Copy
Bekijk de nieuwsbrief in je browser
Waarschijnlijk leest een deel van jullie dit vanaf jullie ligbedje op vakantie, vanuit de tuin of het balkon of gewoon vanachter je bureau. Nu het pand van KADE40 gesloten is, leek het ons een mooi moment om met een nieuwe KADE Update te komen. Een zomerse editie bordevol kunst en cultuur om de zomer mee door te komen. Wie weet zien we je wel tijdens een van deze activiteiten en zo niet: tot in het nieuwe seizoen!
Nieuwe zoete kunst op het Stadsstrand
Misschien hebben jullie het al gezien, maar Vlaardingen is een kunstwerk rijker! Suikerspin kunstenares Martijntje Cornelia heeft de afgelopen weken keihard gewerkt met veel vrijwillige Vlaardingers om een enorm werk te maken van suikerspin! Deze zomer is het kunstwerk nog te bewonderen op het Stadsstrand maar hierna verhuist het naar KADE40! Wij kunnen niet wachten.  
 
Lees hier het artikel van Indebuurt.nl over Martijntje's nieuwe werk!
Haal jouw Kinderkunstroute tas op bij Museum Vlaardingen en ga aan de slag!
Voor alle Vlaardingse kinderen is er een tasje vol kunst en cultuur bij Museum Vlaardingen. Ga met deze tas op pad langs de Vlaardingse Kinderkunstroute en laat je inspireren voor jouw eigen Vlaardingse kunstwerk! Jouw mooie werk kan je inleveren tijdens het Uitterras op 21 aug.  

Alle gemaakte kunstwerken worden tentoongesteld in onze centrale hal zodra het pand weer open gaat: 22 aug. De tentoonstelling Vlaardingse Kinderkunst is te zien tot en met 31 augustus. 

Tentoonstelling Kadegezichten | Havengedichten op het Stadsstrand

Vanaf halverwege juli is er op het Stadsstrand in Vlaardingen een interactieve tentoonstelling voor jong en oud te zien met als titel Kadegezichten | Havengedichten. De Vlaardingse culturele instellingen Museum Vlaardingen en KADE40 zijn een samenwerking aangegaan waarmee ze het Stadsstrand als buitenpodium gebruiken. Als bezoeker wordt je meegenomen in de gebiedshistorie aan de hand van foto’s gemaakt door landschaps- en architectuurfotograaf Jeroen Musch en gedichten van dichter Wessel Klootwijk. De gedichten zijn te lezen, maar vooral te beluisteren door middel van een QR code. Laat je door zijn woorden en de beelden meenemen in de ruwe, veranderende omgeving. 

De tentoonstelling Kadegezichten | Havengedichten wordt op 31 juli om 16.00 uur officieel geopend op het Stadsstrand en is tot einde van de zomer te zien, te beluisteren en te spelen.  
Kinderterras 16-17-18 aug.
Op 16,17 en 18 augustus is het tijd voor het Kinderterras! Een feest voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar op het terrein van het Zomerterras. Samen met het Zomerterras, Un1ek, Stichting Vlaardingen in beweging en Minters organiseren we activiteiten waarbij kinderen zelf aan de slag kunnen met sport, spel, muziek én natuurlijk met kunst. Kom jouw eigen Vlaardingse Kunstwerk maken. Het Kinderterras is geopend op bovengenoemde data tussen 12.00u en 16.00u. 
Uitnodiging: Onthulling Monument Slag bij Vlaardingen 29 juli

Het stond al even op het verlanglijstje van Vlaardingen: een monument om ons te herinneren aan de Slag bij Vlaardingen. Een zo bepalend moment voor het ontstaan van het graafschap Holland, maar ook een bepalend voor Vlaardingen. Vlaardingen groeide na de slag uit tot een van belangrijkste plaatsen van het graafschap Holland. Op vrijdag 29 juli, de Dag van de Slag, wordt het monument dat kunstenaar Frans de Winter maakte onthuld.  

Het werk van Frans de Winter werd voorafgegaan door inzet van de Vlaardingse scholen IKC Jan Ligthart en Kindercentrum De Ark. Zij deden mee aan een wedstrijd die de gemeente samen met ons organiseerde. De 12-jarige Osman maakte een klein beeld dat als titel ‘een onbreekbare muur’ meekreeg. In het beeld dat Frans de Winter naar aanleiding hiervan maakte, komt zowel die kracht terug alsook de kwetsbaarheid van de mens.  

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan voor 24 juli aan door een mail te sturen naar: Loesbroek@kade40.nl 


 
KADE40 op het Uitterras 
Op zondag 21 augustus staan wij op het Uitterras met diverse activiteiten. In onze KADE40 tent kunnen de kinderen aan de slag tijdens een workshop gegeven door KITE educatie én kunnen ook hier de kinderen aan de slag met hun eigen Vlaardingse Kunstwerk.  
Zondag 21 augustus van 13.00u tot 18.00u
Voor in de agenda: 

Opening Open Ateliers overzichtstentoonstelling 1 t/m 13 sept. 

Kinderboekenfestijn 8 okt.

Instagram
Twitter
Website
Email
LinkedIn
Volg KADE40 op Social Media of stuur deze nieuwsbrief door naar vriend(in) 

   

Copyright © 2022 KADE40

Ons postadres is:
KADE40
Westhavenkade 40
Vlaardingen, Zuid-Holland 3131 AE
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek

afmelden | je abonnement bijwerken 
Email Marketing Powered by Mailchimp