Copy

Kunt u deze e-mail niet lezen? Klik dan hier.

   
  Beste <<Uw voornaam>>,  
 

Woensdag hebben wij onze school gepresenteerd aan belangstellende ouders die langskwamen op onze open dag. We zijn verwend met ontzettend veel enthousiaste reacties over de uitstraling van de school, de warme sfeer en de leuke kinderen. Met een trots en blij gevoel gingen we naar huis. Alle ouders die op wat voor manier hebben geholpen om deze dag tot een succes te maken .......... ontzettend bedankt!
 

 
     
  Agenda februari en maart  
  22 februari ouderavond peuters en kleuters, aanvang 19:30 uur
                  Biebbus voor alle klassen
25 februari Groenmarkt
26 februari verkleedfeest
                  voorjaarsvakantie t/m 6 maart
10 maart     opening schoolplein, aanvang 14:00 uur.
 
 
 
  De Biebbus  
   
  Maandag 22 februari wandelen alle klassen weer naar de Biebbus. Na het inleveren van de boeken die allang weer uitgelezen zijn, mogen de kinderen heerlijk snuffelen tussen de grote hoeveelheid boeken die er in de Biebbus blijken te passen.  
 
 
  Zo zijn onze manieren  
   
  Afgelopen weken hebben wij op school opnieuw aandacht gegeven aan het stimuleren en onderhouden van gewenst gedrag op school. Onze visie daarop, maar ook hoe we aan een fijne school werken staat beschreven in dit document.
Eén van de aanpassingen die we afgelopen week hebben gedaan is het veranderen van de klassencombinaties in de pauzes. Op dit moment spelen de klassen 1,3en 5 samen buiten en daarna de klassen 2,4 en 6.
 
 
 
 
  Schoolfruit
  Tot de meivakantie kunnen de kinderen smullen van het schoolfruit dat wekelijks wordt geleverd. Hoewel wij het fijn vinden dat de kinderen fruit eten, vinden wij het wel een punt dat het geen biologisch fruit is. Dit horen wij ook terug van ouders en wij beraden ons daarom op andere mogelijkheden om het eten van fruit en groente te stimuleren.
 
 
 
  Ouderavond peuters en kleuters  
  Op 22 februari staan om 19:15 uur de koffie en thee klaar. Om 19:30 uur begint de ouderavond en zal Monica Kauffeld, logopediste bij "De Praatmaat", ons vertellen over de taalontwikkeling bij jonge kinderen. Uiteraard is er ook ruimte om vragen aan Monica te stellen. Na een korte pauze is er tijd voor een aantal praktische punten en een creatief en muzikaal momentje.
Wij hopen jullie allemaal te ontmoeten!
Paulie, Gerda, Wendy, Lisanne en Renate
 
 
 
  Prikbord  
  Workshop Werbeckzang met Christiaan Boele zondag 6 maart van 13:00 -16:30 uur, Rudolf Steinerschool, Sperwerstraat 1, 1826 KL Alkmaar.

Kairos College, voortgezet vrijeschoolonderwijs in oprichting in Amsterdam-Noord.
 
 
 
  Een frisse medezeggenschapsraad  
  Naast de vertrouwde gezichten van Damar en Wouter, de oudergeleding, zijn er afgelopen week 3 verse leerkrachten in de MR gestapt. Lotte, Loes en Alinde zullen de leerkrachten vertegenwoordigen. De laatste twee wisselen elkaar af zodat de verhouding 2 ouders, twee leerkrachten in balans blijft.
Damar bezocht onlangs de GMR van Ithaka. Hier kunt u een verslag van de bijeenkomst lezen.
 
 
 
  Ouderbibliotheek  
  Eindelijk is bijna het moment daar dat we de antroposofische bibliotheek hebben omgebouwd tot een bibliotheek voor ouders met een kind op de vrije school. Oude boeken zijn vervangen door mooie nieuwe exemplaren. De meeste hebben betrekking op (jonge) kinderen, het vrijeschoolonderwijs en alles wat daarmee samenhangt. M.i.v. dit jaar is de bibliotheek er echt voor de ouders, het lenen is gratis. 
Er is echter een aantal boeken niet meer aanwezig zonder dat bekend is wie deze heeft geleend, dus als u een van onderstaande exemplaren toevallig in uw bezit heeft, wilt u die dan z.s.m. inleveren op de administratie?
U kunt het boek herkennen omdat er binnenin een stempel van de bibliotheek staat.
Het gaat om:
  • De twaalf heilige nachten en de geestelijke hiërarchieën van S.O. Prokofieff 
  • Ontspannen opvoeden in 12 stappen van Chr. Kutik
  • Het dilemma van de morele opvoeding van Chr. Amons-Lievegoed
  • Schipper mag ik overvaren? van J. van der Stok
  • Ridder Tim verjaagt spoken van Spangenberg
  • Kind van Zes van Koepke
  • Madonna van Dullaart
Ik ben al heel blij als de boeken terugkomen. Te laat geld zal echt niet in rekening worden gebracht.
Nellie van Trotsenburg
 
 
 
 
  Kabouterfeest bij de kleuters  
   
  Zo vrolijk en ontspannen als wij het volkje van de kabouters kennen uit alle verhalen, zo zal ook ons kabouterfeest zijn op vrijdag 26 februari. Wij gaan er een vrolijke dag van maken met kabouterspelletjes, kabouterknutsels en kabouterhapjes. De kaboutertassen mogen die dag in de paddenstoel blijven!
Wie dat wil mag verkleed als kabouter naar school komen.
De vaders en moeders mogen om 12:15 uur al komen om nog een klein stukje mee te genieten.
De kabouterjuffen
 
 
 
  Verkleedfeest klas 1 t/m 6  
   
  Op vrijdag 26 februari vieren we op school het verkleedfeest. 
De kinderen komen verkleed op school.  Verkleedthema’s per klas: 
Klas 1: sprookjes 
Klas 2: fabels 
Klas 3: ambachten 
Klas 4: dieren 
Klas 5: Egypte 
Klas 6: keuze uit thema klas 1 t/m 6 
De kinderen van klas 1 t/m 5 gaan ’s ochtends verschillende activiteiten en spelletjes doen.  Ze worden verdeeld over 8 groepen. De groepen worden door de school begeleid door kinderen uit de 6e klas. 
De kinderen moeten op deze dag gewoon zelf hun eigen eten en drinken meenemen en zijn op de gewone tijd uit. 
juf Valentine
 
 
 
 
  Juf Wendy begint een schoenenwinkel
  Uit de klas van juf Wendy kwam een enorm kabaal de afgelopen week. Toen wij even om het hoekje keken zagen we dat dat niet voor niks was: prachtige meubeltjes voor in het poppenhuis stonden op tafel. Hamers, spijkers en nijptangen lagen er nog naast. De trotse blikken van de kinderen en van de juf waren goud waard!
Vanaf maandag mogen de kinderen van juf Wendy een lege schoenendoos meenemen. Wat gaan ze daar nou weer mee doen? Wie nieuwsgierig is mag altijd even binnenkomen na schooltijd!
 
 
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Vrije School Zaanstreek, Galjoenstraat 111B, 1503 AR Zaandam
Telefoon   075 - 617 40 47         Website   www.vrijeschoolzaanstreek.nl
 
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven van onze mailinglijst
Klik hier om uw gegevens aan te passen

Email Marketing Powered by Mailchimp