Copy
www.dacianasarbu.ro
View this email in your browser
Raport de activitate in Parlamentul European
Subventii mai mari pentru agricultorii romani, programe de alimentatie sanatoasa, reguli mai dure pentru protejarea mediului, dar si promovarea Romaniei in Europa - acestea sunt o parte din preocuparile principale ale eurodeputatei Daciana Sarbu in mandatul 2009-2014 din Parlamentul European. DETALII AICI 
Descoperiti AICI cele 10 prioritati urmarite
de Daciana Sarbu in Parlamentul European!
Raportul de activitate al eurodeputatei Daciana Sarbu poate fi consultat AICI
"Le-am vorbit si le vorbesc strainilor despre valorile noastre"
Daciana Sarbu, intervievata de Jurnalul National: "Au fost – inclusiv in Parlamentul European -­ romani care au vorbit impotriva Romaniei şi s-au bucurat cand tara lor era denigrata si criticata. Nu s-au gandit mai departe de interesul personal imediat. Cred ca e nevoie sa cladim in anii urmatori un sentiment puternic al apartenentei nationale. Sa fim mandri de ceea ce reprezinta Romania, de ce are mai bun si mai frumos. Eu am facut asta constant, le-am vorbit si le vorbesc strainilor despre valorile noastre, din cat mai multe domenii. Doar in acest fel ii vom face si pe straini sa vada mai ales ce e bun in Romania. (Articolul integral poate fi citit AICI).
Presa arata ca eurodeputatii PSD sunt pe primul loc in clasamentul initiativelor in Parlamentul European, potrivit datelor furnizate de platforma VoteWatch Europe, un agregator al tuturor activitatilor membrilor PE. 
Astfel, la capitolul declaratii scrise initiate sau semnate - principalul instrument individual prin care un membru al Parlamentului European poate demara actiuni legislative sau poate impune o tema pe agenda europeana - primii cinci europarlamentari din clasament apartin PSD, 9 dintre primii 12 cei mai activi eurodeputati romani in această privinta fiind membri ai Partidului Social Democrat.

Pe primul loc la acest capitol se afla Daciana Sarbu. DETALII  AICI
Stop promovarii alimentelor nesanatoase!
"Sfaturi practice si retete apetisante pentru copii"
Initiative pentru influentarea alegerilor alimentare
Daciana Sarbu cere Comisiei Europene reguli care sa blocheze promovarea alimentelor nesanatoase

Lipsa de actiune a Comisiei Europene pentru combaterea obezitatii infantile este tinta celor mai recente actiuni ale eurodeputatei Daciana Sarbu in Parlamentul European.
Printr-o serie de interpelari adresate CE, aceasta cere initierea urgenta a unor politici de sprijinire a cetatenilor europeni pentru a opta pentru hrana sanatoasa, dar si reguli dure care sa blocheze promovarea alimentelor nesanatoase in supermarketuri si nu numai. Cercetarile arata ca fenomenul obezitatii se extinde chiar mai rapid decat ritmul estimat si chiar ca, in anumite state UE, jumatate din populatia adulta ar putea suferi de obezitate pana in 2050. Mai multe detalii AICI.

Facebook
Facebook
dacianasarbu.ro
dacianasarbu.ro
Twitter
Twitter
comunicare@dacianasarbu.ro
comunicare@dacianasarbu.ro
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Tweet
Forward to Friend


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp