Copy
View this email in your browser
NU Europei cu mai multe viteze!

Discutiile despre o Europa cu doua, trei sau mai multe viteze ori “cercuri concentrice” cu niveluri diferite de integrare nu pot duce decat la o distrugere a proiectului european si la o noua impartire a Europei, considera Daciana Sârbu.

"Poate cea mai importanta lectie pe care suntem datori sa o invatam din Brexit este aceasta: avantajele aduse de UE trebuie sa fie si mai bine distribuite in societatile noastre pentru ca toti cetatenii sa poata beneficia de ele si nimeni sa nu se simta exclus. Doar o integrare mai profunda poate permite o dezvoltare mai uniforma, cu avantaje care sa fie resimtite de toate grupurile, in toate regiunile.

O Uniune Europeana cu doua viteze se va fractura, fiindca fara principiul absolut al solidaritatii, separarea va fi de neoprit", a afirmat eurodeputata in contextul dezbaterii in plenul Parlamentului European a mai multor rezolutii cu privire la viitorul UE. DETALII AICI

"Constructia europeana a fost gandita in primul rand pentru a asigura pacea pe continent, de aceea mentinerea acestei structuri politice si economice este cruciala.
Trebuie insa ca UE sa fie mai aproape de cetateni, de aceea este datoria noastra, a fiecaruia, sa explicam europenilor beneficiile apartenentei si riscurile care ar surveni din izolarea statelor membre.
Uniunea nu mai poate fi tapul ispasitor pentru tot ce nu functioneaza bine in statele membre, dar trebuie sa fie, in schimb, o entitate care poate guverna eficient si rezolva probleme care nu pot fi solutionate la nivel national."
DECLARATIA completa AICI
Problema „dublului standard”
in calitatea alimentelor in UE

"Sper ca aparitia unor semnale tot mai numeroase pe acest subiect sa aduca si rezolvari", a afirmat Daciana Sârbu, in contextul aparitiei unor noi declaratii publice, in mai multe tari, pe tema calitatii unor alimente vandute in unele retele comerciale si care difera intre tarile din Est si cele din Vest.
In luna noiembrie a anului trecut,
eurodeputata a ridicat aceasta problema catre Consiliu, alaturi de un coleg din Cehia.
„Noi consideram ca e inacceptabil acest dublu standard in ce priveste calitatea alimentelor in Uniunea Europeana, si asteptam din partea Consiliului o verificare a acestei situatii si solutii de remediere a ei. Nu e normal ca un produs cumparat in Romania sau Cehia sa aiba o calitate mai slaba decat produsul vandut cu aceeasi eticheta  intr-un stat din vestul Europei.
Suntem cetateni cu drepturi egale si calitatea alimentelor ar trebui sa fie aceeasi peste tot in Uniunea Europeana", arata apelul.
Obezitatea afecteaza intreaga societate  - articol semnat
de Daciana Sârbu pentru
"The Parliament Magazine"
Impactul acestei adevarate epidemii a obezitatii infantile este o provocare majora pentru toate zonele societatii, de la indivizi si familii la companii si decidenti politici, afirma eurodeputata in cel mai recent articol semnat pentru publicatia ce apare la Bruxelles.
Exista propuneri de masuri concrete care pot fi luate, dar si nevoia de a transforma aceasta problema intr-o prioritate.
ARTICOLUL integral AICI

Introducerea mai rapida pe piata a pesticidelor cu risc redus - masura utila pentru protejarea sanatatii si a mediului
Accesibilitatea pesticidelor cu risc redus ar fi o masura de sprijin inclusiv pentru producatorii bio, care in continuare se confrunta cu dificultati in obtinerea banilor europeni, a afirmat eurodeputata Daciana Sârbu in cadrul dezbaterii unei rezolutii pe aceasta tema, ce a avut loc in plenul Parlamentului European de la Strasbourg.

“Avem nevoie de cercetari mai detaliate in privinta pesticidelor cu risc redus si de proceduri mai bune de aprobare a acestora, pentru a le pune pe piata. Procedurile actuale sunt prea lente, obligandu-i pe fermieri sa recurga la pesticidele conventionale, cu toate riscurile implicite pentru sanatate si pentru mediu.

Solutiile alternative, inclusiv produsele fitosanitare de origine biologica si alte metode biologice de control, ar putea sprijini si fermierii ce produc bio”, a aratat eurodeputata.
AICI mai multe DETALII

Amendamente de interes – si de impact pentru viitor
Amendamentele propuse de Daciana Sârbu pentru  stabilirea de reguli precise prin care copiii sa fie feriti de bombardamentul continuu al reclamelor la produse nesanatoase au fost adoptate de Comisia de Sanatate a Parlamentului European.
Decizia a fost reflectata si analizata de mai multe publicatii si site-uri specializate din Europa, inclusiv din afara Uniunii Europene, care citeaza si opiniile sale pe acest subiect. 
DETALII AICI
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Contact
Contact
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Tweet
Forward to Friend


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp