Copy
KADE40 Update December
Bekijk de nieuwsbrief in je browser
Huidige coronamaatregelen
Door het zorgwekkende aantal besmettingen zijn er vanaf zondag 28 november nieuwe maatregelen toegevoegd aan het huidige voorzorgspakket. Deze regels zullen in ieder geval van kracht zijn tot en met 19 december.
De maatregelen van 12 november blijven ook gelden. Hier bovenop komen: mondkapjesplicht en sluitingstijd om 17.00 uur.

Wil je alle info met betrekking tot de maatregelen lezen?
Kijk dan op:
Update: Maatregelen coronavirus KADE40 – Kade40

Terugblikken op november: Dag van de Kunstuitleen / Dag, saaie muur!
Zaterdag 6 november was de Dag van de Kunstuitleen. De dag waarop voor het eerst de nieuwe Kunstuitleen van KADE40 te bewonderen was! Een verfvers ingerichte ruimte in het pand én een hele nieuwe collectie schilderijen, tekeningen, grafiek, foto’s en kleine objecten, die voor een aantrekkelijk tarief te leen zijn. Wethouder van Cultuur Bart de Leede opende de Kunstuitleen. Het was een feestelijke opening. Doorlopend waren er meet and greets met de kunstenaars. Waarbij ze het gesprek aangingen over hun werk met de bezoekers die een hoop werk bekeken en alvast reserveerden.

Iedereen die nu lid wordt, betaalt pas in het nieuwe jaar. Nu we zoveel thuis zijn, is dit hét moment om vaarwel te zeggen tegen de saaie witte muren in jouw huis.
Kom je snel een mooi kunstwerk uitzoeken? Kijk voor meer informatie over de Kunstuitleen op: 
Kunstuitleen – Kade40
Nu te zien bij KADE40: FOTOVlaardingen Expositie
Helaas kon het Fotofestival FOTOVlaardingen niet plaatsvinden zondag 14 november! Gelukkig is het wél mogelijk om de bijbehorende expositie met alle deelnemers van de Fotowedstrijd & het werk van de Amateur Fotografen Vereniging Vlaardingen te komen bewonderen.
De tentoonstelling is te zien in de centrale hal: tot en met vrijdag 24 december.

Kom je snel binnenwandelen (met QR-code én mondkapje)?
Bekendmaking winaars fotowedstrijd mét foto's!
Een moment waarop veel mensen hebben gewacht: de uitreiking van de fotowedstrijd! Met trots delen we in dit bericht de winnaars mét hun winnende foto.
Foto: Winnaar Carlein van der Beek krijgt haar prijs bij KADE40
1e prijs
Fotograaf: Carlein van der Beek
Titel: The illusionist
Omschrijving: Met de iPhone gemaakt en bewerkt. De opname heb ik gemaakt in het Gemeentemuseum van Den Haag (Kunstmuseum). Met het openen van een deur, reflecteerde een van de schilderijen in het gezicht van mijn vriend.

 
2e prijs
𝗡𝗮𝗮𝗺: Sylvia Janson
𝗧𝗶𝘁𝗲𝗹: Meerzicht
𝗢𝗺𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗶𝗻𝗴: Deze foto is gemaakt aan het Veluwemeer en resultaat van een eerder oefenproject voor een opdracht in "mislukte" fotografie.


 
3e prijs
𝗡𝗮𝗮𝗺: Dave den Boogert
𝗧𝗶𝘁𝗲𝗹: Als een Phoenix uit zijn as
𝗢𝗺𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗶𝗻𝗴: De foto is een dubbeldruk en symboliseert dat uit iets verschrikkelijks altijd weer iets moois kan ontstaan. 
Publieksprijs
𝗡𝗮𝗮𝗺: Francis Karreman
𝗧𝗶𝘁𝗲𝗹: Blue Sky - White Clouds
𝗢𝗺𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗶𝗻𝗴: Tijdens een heerlijke wandeling in het Buursezand/Twente was de lucht prachtig blauw met enorme wolken. Deze reflecteerden geweldig in het water. De kans om dan foto’s te maken moet je zeker pakken. 
Orange the world
Afgelopen donderdag, 25 november, was het de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Vanaf deze dag tot en met 10 december wordt er wereldwijd 16 dagen lang actie gevoerd om de bewustwording te vergroten.
Je kent vast wel de beelden van bijvoorbeeld de Erasmusbrug die geheel oranje kleurt. Het oranje kleuren van objecten en gebouwen is een bekend onderdeel van deze campagne.
Ook Vlaardingen kleurt oranje - en dus ook het pand van KADE40!

Kracht van Vrouwen Vlaardingen en Soroptimistenclub Beneden Maas zijn de bewustwordingscampagne gestart. Veel markante gebouwen en objecten in Vlaardingen kleuren oranje. Top!

Een van de campagnes was de wandeling langs al deze gebouwen en objecten. Volg het oranje lint, wandel mee en ga samen het gesprek aan. Een prachtig initiatief!
Jurering Kindermonument
Wie maakt het mooiste Kindermonument over de Slag bij Vlaardingen? De jury Kindermonumenten is vorige week bij KADE40 samengekomen om de door kinderen van IKC De Ark en de Jan Ligthartschool gemaakte kunstwerken te beoordelen.
Kindermonumenten? Wat zijn dat?!
In januari start er een wedstrijd voor Vlaardingse kunstenaars: ontwerp een beeld om de Slag bij Vlaardingen te herdenken. Dit beeld komt te staan op de Westhavenkade. Maar ook jonge ontwerpers kunnen meedoen, door het maken van het Kindermonument. Zo heeft de jury vorige week een beeld gekozen dat het vertrekpunt gaat worden voor de ontwerpwedstrijd voor volwassenen.
Veel kinderen schreven een mooi verhaal bij hun beeld. Het winnende Kindermonument gaan we vereeuwigen én krijgt een mooie plek bij KADE40.
We zullen hier later uiteraard nog véél meer over delen! 

 
KADE40 gesloten
In verband met de kerstvakantie is KADE40 gesloten van vrijdag 24 december 17.00 uur tot en met zondag 9 januari.
Facebook
Twitter
Website
kade40_vld
Volg KADE40 op Social Media of stuur deze nieuwsbrief door naar vriend(in) 

   

Copyright © 2021 KADE40

Ons postadres is:
KADE40
Westhavenkade 40
Vlaardingen, Zuid-Holland 3131 AE
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek

afmelden | je abonnement bijwerken 
Email Marketing Powered by Mailchimp