Copy
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF - <<WEBSITENAME>>

De beste verdediging tegen griep, keelonsteking,
…is ze te voorkomen.

Vitamine C tegen een verkoudheid !

Het is ‘DE’ vitamine voor verhoogde immuniteit. Nu de zomer al een tijdje achter ons ligt daalt de natuurlijke toevoer van vitamine C via fruit uit dit seizoen.

Lees hier het volledige dossier.

Eén Belgische vrouw op 9 krijgt borstkanker

Omdat in België, één vrouw op 9 een invasieve borstkanker ontwikkelt is ‘preventie’ veruit het beste wapen. Kankerscreening is dus heel belangrijk .
De borstkankerscreening bij uitstek  is natuurlijk de ‘mammografie’, of kortweg : een radiologisch onderzoek van de borsten.

Dit onderzoek zoekt naar afwijkingen, zoals lichtdoorlatendheid of microverkalkingen en is aangeraden voor vrouwen tussen 50 en 74 jaar.
Het is in deze leeftijdsperiode dat vrouwen het hoogste risico lopen om borstkanker te ontwikkelen en waar de screening het meest doeltreffend is.

Natuurlijk moet er rekening gehouden worden met het persoonlijk verhaal van elke patiënt (persoonlijke of familiale historiek, genetische aanleg,…) en is het vanzelfsprekend dat men dan met een vroegere begeleiding kan starten

Antibiotica worden duurder om het gebruik ervan te ontmoedigen.


Onder de aangekondigde budgettaire maatregelen van de maand oktober zou het verhoogde remgeld voor sommige antibiotica in 2017 tot 14,8 miljoen Euro meer opbrengsten genereren voor de staatskist.

Volgens de regering zou de verhoging van het remgeld een vermindering van de overdreven consumptie van de antibiotica tot gevolg hebben. Wij zijn koploper op dat gebied. Samen met de Fransen betwisten de Belgen, in deze categorie de eerste plaats.

Meer informatie op  www.gebruikantibioticacorrect.be

Acné: oorzaak, behandeling en littekens

In onze jeugd vertelde men ons dat acne een tienerkwaal was en dat die vanzelf na de pubertijd zou verdwijnen . Nochthans is het zo dat één op de twee vrouwen dertig jaar later nog steeds te kampen heeft met mee-eters en puistjes. Gelukkig bestaan er oplossingen voor elke leeftijd !


Meer informatie?

We stelden voor u een volledig dossier rond acné samen dat u hier kan terugvinden.

Copyright © 2016 Bitler, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list