Copy

De afgelopen maanden hebben we weer een aantal mooie projecten mogen opleveren. Groot en klein, bij elk project zijn we even trots op het eindresultaat.

Gaan jullie verhuizen of verbouwen? Of word je binnenkort eigenaar van een nieuwbouw pand? Neem dan gerust contact met ons op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen. Samen met jou gaan we bepalen welke interieurstijlen bij je passen en maken wij een selectie van meubelen. Vervolgens maken wij de inrichting visueel door middel van een 3D tekening. Zo krijg jij een duidelijk beeld van je nieuwe inrichting! Laat je door ons compleet ontzorgen tijdens dit hectische traject. Benieuwd hoe wij dit aanvliegen? Kijk dan even op onze website of maak een afspraak via onderstaande button!

Afspraak maken >

Thuiswerk Traject

Thuiswerken.. hoe ga jij als ondernemer hiermee om? De werkomgeving van je medewerkers dient thuis ook ergonomisch verantwoord te zijn. Zo voorkom je op den duur gezondheidsklachten en blijven je medewerkers productiever. Afgelopen jaar hebben wij veel ondernemers hierin geadviseerd.  Ook bieden wij (in overleg) de mogelijkheid om via een speciale bestelpagina jouw medewerkers een hybride thuiswerkplek aan te bieden. Via deze portal wordt jou het complete proces uit handen genomen en handelen wij alles netjes voor je af. Wil je ook een eigen online bestelportal voor je medewerkers? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Kerstsluiting 2021

Ook dit jaar zijn wij weer een weekje gesloten tussen Kerst en Oud & Nieuw. We gaan even met de voetjes omhoog na deze drukke periode! Wij zijn gesloten van maandag 27 december tot en met vrijdag 31 december. Alle orders voor kantoorartikelen, geplaatst in onze webshop, worden de volgende dag gewoon uitgeleverd zoals je van ons gewend bent. 
Op maandag 3 januari zien we jullie weer graag in onze showroom!

Follow us!

Volg je ons al op social media? Volg ons op jouw favoriete social mediakanaal en blijf op de hoogte van projectopleveringen, kantoor- en interieurtrends, kantoortips, acties en nog veel meer!
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Kantoorartikelen

Wist je al dat wij naast kantoormeubelen ook een leverancier voor kantoorartikelen zijn? Wij zouden het leuk vinden om u ook hierin te mogen voorzien. Neem eens een kijkje op onze webshop en maak een account aan!
  • Voor 17.00 uur besteld = morgen in huis!
  • Meer dan 20.000 artikelen in onze webshop!
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-!
  • Persoonlijke service!
  • Bent u grootverbruiker? Speciale prijsafspraken zijn mogelijk; neem hiervoor contact met ons op.
Maak een account aan >
Bekijk kantoorartikelen >
Openingstijden
Ma t/m Vr: 08:30 - 17:00
Za & Zo: gesloten

Afspraak maken
Webshop kantoorartikelen
Referenties
Wijffels Tilburg
Kapitein Hatterassstraat 8
5015 BB Tilburg
013-5440840
info@wijffels.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in ons klantenbestand staat. Wilt u in de toekomst geen nieuwsbrieven meer ontvangen, schrijft u zich dan hier uit.