wendy, klas 3,4,5 en 6
8   januari   koffieochtend voor ouders van 8:30 uur tot 9:30 uur
11 januari   inloopochtend van 9:00 uur tot 10:30 uur
28 januari   Groenmarkt
4 februari   Maria Lichtmis
                   koffieochtend voor ouders van 8:30 uur tot 9:30 uur
10 februari open dag van 9:00 uur tot 15:00 uur
25 februari Groenmarkt
26 februari verkleedfeest
                   voorjaarsvakantie t/m 28 februari
 
 
     
  Een vitaal team  
  In de afgelopen weken hebben wij helaas veel zieke collega's gehad. In januari starten wij in de klassen 4 en 5 nog met een aangepaste bezetting en hierover zijn de betreffende ouders inmiddels geïnformeerd. Verder hopen we heel vitaal aan 2016 te starten!
Als wij ziekte hebben maken wij gebruik van uitzendbureau ASA. Er komen dan studenten die klaar of bijna klaar zijn met hun PABO-opleiding. Zij hebben meestal geen ervaring in vrijeschoolonderwijs. Wij vernemen van hen heel regelmatig dat zij onder de indruk zijn van de sfeer en nieuwsgierig zijn naar het onderwijs. Soms zijn ze zo enthousiast en passend in ons team dat zij onze nieuwe collega worden, bijvoorbeeld juf Chantal van Geemen!
Er is een schromelijk tekort aan (inval-)vrijeschoolleerkrachten. De grote belangstelling voor vrijeschoolonderwijs stelt ons voor de noodzaak andere (regulier geschoolde) leraren, intern vrijeschools op te leiden. Er is een opleiding in Leiden, wij gebruiken de begeleidingsdienst vrijescholen en wij organiseren ondersteuning in het team.
 
 
 
 
  Lekker lezen in de vakantie......  
   
  Het Amsterdamse bedrijf WizeNoze lanceerde recent een zoekmachine die kinderen (6-15 jaar) leeftijdsspecifieke informatie aanbiedt. Jouwzoekmachine.nl is de eerste zoekmachine ter wereld die rekening houdt met het leesniveau van de gebruiker. Kinderen kunnen nu in hun eigen taal en op hun eigen niveau leren hoe iets in elkaar zit.  
 
 
 
  Op visite bij de opa's en oma's
  Na een pittige wandeling werden wij hartelijk ontvangen in Pennemes. In iedere huiskamer werden 4 kleuters verwacht. Samen met de opa's en oma's zongen wij van de herdertjes en "Midden in de Winternacht". Een aantal bewoners kende wel heel veel coupletten! De tekeningen die ter plaatse werden gemaakt kregen direct een mooi plekje aan de muur en naar het verhaal werd door jong en oud aandachtig geluisterd. Een bijzonder bezoek wat zeker een vervolg gaat krijgen!
 
 
 
 
  Meester Sjoerd stelt zich voor  
 
Jullie hebben mij misschien al rond zien lopen of op het schoolplein zien staan. Ik ben de nieuwe ICT-ondersteuner op school. Dat houdt in dat ik er o.a. voor zorg dat de computers goed blijven werken.
In mijn vrije tijd speel ik graag gitaar spelen en verder lees ik graag. Ik ga geen les geven aan een klas, maar jullie kunnen gerust naar me toe komen met vragen.
Sjoerd
 
 
 
  Bredeschoolactiviteiten  
  Op 13 januari start de training Rots en Water voor de kinderen van 9 t/m 12 jaar op woensdagmiddag van 12:45 uur tot 13:45 uur. De laatste bijeenkomst is op 17 februari. Er zijn nog enkele plekjes. Aanmelden kan via bredeschool@vrijeschoolzaanstreek.nl

In deze sociale competentie en weerbaarheidstraining leren kinderen zich zeker te voelen en dit ook uit te stralen. Spel, lichaamsoefeningen en simpele zelfverdediging worden afgewisseld met momenten van zelfreflectie en kringgesprekken. We doen veel en praten weinig!  
 
 
 
 
  Prikbord  
  Vanaf zondagmiddag 20 december wordt in Natuurmuseum E.Heimans te Zaandam aandacht besteed aan duurzaamheid. Het is de makers van de wisselexpositie “Deur dicht! Licht uit!” gelukt om dit onderwerp op een speelse, interactieve wijze te presenteren aan jonge kinderen (4 tot 8-jarigen).
Iedere vrijdagochtend "Moeder- en Kindochtend" in "De Poelenburcht" van 9:00-11:00 uur. Lees meer.
 
 
 
 
  Opsporing verzocht  
  Afgelopen dinsdag, toen mijn auto op het parkeerterrein bij de school stond, is deze ernstig beschadigd. Het gaat om een blauwe Suzuki Alto. Weet iemand hier misschien iets van af, of heeft iemand iets gezien? Dan vraag ik vriendelijk contact op te nemen via 072-5897797.
Roos Bongenaar
 
 
 
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Vrije School Zaanstreek, Galjoenstraat 111B, 1503 AR Zaandam
Telefoon   075 - 617 40 47         Website   www.vrijeschoolzaanstreek.nl
 
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven van onze mailinglijst
Klik hier om uw gegevens aan te passen

Email Marketing Powered by Mailchimp