Copy
View this email in your browser
Miza României dupa declansarea Brexit:
protejarea drepturilor românilor
din Marea Britanie

Toti reprezentantii României in institutiile europene trebuie sa faca front comun si sa apere drepturile românilor din Marea Britanie, considera Daciana Sârbu, care a afirmat ca "din perspectiva României, cea mai importanta miza legata de Brexit este mentinerea drepturilor castigate ale concetatenilor nostri care traiesc si muncesc sau invata acolo. Ei contribuie zi de zi, prin eforturile lor, la bunastarea unei societati care acum nu le poate intoarce spatele".
Eurodeputata avertizeaza ca "românii s-au mai aflat la mijloc intr-un razboi politic din Marea Britanie, chiar inainte sa se desfiinteze restrictiile de pe piata muncii din Regatul Unit. Am 
protestat atunci – si ulterior – fata de modul cum au fost tratati, amenintati, insultati, si nu voi ezita nici in perioada urmatoare sa vorbesc si sa actionez, insa rolul principal revine celor care vor reprezenta România in negocierile privind Brexit. Aici nu trebuie sa facem politica de partid!".
MAI MULTE DETALII
AICI

Daciana Sârbu: Din pacate, Declaratia adoptata la Roma nu respinge ideea Europei cu mai multe viteze, care poate ascunde multe pericole pentru tara noastra

"Din punctul meu de vedere, o Europa care admite „intensitate si ritmuri diferite” ale actiunii comune nu este o Europa unita si solidara. Iar solidaritatea este singurul principiu care ne poate face mai puternici, pentru a putea rezista tuturor dificultatilor din prezent.

Pana acum, scopul Uniunii erau tocmai armonizarea tuturor „vitezelor” nationale, tendinta catre o dezvoltare cat mai uniforma care sa creeze aceleasi sanse pentru toti. Acum, a accepta vitezele diferite ca pe un scop in sine va aduce fragmentare." DECLARATIA integrala AICI

La conferinta Coalitiei Impotriva Obezitatii de la Varsovia
Uniunea Europeana nu actioneaza suficient, nici pentru preventie (prin campanii de informare si educatie nutritionala), nici pentru a face alimentele sanatoase mai accesibile, nici pentru sprijinirea celor care sufera deja de obezitate, a aratat Daciana Sârbu intr-un discurs sustinut la Varsovia, la conferinta organizata de Coalitia Impotriva Obezitatii, ce a reunit reprezentanti ai institutiilor UE si ai statelor central si est-europene.
"Copiii sunt, in viziunea mea, cea mai mare victima, deoarece ei cresc intr-un mediu dominat de optiuni nesanatoase si deprind obiceiuri nocive de la cele mai mici varste, pastrandu-le apoi si in viata de adult”, a subliniat eurodeputata. DETALII despre conferinta AICI

Daciana Sârbu: E nevoie de o agentie de control al calitatii produselor in UE

Eurodeputata va organiza, impreuna cu colegi din alte tari, o dezbatere, la Parlamentul European, privind "dublul standard" in calitatea produselor in UE. "Vom invita un reprezentant al Comisiei, dar si oficiali guvernamentali, europarlamentari, realizatori ai unor studii pe aceasta tema, precum si reprezentanti ai asociatiilor de protectie a consumatorilor", a precizat eurodeputata intr-un interviu acordat Euractiv pe acest subiect. 
"Sustin initiativa Guvernului de a solicita relocarea Agentiei Europene pentru Medicamente in România"
Eurodeputata Daciana Sârbu saluta anuntul Guvernului României privind prezentarea unei candidaturi a tarii noastre pentru relocarea la Bucuresti a Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA), considerand ca este un demers „important si necesar”, in contextul in care trebuie negociate atent toate consecintele Brexit, inclusiv potentialele beneficii.
România trebuie sa tinteasca un astfel de obiectiv, ce poate aduce nu doar prestigiu, ci si avantaje economice pentru Capitala, considera eurodeputata, care este vicepresedinta a Comisiei de Sanatate publica a Parlamentului European:
„Pasul anuntat de Guvern astazi este important si necesar si am speranta ca el va fi sustinut de toti reprezentantii României in cadrul negocierilor care vor urma la nivelul UE. Industria farmaceutica romaneasca are traditie si un potential important de crestere, iar absolventii romani de medicina si farmacie se bucura de o buna reputatie in multe tari UE. Prin urmare, e un semnal foarte bun faptul ca România se implica in aceasta cursa."

DETALII despre BENEFICIILE de care se poate bucura România  - AICI
Reguli noi in sprijinul producatorilor bio
O veste buna pentru producatorii de alimente bio, precum si pentru producatorii de alimente cu indicatie geografica protejata, care se confrunta adesea cu concurenta neloiala, desi depun eforturi mari pentru a aduce pe piata produse de calitate: 
"In Parlamentul European am dezbatut un set nou de reguli legate de controalele privind siguranta alimentara, care pot veni in sprijinul producatorilor onesti, pedepsind mai dur acele companii tentate sa recurga la frauda alimentara". 
DETALII AICI
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Contact
Contact
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Tweet
Forward to Friend


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp