Copy

Kunt u deze e-mail niet lezen? Klik dan hier.

   
  Beste <<Uw voornaam>>,  
  Wat een vreselijk natte week! Gelukkig zijn de schoolreisjes niet in het water gevallen.
Wij hopen op twee zonnige weken voordat de zomervakantie begint. In deze nieuwsbrief staan veel belangrijke data en tijden.

Na de vakantie start onze nieuwe gymmeester Marijn Esman! Marijn heeft zelf bij ons op school gezeten, dit is nog maar een tipje van de sluier. Na de vakantie stelt hij zich uitgebreid aan u voor in de nieuwsbrief.
 
     
  Muzieksubsidie  
  De Vrije School Zaanstreek heeft het voor elkaar! De aanvraag die wij bij het rijk hebben ingediend voor de muzieksubsidie is gehonoreerd. Dat betekent dat wij muziekonderwijs in de komende jaren nog een grotere plek kunnen gaan geven bij ons op school en daar zijn we natuurlijk heel blij mee. De subsidie vraagt ook om een eigen bijdrage aan de impuls en daarom is in samenspraak met de MR besloten hier een deel van de ouderbijdragen voor te benutten. De ouderbijdrage blijft dus heel belangrijk. Over de (digitale) inning hiervan wordt u bij aanvang van het volgend schooljaar geïnformeerd.  
 
 
  Afscheid Maartje  
   
  Donderdagochtend is er een ingelaste koffieochtend. Tijdens de koffie kunt u, tussen 8:30 uur en 10:30 uur, als ouder afscheid nemen van Maartje. Zij zorgt voor iets lekkers bij de koffie!
Op een ander moment neemt Maartje afscheid van de kinderen en de collega's.
Wij hopen dat wij heel veel kopjes koffie in kunnen schenken!
Het team van de Vrije School Zaanstreek
 
 
 
  Laatste loodjes voor klas 6  
   
  Dag allemaal, kijk goed naar ze! Deze mooie klas is bijna toe aan afscheid. Nog maar een paar dagen en dan verlaten zij de Vrije School Zaanstreek. Heel veel succes gewenst met jullie toneelstuk en met jullie afscheid! We wensen jullie mooie laatste weken toe.  
 
 
 
  Vakanties in volgend schooljaar
  Herfstvakantie       17 t/m 21 oktober
Kerstvakantie         26 dec t/m 6 jan
Voorjaarsvakantie   20 t/m 24 februari
Pasen                    14 t/m 17 april
Meivakantie           24 april t/m 5 mei
Hemelvaart            25 t/m 26 mei
Pinksteren              5 juni
Zomervakantie       24 juli t/m 1 september 

Studiedag               20 maart; alle kinderen vrij.
 
 
 
  Prikbord  
  De jaarlijkse soortenzoekdag in de heemtuin wordt zondag 3 juli om 10:30 uur geopend door televisieboswachter Arjan Postma en pas om 0:00 uur ’s nachts afgesloten door de vleermuisexpert.

Op zaterdag 9 juli is de opening van de nieuwe straat Poelenburg en het Krajicek Playground. In het kader hiervan is er een feestelijke opening met het thema bewegen en sport.

Lekker sporten bij jou in de buurt in de zomervakantie? Lees hier hoe dat makkelijk kan!


Vind je het leuk om te knutselen op de computer? Doe dan mee met de ZomerDigiweek van FluXus! Hier gaan kinderen tussen de 8 en 12 jaar van de grond af aan helemaal hun eigen computergame of -animatie maken.
De ZomerDigiweek wordt 2x gehouden: in de eerste en de laatste week van de zomervakantie.


Lees meer over de Academie voor Ouders in Amersfoort voor het schooljaar 2016-2017.

 
 
 
 
  Lezen met de VakantieBieb-app
 
 
   
  Nog even en dan is het weer zomervakantie. Tijd voor zon, zee, dagjes uit en… boeken lezen? Helaas schiet dat laatste er nog weleens bij in. Dat is jammer, omdat uit onderzoek blijkt dat kinderen die tijdens de zomervakantie niet of bijna niet lezen maar liefst 1 à 2 AVI-niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Om daar iets aan te doen, komt De Bieb ook deze zomer met de VakantieBieb-app. De VakantieBieb staat vol avontuurlijke, grappige en spannende e-books voor kinderen vanaf zes jaar.
 
Of je nu op vakantie gaat of thuis blijft, in de VakantieBieb is een leuk en gratis leespakket voor het hele gezin te vinden. De jeugdboeken zijn vanaf 1 juni al te lezen en vanaf 1 juli zijn er ook boeken voor volwassenen in de app te vinden.
Geen spelletjes spelen of filmpjes kijken, maar een boek lezen op de tablet. Dit blijken veel kinderen erg leuk te vinden. Het is anders dan anders, waardoor veel kinderen vol enthousiasme aan de slag gaan. En lig je liever lekker lui in je hangmat terwijl je naar een mooi of spannend verhaal luistert? Dan is er voor leden van de bibliotheek de Luisterbieb-app. Een beperkt aantal van deze boeken is ook door niet-leden te beluisteren.
Na het downloaden van de app kan de boekenkast in de app gevuld worden met gedownloade boeken. Als u de boeken eenmaal hebt gedownload, zijn de boeken op uw vakantiebestemming offline te lezen/luisteren.
 
 
 
 
  Gevonden voorwerpen
  De mand met gevonden voorwerpen is overvol! Woensdag om 12:30 uur brengen wij de spullen die niet zijn opgehaald naar een nieuwe bestemming. Kom dus voor die tijd even kijken of er nog iets van uw kind (-eren) bij is.
 
 
 
 
  Overlast rond de school
  U weet dat de parkeerplaats enigszins is aangepast in de afgelopen tijd. De 'rug' in het midden van het plein lijkt al effect te hebben. De volgende aanpassing die in de komende tijd gerealiseerd gaat worden is het sluiten van het plein aan de kant van het park. Het is dan alleen mogelijk om er van één kant op en af te rijden. Doel is dat het plein steeds onaantrekkelijker wordt om op te blijven 'hangen'.
 
 
 
 
  Timmermannen en vrouwen gezocht
  Op dit moment is Casper een bouwpakket aan het maken voor een mooi bovenhuis in onze derde kleuterklas. Welke handige vader of moeder wil helpen het pakket in elkaar te zetten? Aanmelden kan via renate@vrijeschoolzaanstreek.nl .
 
 
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Vrije School Zaanstreek, Galjoenstraat 111B, 1503 AR Zaandam
Telefoon   075 - 617 40 47         Website   www.vrijeschoolzaanstreek.nl
 
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven van onze mailinglijst
Klik hier om uw gegevens aan te passen

Email Marketing Powered by MailChimp