Copy
► Jodium voor iedereen ► Vaccinaties  ► Stoppen met roken
View this email in your browser
NEWSLETTER - <<WEBSITENAME>>

Jodium voor iedereen !

 
Elke Belg zal preventief jodiumtabletten krijgen. Tegenwoordig kunnen alleen de bewoners van de gemeenten die zich in een straal van 20 km rondom nucleaire sites bevinden, die gratis in de apotheek krijgen. De hogere instanties willen dit optrekken tot een straal van 100 km rondom de nucleaire vestigingen. De jodiumtabletten verminderen de kans op schildklierkanker bij een nucleaire ramp.

Homeopathie: efficiënte oplossing tegen de hik

Hikken is een reactie, het is een banaal fenomeen dat ons overvalt en snel heel vervelend kan worden als het te lang duurt. Om de hik te stoppen neemt u  om de 10 minuten 5 Cuprum Metallicum 5 CH - korrels tijdens de hikbui. Het voordeel van homeopatische geneesmiddelen is dat zij geen bijwerkingen met zich meebrengen en dat zij door de hele familie kunnen genomen worden, zelfs door de kinderen, ongeacht hun leeftijd.

Onze maandelijkse dossiers


Vaccinaties : een verzekering voor de gezondheid


Vaccinaties zijn een grote, belangrijke bescherming voor kinderen tegen dodelijke ziektes. Nochtans stijgt het aantal personen die hun kinderen niet willen vaccineren.
 

Ziekten van vroeger komen terug !


Het  vaccin werd in 1796 reeds uitgevonden maar het is pas in 1879 dat Louis Pasteur  de eerste techniek voor het vervaardigen van een vaccin op punt stelt. Sindsdien kende de wetenschap van inentingen een enorme evolutie en vele ziekten werden uitgeroeid of zijn het bijna. Nochtans is het juist door dat succes dat de vaccinatiereflex aan het dalen is. Het gevolg daarvan is dat sommige aandoeningen, die vergeten waren, terug opkomen. 
Naar het dossier >>

Het is nooit te laat om te stoppen met roken !


U hebt tussen 3 en 5% kans op slagen als u wil stoppen op uw eentje. Met hulp hebt u 3 maal meer kans om te slagen. Aarzel dus niet om hulp te vragen aan professionelen :
  • Gratis telefoonlijn "Tabak-Stop",  0800 11100 (van maandag tot vrijdag),  richt zich zowel naar rokers als niet-rokers die zich willen informeren over roken of die hulp willen bij het beheersen ervan.
  • Coach Tabak-stop : een individuele coaching die gratis is via internet (www.tabakstop.be)
  • Afspraak bij een tabacoloog of in een centrum voor hulp aan rokers (lijst op www.fares.be).
  • Praat erover met uw apotheker en/of uw arts
Vraag raad aan uw apotheker.
Naar het dossier >>

De vitamine D : een nieuw spoor tegen allergieën ?Het gebrek aan vitamine D,  een fenomeen dat meer en meer voorkomt in de bevolking, zou een verklaring kunnen zijn voor de allergie-boem.
Het is door verschillende studies bewezen dat er een link bestaat tussen het vitamine D peil en de opkomst van allergische aandoeningen, zowel  voedings- of ademhalingsallergieën en zowel bij de kinderen als bij de volwassenen. Men weet dat de vitamine D een heel belangrijke vitamine is voor de gezondheid van ons beenderstelsel en dit vanaf de geboorte. Maar de vitamine D zou ook een regulerende rol spelen in ons afweermechanisme. Vandaar het belang ervan om allergische reacties te vermijden.
Copyright © 2017 Bitler, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list