Copy
www.dacianasarbu.ro
View this email in your browser
Reguli mai dure privind siguranta alimentara
Comisia de Agricultura a Parlamentului European a adoptat avizul eurodeputatei Daciana Sarbu pe tema alimentelor “noi”, care nu sunt inca utilizate in mod curent in produsele alimentare destinate consumului uman. Raportul elaborat de eurodeputata, care este raportor al Comisiei AGRI pe acest subiect, solicita reglementari europene puternice pentru siguranta alimentelor si o informare mai corecta a consumatorilor. DETALII AICI
Apel pentru lupta impotriva cancerului pancreatic
Pe 13 noiembrie a fost marcata pentru prima data o zi mondiala de constientizare si lupta impotriva flagelului reprezentat de cancerul pancreatic. Daciana Sarbu se numara printre sustinatorii acestei lupte in Parlamentul European.
"Alaturi de trei colegi europarlamentari, am scris, pentru Parliament Magazine, un apel pentru masuri urgente la nivelul UE impotriva cancerului pancreatic. Preventia si diagnosticarea timpurie, dar si investitia in cercetare sunt prioritati absolute. Desi multi factori de risc au legatura cu stilul de viata (mai ales cu fumatul si obezitatea), elementul genetic joaca un rol semnificativ in cazul acestui tip de cancer si tocmai de aceea cercetarea in domeniu poate contribui major la crearea unor programe de screening corect tintite", spune Daciana Sarbu. Articolul integral poate fi citit AICI
Cu prilejul primei zile mondiale de lupta impotriva cancerului pancreatic, in cadrul unei actiuni coordonate de Coalitia Europeana a Bolnavilor de Cancer, Poarta Sarutului din Targu Jiu a fost luminata in mov.
Copiii - prioritate pe agenda europarlamentara
,,Am avut audierea comisarului pe sanatate si, in acest context, am adresat din nou intrebarea legata de o strategie privind sanatatea copilului si mi-am manifestat ingrijorarea fata de numarul mare de copii obezi din Europa. Comisarul desemnat a promis ca acest subiect va fi pe agenda comisiei. Sper ca pana la finalul mandatului sa avem o strategie in acest sens“, a spus Daciana Sarbu, la Bruxelles.
Aceasta a avut ca invitati speciali pe copiii din corul Alegretto al Liceului de Arta ,,Sabin Pauta” din Resita, veniti sa viziteze locul in care se iau cele mai importante decizii pentru tarile membre. 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
dacianasarbu.ro
dacianasarbu.ro
Contact
Contact
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Padurile si adaptarea la schimbarile climatice
Bolile cardiovasculare in programul pentru sanatate
S-a lansat Codul European Anti Cancer - editia a patra
Un proiect frumos, ce merita toata sustinerea

"Felicitari Asociatiei OvidiuRo pentru un eveniment frumos - Halloween Charity Ball, dar inainte de orice pentru munca extraordinara pe care membrii sai o fac zi de zi ajutand multi copii din familii lipsite de posibilitati sa ajunga la gradinita."
La salonul Eco Agricultura de la INDAGRA
 
Share
Tweet
Forward to Friend


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp