Copy
View this email in your browser
BREXIT: drepturile românilor trebuie protejate cu fermitate!

"Românii vor fi in situatia de a pierde o serie de drepturi. Va trebui sa vedem exact ce drepturi vor fi afectate, si incepand de cand. (...)  Va fi important ca institutiile care vor negocia din partea României sa aiba un mandat ferm si sa protejeze drepturile românilor care se afla acolo", arata Daciana Sârbu intr-o postare pe blogul personal.
Eurodeputata considera ca "România are nevoie de o foarte puternica reprezentare si de un mandat foarte clar in aceasta chestiune. E nevoie de lideri puternici, si de o viziune clara a intregii clase politice din România cu privire la ce vrem si la ce avem de facut".
DETALII AICI

"Autoritatile trebuie sa se implice in negocierile privind Brexit, asa cum o fac si alte state care au multi cetateni la munca sau la studii in Marea Britanie.
Pasivitatea si iluzia ca 'nu ne afecteaza' acest proces sunt palme date acestor cetateni."
"Ma ingrijoreaza ce va fi si in alte state unde se vorbeste de referendumuri sau posibile iesiri. De punerea in aplicare a rezultatului referendumului depinde ce se va intampla cu românii aflati in Marea Britanie, fiind vorba de dreptul la munca" (declaratie pentru Adevarul)
"Va fi un proces de lunga durata, dar cu siguranta ne va afecta. Va trebui sa avem o pozitie de forta. Sunt foarte ingrijorata de cum se va negocia, pentru ca e vorba de atatia români care sunt acum in Marea Britanie si a caror soarta e pusa in pericol" (declaratie pentru Antena 3)
Ce mai cauta aici (la Parlamentul European) unul dintre cei mai mari inamici ai proiectului european? s-a intrebat pe Twitter Daciana Sârbu, preluand unul dintre mesajele adresate de Jean-Claude Juncker lui Nigel Farage.

Tweet-ul sau a fost preluat pe site-ul prestigioasei publicatii germane DER SPIEGEL, precum si pe cel al televiziunii elvetiene  SRF si pe site-ul bulgar Economy.bg.
Cum s-a ajuns la Brexit? Intrebari necesare
Inainte de ziua referendumului din Marea Britanie, Daciana Sârbu a analizat pe blogul personal situatia din Marea Britanie, subliniind momentul de cumpana si consecintele posibile.

Proiectul european va primi o lovitura dura si va fi nevoie de un proces minutios de reconstructie in primul rand a increderii publice in viitorul sau, afirma eurodeputata, care a adaugat:

"Asasinarea deputatei Jo Cox ramane un episod incredibil de dureros, pe care nu avem cum sa nu-l asociem cu subiectul BREXIT, dar care trebuie sa genereze si altfel de intrebari:

  • Cum am ajuns in situatia in care violenta poate lovi atat de direct chiar in sanul unei societati dominate de respectarea legii, precum cea britanica?
  • De ce a fost posibil ca derapajele extremiste sa radicalizeze tonul general al dezbaterii in Regatul Unit?
  • Cum a devenit populismul bazat, adesea, pe minciuni (a se vedea inclusiv discursuri ale unor lideri importanti precum Boris Johnson) sa castige atatia adepti?"
ARTICOLUL integral AICI
Europarlamentarii PSD:
Presedintele si Guvernul trebuie sa prezinte un plan de actiune privind situatia românilor din Marea Britanie
La Londra va avea loc in perioada urmatoare o schimbare de premier, caz in care, indiferent de buna-credinta care poate sta la baza lor, asigurarile lui David Cameron nu sunt suficiente si nici nu pot tine locul unei negocieri detaliate si cuprinzatoare. DETALII AICI
Daciana Sarbu: "Sustin apelul Coalitiei Europene a Bolnavilor de Cancer
pentru aplicarea Directivei Tutunului"
Tutunul ii omoara pe aproape jumatate dintre cei care il folosesc, arata Organizatia Mondiala a Sanatatii
6 milioane de oameni mor in lume, in fiecare an, din cauza tutunului. 
Fumatul e factorul cauzator de cancer care este, de departe, cel mai usor de prevenit. 
La nivel european, s-a adoptat in 2014 o noua directiva privind produsele din tutun, ce impune o serie de reguli noi. Vietile multor tineri romani pot fi salvate, prin aplicarea fidela a unei legislatii puternice.
Sustin apelul Coalitiei Europene a Bolnavilor de Cancer (ECPC) pentru aplicarea legii si sper ca, si in Romania, sa avem cat mai curand masuri mai ferme pentru protejarea sanatatii de acest pericol.
MAI MULTE DETALII
E inadmisibil faptul ca lupta împotriva obezitatii
se duce doar prin strategii pe hartie,
si absolut nimic concret!
Un studiu recent confirma faptul ca unul din trei copii intre 6 si 9 ani în Europa este obez sau supraponderal, dar nu se fac deloc progrese reale pentru oprirea acestei tendinte ingrijoratoare, a atras atentia Daciana Sârbu, in plenul Parlamentului European de la Strasbourg.  Eurodeputata a facut apel la colegii sai sa sustina proiectul pilot pe care l-a propus de curand si care vizeaza crearea unei platforme de informare despre nutritie, destinate in primul rand parintilor si institutiilor de invatamant precum gradinitele.
Studiul la care s-a referit eurodeputata in mesajul sau a fost realizat la initiativa UEG (organizatie europeana de gastroenterologie), folosind date din 46 de tari din regiunea europeana. Organizatia a preluat, de altfel,  pe site-ul propriu mesajul transmis de Daciana Sârbu.
Europarlamentarii PSD, semnal catre guvern
Scaderea cu aproape 25% a investitiilor straine, intr-un singur an, reprezinta un semnal extrem de ingrijorator. Consideram ca atat Guvernul, cat si presedintele trebuie sa isi intensifice eforturile de diplomatie economica. (MAI MULTE DETALII)
Perturbatorii endocrini: Comisia intarzie nepermis
"Amanarea adoptarii de criterii stiintifice pentru perturbatorii endocrini creste riscurile la adresa sanatatii publice si impiedica reglementarea corecta a unor substante potential periculoase" 
(MAI MULTE DETALII)

Europa pentru cetateni
Stiati ca Uniunea Europeana ofera fonduri pentru crearea unor “retele de orase”, prin care municipalitatile si structurile civice din acele localitati pot lucra impreuna pe o tema comuna, pe termen lung? Sau ca exista finantare disponibila pentru infratirea oraselor din tari diferite, pentru a stimula cooperarea in proiecte comune? Cunoasteti exemple de orase romanesti infratite cu alte orase europene?

Sunt informatii foarte putin cunoscute. Iar cel mai grav este ca informatiile ajung greu tocmai la autoritatile locale – cele care pot initia astfel de proiecte.
MAI MULTE DETALII

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Contact
Contact
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Tweet
Forward to Friend


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp