Copy
www.dacianasarbu.ro
View this email in your browser
Daciana Sarbu a co-prezidat reuniunea comisiilor de Agricultura si Mediu
din Parlamentul European
Dezbaterea a fost dedicata uneia dintre cele mai dificile teme din legislatura curenta – clonarea animalelor pentru hrana. Subiectul clonarii animalelor in scopuri alimentare are o istorie lunga si complexa in procesul decizional european. 
“Parlamentul European a sustinut intotdeauna masuri mai puternice decat Comisia sau Consiliul, iar in mandatul trecut am avut un blocaj institutional pe acest subiect. Ca raportor al grupului socialist in acest dosar, ma astept sa urmeze negocieri dure”, afirma Daciana Sarbu. MAI MULTE DETALII AICI
"Comisia Europeana sa se angajeze mai serios in lupta impotriva obezitatii"
Prevenirea obezitatii in randul copiilor trebuie sa devina, in mod special, o prioritate, iar acest obiectiv poate fi atins prin campanii de educatie nutritionala, dar si prin politici care sa faca alimentele sanatoase mai accesibile pentru populatie, a spus Daciana Sarbu intr-o dezbatere a Parlamentului European  de la Strasbourg.
Detalii despre dezbatere AICI
Copiii de la Asociatia PAVEL - invitati la Bruxelles
"Am avut bucuria de a fi gazda unui grup minunat de copii care au invins cancerul. Am fost impresionata de povestile lor, dar si de munca Asociatiei PAVEL, care ajuta copiii bolnavi si familiile lor sa lupte si sa-si pastreze speranta", a marturisit Daciana pe Facebook. PRESA, DESPRE VIZITA
"Pentru prima oara europarlamentarii nostri vorbesc la Bruxelles despre un proiect amplu pentru reinsertia sociala a romilor
urmand norme europene"
Daciana Sarbu a organizat, impreuna cu Damian Draghici, un eveniment special la Bruxelles cu prilejul Zilei Internationale a Romilor, care a avut in centru si situatia minoritatii rome in Uniunea Europeana, dar si o realizare cinematografica romaneasca de exceptie - filmul Aferim!, premiat la Berlin.
Au participat Vera Jourova - Comisarul European pentru Justitie, Gianni Pittella - Presedintele Grupului S&D din Parlamentul European, actorul Alexandru Bindea, ambasadorul Mihnea Motoc.
Prezent la eveniment, Cristian Unteanu (corespondent Adevarul la Bruxelles) a explicat de ce demersul celor doi europarlamentari este laudabil: ”Daca era doar o simpla proiectie de film, acesta ar fi fost anuntul. Si atat. Dar cred ca este interesant sa-i ascultati, invitati fiind domniile-lor in studioul nostru de la Bruxelles, vorbind despre un proiect de larga respiratie care, daca va fi si pus in practica, are sanse reale sa schimbe ceva important la nivelul acestei problematice traditional extrem de sensibile si deosebit de dificile”. 
CLICK AICI pentru interviu
Filmul AFERIM!, promovat la Parlamentul European
"Promovarea filmului lui Radu Jude e un eveniment in mod special pentru ca prezinta adevarul istoric... AFERIM! este un film minunat, care vorbeste de la sine", a spus Daciana Sarbu, cu prilejul proiectiei la sediul Parlamentului European, a lungmetrajului premiat cu Ursul de Argint pentru regie la Festivalul International de Film de la Berlin 2015. DETALII AICI
Europarlamentarii PSD catre extremistul Farage:
Incetati sa atacati romanii in goana dupa voturi!
"Liderul UKIP trebuie sa inteleaga o data pentru totdeauna ca Romania este un stat membru al UE cu drepturi depline si este obligat sa respecte acest lucru. Condamnam demersul lui Farage cu atat mai mult cu cat acesta esueaza in a aduce date oficiale concrete, care sa dovedeasca existenta unei relatii directe intre cresterea salariului minim din Marea Britanie si romanii veniti în Regatul Unit. Absenta unor astfel de date demonstreaza lipsa de temei si reaua-vointa a actiunilor lui Nigel Farage."
Reactia integrala AICI
"Multi parinti nu evalueaza corect obezitatea copiilor"
Intr-o interpelare catre Comisia Europeana, Daciana Sarbu a aratat ca studii recente trag un semnal de alarma important: unii parinti nu identifica supraponderalitatea la propriii lor copii. Din acest motiv, ei pot ignora sfaturile despre alimentatie sanatoasa, deoarece considera ca nu li se aplica. Eurodeputata cere Comisiei instrumente pentru corectarea acestei situatii.
DETALII AICI
Reducerea TVA la alimente - sprijin important pentru romanii cu venituri mici
"Prea putini cunosc relatia dintre consumul de bauturi alcoolice si obezitate"
"Sustin lupta pentru educatie nutritionala, ea se poate dovedi vitala"
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
dacianasarbu.ro
dacianasarbu.ro
Contact
Contact
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Tweet
Forward to Friend


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp