Copy
View this email in your browser
Propunerile Dacianei Sârbu
pentru protejarea copiilor de publicitatea la alimentele nesanatoase, 
adoptate de Comisia de Sanatate din PE

Comisia de Sanatate publica din Parlamentul European a dat un semnal clar ca se angajeaza in lupta impotriva obezitatii, prin stabilirea unor reguli mai ferme de protejare a copiilor de publicitatea la alimentele nesanatoase, considera eurodeputata PSD Daciana Sârbu, ale carei amendamente pe aceasta tema au fost sustinute prin vot de majoritatea colegilor.

"Am propus o serie de amendamente pentru stabilirea de reguli precise prin care copiii sa fie feriti de bombardamentul continuu al reclamelor la produse nesanatoase. Aceste propuneri urmaresc sa reglementeze clar modul in care poate fi redusa expunerea copiilor la reclamele ce promoveaza alimentele bogate in zahar, grasimi, sare. Cu sustinerea colegilor mei de la mai multe grupuri politice, am reusit adoptarea acestor propuneri. Este un important pas inainte in lupta impotriva obezitatii infantile", afirma eurodeputata. DETALII AICI


Daciana Sârbu – realeasa in functia de vicepresedinta
a Comisiei de Mediu si Sanatate din Parlamentul European

"Imi propun continuarea proiectelor pe care m-am axat in activitatea mea din Comisia ENVI - in primul rand lupta impotriva obezitatii in randul copiilor, un fenomen foarte grav, cu implicatii serioase asupra viitorului.
Avem in aceasta legislatura o serie de oportunitati importante pentru a face cativa pasi concreti in aceasta lupta.
Suntem in plin proces de revizuire a Directivei serviciilor mass-media audiovizuale, care poate si trebuie sa includa masuri mai puternice de aparare a copiilor fata de promovarea agresiva a alimentelor nesanatoase. Imbunatatirea calitatii hranei in UE prin limitarea obligatorie a grasimilor trans din alimentele procesate este o alta directie absolut necesara"
Cum ii protejam pe cei mici?

"Cum ii aparam de mirajul vietii nesanatoase, care ii asalteaza de peste tot, prin intermediul promovarii asidue, la TV si pe internet, a alimentelor nocive si a alcoolului?
Nu ma refer doar la reclamele agresive si omniprezente la dulciuri sau sucuri, ci si la campaniile subtile, la asaltul online, la produsele plasate in clipurile muzicale, la asocierea dintre aceste alimente si lucruri care le plac, fie ca sunt la gradinita sau la liceu, deci indiferent daca vorbim despre desene animate sau hip-hop"

Detalii in ARTICOLUL semnat de Daciana in urma dezbaterii gazduite la Bruxelles

Obezitatea si lipsa de informare. SEMNAL
Daca tendinta actuala continua, numarul de copii supraponderali va ajunge la 70 de milioane pana in 2025, potrivit statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).
Campaniile de informare cu privire la pericolul obezitatii pot fi un instrument extrem de util pentru prevenirea acestui risc. Aceasta este tema unei interpelari adresate Comisiei Europene de Daciana Sârbu, alaturi de un coleg eurodeputat din Comisia de sanatate.
DETALII AICI
Un pas inainte in preventie
Legat de preventie, si in special de masurile necesare prevenirii cancerului, se vorbeste mult, dar se face putin. Cu toate acestea, cancerul e considerat, printre altele, “prima cauza a mortalitatii generate de conditiile de lucru la nivelul UE”, conform documentelor oficiale ale Comisiei Europene.
Recent, pe 10 ianuarie 2017, Comisia a venit cu o noua lista de sapte substante cancerigene carora le stabileste limite de expunere. In plus, se angajeaza sa ajute statele membre si partenerii sociali sa actualizeze normele in acest domeniu, pentru o mai buna protectie a lucratorilor.  MAI MULTE DETALII
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Contact
Contact
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Tweet
Forward to Friend


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp