Copy

Kunt u deze e-mail niet lezen? Klik dan hier.

   
  Beste <<Uw voornaam>>,  
 

In alle klassen vierden wij gisteren Pasen. Er werd verstopt, gezocht en gelukkig ook gevonden!
Wij wensen iedereen een fijn Paasweekend!
Medewerkers Vrije School Zaanstreek

 

 
     
  Agenda maart en april  
  25 maart  Paasweekend t/m dinsdag 29 maart
29 maart  Studiedag, alle kinderen zijn vrij
4 april      De kleuters gaan naar de kinderboerderij, op bezoek bij tante Clara
7 april      Koffieochtend
8 april      Lentemarkt
12 april    Inloopochtend van 9:00 uur tot 10:30 uur
16 april    Klusochtend van 9:00 uur tot 12:00 uur
18 april    Naar de Biebbus!
21 april    Groenmarkt
22 april    Sportdag
23 april    Start meivakantie t/m 8 mei

Let op: 9 mei extra studiedag. Alle kinderen zijn vrij.
 
     
  Het grote schoolplein  
  Van 12:15 uur tot 13:15 uur hebben de kinderen van de lagere school pauze op het grote schoolplein. Ouders die hun kleuter nog even willen laten spelen zijn dan welkom op het kleuterplein. In verband met de veiligheid van de kleintjes, maar ook het vrije spel van de oudere kinderen is het grote plein tijdens de pauze van 12.15 tot 13.15u alleen bestemd voor de kinderen van klas 1 t/m 6. Wij hopen op uw begrip hiervoor.  
     
  Het geld wordt besteed aan ......  
  Na rijp beraad en overleg tussen de leerkrachten, ouders en de medezeggenschapsraad zijn wij er eindelijk uit.
Het geld wat overbleef van de ouderbijdrage wordt o.a. besteed aan muziekonderwijs, duurzame materialen voor het vieren van de jaarfeesten. De MR ziet toe op de wensen en de besteding.
 
     
  Extra studiedag op 9 mei  
  De school is verplicht een voldoende aantal medewerkers op te leiden tot BHV-er.  Wij hebben de wens om allemaal goed opgeleid te zijn om juist te kunnen handelen in situaties die om veiligheid en adequaat reageren vragen. Daarom deze extra studiedag die in het teken zal staan van bedrijfshulpverlening. Het hele team zal worden opgeleid tot BHV-er, waaronder EHBO. Wij hopen natuurlijk als BHV-er maar weinig actief te hoeven zijn!
De kinderen zijn deze dag vrij.
 
 
 
   
   
  Op vrijdag 8 april is het zover: de eerste lentemarkt van de Vrije School Zaanstreek! Het thema is gezonde voeding en lente. Van 12:30 uur tot 16:00 uur zijn er naast de bekende groenmarktkramen verschillende activiteiten voor de kinderen op het plein.
Wie ook een bijdrage wil leveren in de vorm van een activiteit of verkoop kan zich aanmelden bij Cindy Bolhoeve c.bolhoeve3@upcmail.nl .
 
 
 
 
 
 
  Logopedie in school  
   
  In februari verzorgde Monica Kauffeld van "De Praatmaat" een ouderavond voor de peuter- en kleuterouders. Afgelopen week hoorden wij dat zij in april kunnen starten met logopedie in onze school. In eerste instantie zal de logopediste één ochtend aanwezig zijn. Wij informeren u binnenkort verder over de mogelijkheden. Mocht u nu al interesse hebben dan kunt u dat aangeven bij mij via renate@vrijeschoolzaanstreek.nl . U kunt natuurlijk ook altijd even binnenlopen voor meer informatie.  
 
 
  Prikbord  
  Op eerste Paasdag viert tante Klara de kip haar verjaardag op de kinderboerderij in het Darwinpark. Van 13:00 uur tot 16:00 uur mag iedereen op haar feestje komen!  
 
 
  Oudergesprekken jongste kleuters  
  In april kunnen de ouders van de jongste kleuters intekenen voor een 10-minutengesprek over hun kind. De lijsten hangen naast de deur van de klas.  
 
 
  Palmpasen en Pasen  
   
  Wat een lange vrolijke stoet liep er vorige week door het park. Iedereen zong uit volle borst de liedjes die we tijdens de Sing-in geoefend hadden.Gisteren liepen we weer door het park en warempel; de Paashaas was daar ook geweest. Prachtige eieren vonden wij samen met de kinderen uit de vijfde klas. Weer terug op school genoten wij van de meegebrachte heerlijkheden aan prachtig gedekte tafels. 's Middags hadden wij nog gym op het plein. De zesdeklassers hadden een hindernisbaan, een hinkelbaan én een eigengemaakt doel klaargezet. Vol enthousiasme gingen de kleuters van de ene activiteit naar de andere.
Wij kijken terug op een geweldige dag en willen iedereen die hieraan heeft bijgedragen heel hartelijk bedanken!
Namens de kleuterleerkrachten,
Renate
 
 
 
 
  Klusochtend
  Wij vinden het belangrijk dat onze school er goed en verzorgd uitziet. Grote klussen laten we over aan professionals, maar voor de kleine klussen vragen we uw hulp. Zaterdag 16 april om 9:00 uur beginnen we natuurlijk met een lekker bakje koffie of thee. Daarna willen we het liefst met zoveel mogelijk rechterhanden aan de slag tot 12:00 uur. In de volgende nieuwsbrief meer informatie over de te verrichten klussen. Aanmelden voor deze gezellige werkochtend kan alvast via info@vrijeschoolzaanstreek.nl .
 
 
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Vrije School Zaanstreek, Galjoenstraat 111B, 1503 AR Zaandam
Telefoon   075 - 617 40 47         Website   www.vrijeschoolzaanstreek.nl
 
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven van onze mailinglijst
Klik hier om uw gegevens aan te passen

Email Marketing Powered by Mailchimp