Copy
KADE40 Update Juli
Bekijk de nieuwsbrief in je browser
Hoi <<Naam>>,

Als je naar buiten kijkt zou je het misschien niet zeggen, maar het is toch écht tijd voor de één na laatste KADE40 Update voor de zomervakantie. Lees alles over onze "Fotowedstrijd FOTOVlaardingen", de gratis workshop "Maak je eigen monument" en het vertrek van onze bestuursvoorzitter. En kijk natuurlijk op de website voor het nieuwe cursusaanbod.

Lees je mee?
Team KADE40

Fotowedstrijd FOTOVlaardingen van start!
Thema: Reflectie
KADE40 staat dit jaar in het teken van fotografie tijdens FOTOVlaardingen. Deze zomer organiseren we dé fotowedstrijd van Vlaardingen die je niet mag missen!

Stuur jouw inzendingen in voor uiterlijk 1 september en maak kans op de felbegeerde titel “KADE40 fotograaf van het jaar”. Een vakjury nomineert 10 deelnemers. Hieruit wordt de uiteindelijke winnaar gekozen. Naast de eerste prijs, is er ook een tweede en derde prijs. Bovendien is er een publieksprijs. Iedereen kan via Facebook een stem uitbrengen op een van de 10 genomineerden. Degene met de meeste likes ontvangt de publieksprijs.

De 10 genomineerde foto’s zullen getoond worden in een expositie in KADE40 tijdens het FOTOVlaardingen Festival op 14 november 2021.
Meedoen? Ga naar
www.kade40.nl/fotowedstrijd !
Lees het nieuwe verhaal van Chi Ling Wu nu op:
www.hetgesprek.online
Afscheid van een bevlogen voorzitter

Op maandag 28 juni hebben we tijdens een goed bezochte receptie afscheid genomen van onze bevlogen bestuursvoorzitter  Wil Roijers. Wil was werkzaam in het onderwijs en dat was duidelijk te merken in de wijze waarop hij KADE40 heeft geleid in het bestuur. Zijn expertise gaf een extra impuls aan de kunsteducatie in Vlaardingen.
Uit handen van burgemeester Bas Eenhoorn en onder toeziend oog van familie, (oud) wethouders en team KADE40, ontving Wil de Vlaardingse stadspeld. De Burgemeester sprak dank uit voor zijn inzet en bijdrage aan het Vlaardingse culturele landschap.
Ook wij bedanken Wil voor al deze jaren vol wijsheden, mooie toespraken tijdens diverse bijeenkomsten, zijn enthousiasme en bovenal zijn betrokkenheid bij de medewerkers van KADE40.
We schrijven afscheid, maar hopen elkaar nog regelmatig te zien bij KADE40.
Als cadeau heeft Wil uit handen van het bestuur een portret ontvangen, gemaakt door beeldend kunstenaar Lia Schäfer.

Welkom aan twee nieuwe bestuursleden
Er zijn de afgelopen maanden twee nieuwe kandidaten voor het bestuur geworven.
Cora Laan, docent geschiedenis bij de Lentiz Onderwijsgroep (locatie Groen van Prinsterer Lyceum). Cora vervult verschillende vrijwilligersfuncties o.a bij Omroep Vlaardingen en zal zich binnen het bestuur van KADE40 vooral bezig houden met onze onderwijsactiviteiten op de Vlaardingse scholen.
Hans Mathijssen wordt onze nieuwe vice voorzitter en secretaris. Hans is oud gemeentearchivaris en heeft verschillende managementfuncties binnen de gemeente vervuld. Onder andere op het gebied van cultuur.
De afgelopen maanden hebben beiden al bestuursvergaderingen bijgewoond.
INZENDPERIODE VERLENGT! 
KADE40 heeft onderstaande oproep uitgedaan aan kunstenaars in Vlaardingen en omstreken. Er is inmiddels al aardig wat werk aangemeld, maar we kunnen nog meer gebruiken. Vandaar de verlenging van de inzendperiode. Mocht je iemand weten geef de oproep door. Of wellicht wil je zelf inzenden.

Een oproep aan kunstenaars uit Vlaardingen en omgeving: Kunstuitleen KADE40 zoekt NIEUW WERK! 


Woon of werk je in de regio Vlaardingen als kunstenaar en haal je inkomsten uit het door jou gemaakte werk, dan nodigt KADE40 je uit één of meer kunstwerken in te zenden. De geselecteerde werken neemt KADE40 in consignatie in de nieuw op te zetten leen- koopcollectie van Kunstuitleen KADE40. Je bereikt als kunstenaar een breed en geïnteresseerd publiek, met de mogelijkheid dat jouw werk verkocht wordt!
Het zou fantastisch zijn als zoveel mogelijk kunstenaars deze oproep zien, dus help je mee door dit te delen in jouw artistieke netwerk?
 
De eerder genoemde deadline voor inschrijving stond gepland op 8 juli. Maar door de versoepelingen merken we dat iedereen momenteel erg druk is met het maken van vakantieplannen en andere zaken. Het inzenden van nieuw werk is nu mogelijk tot 1 september 2021! Je hebt dus nog de hele zomer de tijd om een foto van jouw werk te uploaden via onderstaande link!
Meer info & uploaden: NIEUW WERK!
Expositie: BUITEN 
Urban sketches van Lia Schäfer en Awareness van Heleen Verdonk
Twee docenten Lia Schäfer en Heleen Verdonk laten in deze expositie zien wat zij de afgelopen periode BUITEN hebben gemaakt. 
Deze expositie is nog te zien tot en met 17 juli in de centrale hal van KADE40. Kom je snel kijken?

 
Nieuw seizoen 2021/2022
Op naar cultureel seizoen 21/22! Na de zomervakantie staat er weer een hoop moois op de agenda. Het nieuwe cursusaanbod wordt as we speak op de website geplaatst. Vóór de zomervakantie zal het gehele aanbod online staan. Ga jij binnenkort op zoek naar een nieuwe creatieve uitdaging voor na de zomer nu het allemaal weer kan? Er is een workshop/cursus voor iedereen. Voor jong en voor oud. Van amateur tot prof. Van DJ workshops tot schilderles: Je doet het bij KADE40!

Na de zomersluiting zal KADE40 het seizoen feestelijk openen op zaterdag 4 september. Zet de datum vast in de agenda. Over de inhoud en praktische informatie informeren we iedereen in onze volgende nieuwsbrief én op onze website.

www.kade40.nl

KADE40 gesloten
24 juli t/m 22 augustus - Zomervakantie
Facebook
Twitter
Website
kade40_vld
Volg KADE40 op Social Media of stuur deze nieuwsbrief door naar vriend(in) 

   

Copyright © 2021 KADE40

Ons postadres is:
KADE40
Westhavenkade 40
Vlaardingen, Zuid-Holland 3131 AE
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek

afmelden | je abonnement bijwerken 
Email Marketing Powered by Mailchimp