Copy
Powered by Febelnet.be
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF - <<WEBSITENAME>>

Eén Belg op vijf heeft last van migraine


Volgens een studie bij 1054 Belgen die hoofdpijn hebben, heeft 17% gedurende de laatste maanden te kampen gehad met migraine. Meer dan éen migrainelijder krijgt één aanval per week. "Dat is een hoog cijfer! Meer nog, 45% van de migrainepatiënten krijgen geen diagnose bij een arts of een specialist" zegt dokter Jan Versijpt van het UZ Brussel.

"Geen enkele medicatie kan alle migraineaanvallen voorkomen" licht hij verder toe. Om hun pijn te verlichten nemen 45% van de migrainelijders medicatie, 11% daarvan hebben geen enkel effect. "Men moet overmedicatie vermijden" zegt dokter Versijpt, "wanneer men gedurende een te lange periode medicatie neemt om de pijn te verlichten, kan men chronische hoofdpijn krijgen die om nog meer medicatie vraagt en zo komt men in een vicieuze cirkel. Bij het innemen van medicatie is het van het grootste belang om de aanbevolen dosering te volgen."

Vraag raad aan uw apotheker


Een olie voor elke huid

Er wordt dikwijls, ten onrechte, beweerd dat een olie niet op een gemengde of vette huid mag aangebracht worden omdat dit het huidprobleem zou versterken. De nieuwe oliën, die tegenwoordig heel licht en fijn zijn, bewijzen hun efficiëntie bij elke huid, zelfs bij de meest problematische types.
 Meer informatie op onze website+

Diabetes voorkomen is mogelijk !

 
Vandaag de dag heeft één Belg op 12 te kampen met diabetes en 1 Belg op 4 kan een diabetes van het type II ontwikkelen. Een preventieve benadering is de eerste stap om deze ziekte, die al maar toeneemt, te bestrijden. Een gezonde en gevarieerde voeding en fysieke activiteit zijn de belangrijkste peilers in de strijd tegen diabetes van het type II.
 

 
Op www.voorkomdiabetes.be kan u een test doen om uw risico op pre-diabetes in te schatten aan de hand van 9 vragen en indien nodig een arts te raadplegen. Deze site geeft u tevens heel wat preventieve tips.


Heeft u een tekort aan magnesium ?

Kuitkrampen, ooglid trillingen, vermoeidheid, stress,… misschien heeft u een magnesiumtekort? Een evenwichtige voeding zou onze dagelijkse behoefte aan magnesium moeten dekken maar dat is niet zo, bijna 80% van de bevolking heeft een tekort aan magnesium.
Het is soms nodig om onze voeding aan te vullen met magnesium als voedingssupplement.

Welke vorm van magnesium moet ik nemen ?

Vraag raad aan uw apotheker want niet alle voedingssupplementen zijn gelijk en hebben dezelfde efficiëntie.

Copyright © Bitler cvba, All rights reserved.
<<WEBSITENAME>>

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list