Copy
KADE40 Update Juni
Bekijk de nieuwsbrief in je browser
Hoi <<Naam>>,

Tijd voor een goedgevulde editie van de KADE40 Update, want zoals je waarschijnlijk allang weet: (SMILE) We mogen weer! In deze nieuwsbrief vertellen we je o.a. over het project FOTO Vlaardingen en de fotografieworkshop "Het Pleijsierige Plaatje", doet de Kunstuitleen een oproep aan alle kunstenaars en lees je meer over de expositie Buiten.

Lees je mee?
Team KADE40

VERDERE OPENSTELLING M.I.V. 5 JUNI

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag veranderen er per 5 juni bij KADE40 twee dingen:
-het buffet kan weer open
-groepslessen zijn weer toegestaan

Wij zijn natuurlijk ook ontzettend blij dat onze collega instellingen hun deuren weer mogen openen en we met zijn allen weer kunnen genieten van al het culturele dat Vlaardingen te bieden heeft!

FOTO Vlaardingen
Gek op fotograferen? Dan zit je het komende seizoen bij KADE40 goed! Dit jaar staat voor een groot deel in het teken van fotografie. Er worden diverse activiteiten, exposities en workshops georganiseerd. Het onderliggende thema van Foto Vlaardingen is “Reflectie”.

Hieronder delen we alvast een aantal zaken die de komende tijd staan te gebeuren!
FOTO Vlaardingen 
Fotografieworkshop "Het Pleijsierige Plaatje"
26 juni - Incl. bezoek Museum Vlaardingen 

In de workshop Het Pleijsierige Plaatje laat je je inspireren door het Vlaardingse schildertalent Arij Pleijsier (1819-1879). Na een rondleiding over de tentoonstelling in Museum Vlaardingen ga je aan de slag om in de stijl van Pleijsier een modern zee-, kust- of stormgezicht te maken. Een professionele fotograaf leert je een paar technieken waarmee je zelf aan de slag kunt om een echt maritiem drieluik te creëren. En het mooie is, dit gaat tentoongesteld worden in KADE40!

Voor meer informatie & inschrijven klik je hier!

BARRY MARRÉ IS NAMENS KADE40 AMBASSADEUR VOOR DE WATERWEG CULTUURPRIJS!

De Waterweg Cultuurprijs is er voor cultuurmakers met een goed idee. Heb jij een voorstel voor een cultureel project of artistieke productie in de regio Waterweg Noord? Doe dan mee!

In 2021 worden vijf stimuleringsprijzen uitgereikt aan cultuurmakers met een veelbelovend voorstel voor een kunst- of cultuurproject in de regio. Winnaars ontvangen een geldbedrag en professionele coaching, om hun ideeën verder te ontwikkelen tot een uitvoerbaar projectplan. Zij maken daarmee kans op de hoofdprijs van €5.000,- als bijdrage aan de realisatie van het project.

Iedereen met een goed idee kan meedoen.
Meer info via 
barrymarre@kade40.nl en www.waterwegcultuurprijs.nl

KUNSTUITLEEN KADE40 ZOEKT: NIEUW WERK

Woon of werk je in de regio Vlaardingen als kunstenaar en haal je inkomsten uit je werk, dan nodigt KADE40 je uit één of meer kunstwerken in te zenden.

De geselecteerde werken neemt KADE40 in consignatie in de nieuw op te zetten leen- koopcollectie van Kunstuitleen KADE40. Je bereikt als kunstenaar een breed en geïnteresseerd publiek, met de mogelijkheid dat jouw werk verkocht wordt. 
 

Met het uitbreiden van de collectie van Kunstuitleen KADE40 willen wij veel nieuwe en jonge abonnees aantrekken. Om een aantrekkelijke, eigentijdse collectie samen te stellen, roepen wij vooral jonge en startende kunstenaars op.

Het werk mag niet ouder zijn dan 2 jaar en de verkoopwaarde is minimaal € 250 en maximaal € 2000. Via onderstaande link lees je de consignatievoorwaarden en vind je alles over de selectieprocedure.

