Copy
www.dacianasarbu.ro
View this email in your browser
"Un inceput cu soare, o zi plina de speranta"
Combaterea obezitatii infantile trebuie sa devina prioritate in acest mandat al CE!
Participand la audierea comisarului desemnat pentru sanatate – Vytenis Andriukaitis din Lituania – eurodeputata a vrut sa afle ce solutii concrete sustine acesta pentru a reduce impactul unui fenomen devastator - obezitatea infantila. DETALII AICI
Intalnire cu Barack si Michelle Obama
Aflata alaturi de premierul Victor Ponta la New York, la Adunarea Generala a ONU, Daciana Sarbu a participat la o receptie oferita de presedintele SUA, Barack Obama, si sotia sa, Michelle.
"Michelle Obama este o inspiratie pentru femeile din intreaga lume pentru felul in care reuseste sa-si creasca fetele, sa-i fie alaturi presedintelui Obama si in acelasi timp sa-si promoveze propriile teme in dezbaterea publica: viata sanatoasa si lupta impotriva discriminarilor de orice fel", a scris Daciana pe pagina sa de Facebook, dupa aceasta intalnire.
 Nevoia de investitii in cercetarea si diagnosticarea unei boli devastatoare
Daciana Sarbu a atras atentia Comisiei Europene ca este necesara o strategie de incurajare a diagnosticarii timpurii a cancerelor la cap si la gat, subliniind ca in pofida cresterii incidentei, acest tip de cancer este putin cunoscut in randul publicului larg si al comunitatii serviciilor de sanatate.
De altfel, pe 24 septembrie 2013 la Bruxelles Daciana Sarbu a gazduit evenimentul prin care organizatiile pacientilor si medicilor au incercat sa atraga atentia cu privire la pericolele unei maladii cumplite – cancerul in zona capului si gatului. Conferinta a marcat implicarea Parlamentului European in eforturile de preventie prin informare si constientizare publica a acestei boli, precum si de crestere a calitatii ingrijirii medicale a bolnavilor afectati.
Cu acea ocazie a fost lansata o Carta Alba menita sa impulsioneze crearea unor politici la nivel european in acest domeniu.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
dacianasarbu.ro
dacianasarbu.ro
Contact
Contact
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Portofoliul Politicii Regionale - o sansa foarte mare pentru tara noastra
Share
Tweet
Forward to Friend


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp