Copy
Nieuwsbrief Oktober
View this email in your browser

NEWSLETTER - <<WEBSITENAME>>

GRIEP: Denk eerst en vooral aan vaccinatie !

Over het algemeen evolueert de griep op een positieve manier bij de meerderheid van de personen die in goede gezondheid zijn. De symptomen verdwijnen in een periode van ongeveer vijf dagen, de vermoeidheid en de hoest kunnen wat langer aanblijven.

De complicaties zijn vooral op het gebied van de ademhaling bij zwakkere personen zoals : oudere personen van meer dan 65 jaar, kinderen jonger dan één jaar, personen die met chronische ziektes te kampen hebben (longen, hart, nieren of het metabolisme), en zwangere vrouwen

Vraag inlichtingen bij uw apotheker.

Lees hier het volledige dossier.

Onze kinderen nemen te veel geneesmiddelen

In België zouden onze kinderen te veel voorgeschreven geneesmiddelen innemen, vooral antibiotica en luchtwegverwijders; dit is het resultaat uit de barometer van de "Kidoscope" van de onafhankelijke mutualiteiten.

Eén kind op drie (33%) heeft minstens één kuur antibiotica ingenomen tijdens het voorbije jaar. Op de tweede plaats vinden wij de luchtwegverwijders die normaal gezien gebruikt worden in de behandeling van astma maar waarvan het gebruik zich generaliseert bij de behandeling van banale ademhalingsproblemen. Volgens de barometer zou meer dan één kind op tien (12%)  die al gebruikt hebben.

Wij bereiden ons voor op de e-gezondheid

Vanaf 1 januari 2017 zullen de elektronische voorschriften voorrang krijgen op de papieren voorschriften die normaal gezien zullen verdwijnen, behalve als de patient die uitdrukkelijk wenst. Vanaf 2018 zullen zowel de groene en witte attesten als de klevers van de mutualiteit ook verdwijnen.
 

CHOLESTEROL: 5 tips om hem te doen dalen

Het te veel aan cholesterol is één van de eerste factoren van hartaandoeningen.
Nochtans bestaan er middelen om die te verminderen ! 


Het doel is hier niet om de cholesterol volledig uit de voeding te laten verdwijnen maar om de bijdrage  van die cholesterol in evenwicht te brengen. Het zijn eerder aanpassingen die op korte termijn kunnen gebeuren, dagelijkse maar ook op langere termijn, wekelijkse…
 


Meer informatie?

We stelden voor u een volledig dossier rond cholesterol samen dat u hier kan terugvinden.

Copyright © 2016 Bitler, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list