Voor de eerste selectie stuur je je werk digitaal in. De uiterste inleverdatum is 8 juli 2021.

Meer info: NIEUW WERK!
TUINTJESMARKT VLAARDINGEN
Op zaterdag 3 juli organiseert Suzanne Stevense van "Want Oude Liefde Roest Niet" de allereerste Vlaardingse Tuintjesmarkt.
Een rommelmarkt op eigen grond, namelijk in je eigen voortuin. De deelnemende adressen worden binnenkort bekendgemaakt. Ga aan de wandel en stippel een route uit langs de  Vlaardingse voortuinen.

Laat jouw dochter haar zelfgemaakte sieraden verkopen, bak een cake of verkoop jouw uitgelezen boeken.
Doe jij mee met jouw tuin en/of oprit? Meedoen is gratis.

Vul het formulier online in en jouw adres komt op de plattegrond. Ook KADE40 heeft haar tuintje al gereserveerd!
Klik hier voor meer info én het aanmelden van jouw tuin!
EXPOSITIE: BUITEN 
Urban sketches van Lia Schäfer en Awareness van Heleen Verdonk

Twee docenten Lia Schäfer en Heleen Verdonk laten in deze expositie zien wat zij de afgelopen periode BUITEN hebben gemaakt.
Lia Schäfer 
"Regelmatig ben ik buiten te vinden om urban sketches te maken, vaak samen met anderen, soms alleen. 
 
Urban Sketchers (USk) is een wereldwijde gemeenschap van kunstenaars die op locatie tekenen in steden, dorpen en de plekken waar ze wonen of waar ze naartoe reizen.
Het delen van je werk via social media is een belangrijke factor binnen Urban Sketching
 
Eigenlijk is het een moderne versie van 'plein air' schetsen en schilderen, wat kunstenaars altijd gedaan hebben.
Naast urban sketches op deze expositie ook een aantal 'virtual sketches' te zien gemaakt met google streetview. 'Virtueel buiten'...
In tijden dat het samen buiten tekenen niet mogelijk was, was dit een inspirerend alternatief."
Heleen Verdonk
In verbinding: Het grootse in het kleine

"Naast mijn werk als poweryoga docent en coach heb ik nog een passie: fotograferen.
Om in verbinding te blijven met mezelf ging ik vaak de natuur in om de stilte te vinden en mijn route door de lock-down te bepalen.
In de rust vond ik de antwoorden, soms ook in foto's. De foto's deelde ik 1x per week met mijn cursisten om te inspireren of op te beuren."
Gemaakt met Smartphone met externe macrolens.
Deze expositie is te zien vanaf 18 juni tot en met 17 juli in de centrale hal van KADE40.
 
NIEUW SEIZOEN
In september start het nieuwe seizoen! Dit betekent dat we binnenkort alle nieuwe cursusinformatie op onze website plaatsen. Zodra het gehele aanbod online staat zullen we dit met jullie delen in een nieuwsbrief en op onze socials, maar tussentijds alvast even spieken of jouw ideale cursus er al op staat kan natuurlijk geen kwaad!  

Mode & Design
Na de zomer start Suzanne Stevense van Want Oude Liefde Roest Niet met twee verschillende cursussen Mode & Design. De 'Passion for Fashion Club' (voor tieners tussen de 11-15jr) en de 'Aanklooi Club' (voor volwassenen).


Bekijk onze website voor meer informatie!
 
KADE GESLOTEN 
24 juli t/m 22 augustus - Zomervakantie
Facebook
Twitter
Website
kade40_vld
Volg KADE40 op Social Media of stuur deze nieuwsbrief door naar vriend(in) 

   

Copyright © 2021 KADE40

Ons postadres is:
KADE40
Westhavenkade 40
Vlaardingen, Zuid-Holland 3131 AE
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek

afmelden | je abonnement bijwerken 
Email Marketing Powered by Mailchimp