Copy
View this email in your browser
"E inacceptabil ca marii producatori de alimente
vand produse inferioare calitativ
in statele est-europene"

Produse vandute sub aceleasi denumiri si etichete au uneori calitate inferioara in state est-europene fata de restul UE, iar acest dublu standard este inacceptabil, considera eurodeputata Daciana Sârbu, care, alaturi de europarlamentarul ceh Pavel Poc, a adresat o interpelare Consiliului European, cerand actiuni pentru verificarea si remedierea situatiei.
"Suntem cetateni cu drepturi egale si calitatea alimentelor ar trebui sa fie aceeasi peste tot in Uniunea Europeana”, afirma Daciana Sârbu.

Potrivit unor studii comparative, exista, practic, duble standarde in calitatea alimentelor in Uniunea Europeana, care par sa corespunda unei diviziuni Est-Vest, subliniaza cei doi eurodeputati (vicepresedinti ai Comisiei pentru Sanatate din PE). Acestia solicita Consiliului un punct de vedere oficial si actiuni pentru corectarea acestei probleme, astfel incat calitatea alimentelor comercializate sub acelasi brand sa nu mai difere intre statele UE.    DETALII despre interpelare AICINu e normal ca un produs cumparat in Romania sau Cehia sa aibă
o calitate mai slaba

decat produsul vandut cu aceeasi eticheta de o companie multinationala intr-un stat din vestul Europei! 

Consumatorul se orienteaza dupa renumele produsului,
dar primeste mai putin decat ar merita.

Noi consideram ca e inacceptabil
acest dublu standard

in ce priveste calitatea alimentelor in Uniunea Europeana,
si asteptam din partea Consiliului o verificare a acestei situatii si solutii de remediere a ei.


Daciana Sârbu
Pericolul nestiut
Cresterea obezitatii in randul copiilor este influentata de promovarea foarte agresiva a alimentelor nesanatoase. Cei mici sunt vizati fara mila si fara scrupule de campanii publicitare foarte agresive, care ii pacalesc, pur si simplu, asociind aceste alimente cu lucrurile lor favorite: muzica, personajele din desene animate sau filme, vedete din lumea sportului.
A aparut o noua oportunitate pentru a combate acest pericol - DETALII AICI.

"Dieta" digitala si riscul de obezitate
 
Analize foarte avansate ale „emotiei”; creativitate nelimitata; acces aproape nelimitat la mintile curioase si vulnerabile ale celor mici. Promovarea alimentelor nesanatoase e un proces tot mai sofisticat, si el influenteaza ratele in crestere ale obezitatii in randul copiilor. Un studiu realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii ofera detalii incredibile, si trage un semnal de alarma. Oare cand il vor auzi institutiile care au datoria sa actioneze? 
"Daca ar fi sa reconstituim 'dieta zilnica' a unei familii, strict pe baza reclamelor la mancare difuzate in media, am constata ca ea e profund nesanatoasa. Un copil care se uita mult la TV si pe internet poate, usor, sa ajunga la concluzia ca o familie „normala” mananca dimineata  croissante cu crema de ciocolata, la pranz hamburgeri cu cartofi prajiti, dupa-amiaza chips-uri si covrigei, iar seara – pizza, obligatoriu urmata de un desert. Pentru ca – nu-i asa? – nu vedem niciodata reclame la mere, supa de legume (care sa nu vina dintr-un plic!), morcovi sau orice forma de aliment sanatos, ce nu ajunge la noi impachetat sau prajit sau procesat pana cand isi pierde orice urma de vitamine", afirma Daciana intr-o postare pe blogul personal.
Mai multe DETALII  despre cercetarile recente referitoare la efectele publicitatii in mediul digital asupra copiilor, AICI
O suferinta ignorata
Peste 70 de mii de romani sunt diagnosticati cu boala Parkinson, potrivit cifrelor disponibile public. Se vorbeste rar despre ei. Cu siguranta insa numarul celor afectati de aceasta maladie e considerabil mai mare, fiindca e foarte probabil ca multi dintre cei suferinzi nu reusesc sa ajunga la un medic specialist. DETALII despre INTERPELAREA adresata de Daciana Comisiei Europene pe aceasta tema, AICI
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Contact
Contact
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Tweet
Forward to Friend


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp