Copy
View this email in your browser
Solutii pentru persoanele cu dizabilitati - discutate la Bruxelles

"Indiferent de strategiile pe care le discutam, de politicile pe care le adoptam, de fondurile alocate, persoanele cu dizabilitati se lupta cu dificultati foarte mari in incercarea de integrare in societate si de a trai independent. Iar dificultatile exista chiar si acolo unde nimeni nu s-ar astepta", a afirmat Daciana Sarbu, in contextul evenimentului pe care l-a organizat si gazduit la Bruxelles, dedicat nevoii de incluziune sociala a persoanelor cu dizabilitati.
Cu aceasta ocazie a fost lansat si un
raport care pledeaza pentru solutia plasarii persoanelor cu dizabilitati in locuinte de tip familial, solutia moderna si europeana si alternativa dezirabila la institutionalizarea acestora.

Comunitatea - sansa traiului independent
Inca avem o lupta dificila de purtat pentru a-i ajuta pe oamenii cu dizabilitati sa se integreze in societate si sa-si exercite dreptul la o viata independenta, este concluzia eurodeputatei. "Sunt hotarata sa lucrez in continuare alaturi de partenerii sociali in sustinerea unor proiecte care faciliteaza tranzitia de la institutionalizare la 
ingrijirea in comunitate. Sustin aceasta lupta si ma bucur ca, la inceputul verii, in Romania am obtinut deja cooperarea Ministrului Muncii pentru ca in Romania statul sa dezvolte centre pilot de ingrijire in cadrul comunitatii", a afirmat Daciana Sarbu la evenimentul de la Bruxelles. Aceasta i-a scris si presedintelui Parlamentului European pe aceeasi tema.
 
 

Ecologism si realism

"Sustin politicile de mediu si cred ca e nevoie de masuri puternice pentru imbunatatirea calitatii aerului in toata Europa. Azi in Parlamentul European, am votat insa impotriva majoritatii propunerilor comisiei de Mediu referitoare la noua legislatie privind calitatea aerului, pentru ca ele ar fi o lovitura mult prea dura pentru Romania, ar aduce costuri si poveri administrative dificil de suportat in primul rand de catre populatie, dar si de catre sectoarele economice", a explicat Daciana Sarbu dupa votul din plenul Parlamentului European de miercuri, 28 octombrie.

"Ar fi o povara disproportionata pentru o tara cu infrastructura inca invechita si cu posibilitati inca reduse comparativ cu statele bogate din UE!

Directiva in forma propusa initial de Comisia Europeana contine tinte mai rezonabile si ofera un echilibru mai corect intre politica de mediu si realism. Nu voi sustine nicio crestere viitoare a acestor tinte, deoarece ar afecta Romania", a afirmat eurodeputata.

Despre nevoia de echilibru in legislatia anti-poluare

"Cred ca se incearca stabilirea unor standarde prea stricte in conditiile in care tari precum Romania nu-si pot adapta atat de repede infrastructura potrivit noilor reguli, iar cei care ar avea de suferit ar fi cetatenii"
DETALII despre contextul declaratiei si masura votata, AICI

Scandalul emisiilor poluante:

frauda, amanari, victime colaterale

"Vehiculele diesel Euro 6 ar depasi, se pare, de 7 ori limitele oficiale pentru poluarea cu oxizi de azot, ne-a informat colega noastra Miriam Dalli, raportoarea grupului socialist pentru pachetul legislativ referitor la poluanti. De altfel, chiar Comisia Europeana afirma, in documentul din 2013 numit 'Un program pentru aerul curat al Europei', ca standardele de calitate a combustibililor au crescut, cu o singura exceptie: emisiile de dioxid de azot ale motoarelor diesel, care in cazul unei masini Euro 5 au ajuns sa le depaseasca pe cele ale masinilor Euro 1, standardul in vigoare in 1992!" afirma Daciana Sarbu, intr-un editorial despre recentul scandal din industria auto.
Cum a fost posibil ca „defectul” de la VW sa fie descoperit mai intai in SUA, si nu in UE, unde ne mandrim cu procedurile noastre de control si cu standardele ridicate de mediu? Cand vor fi gata noile teste care sa identifice nivelul real al emisiilor? Sunt si alte companii auto implicate? Cum ne asiguram ca muncitorii de la fabricile auto nu vor plati, cu propriile locuri de munca, pentru frauda sefilor? 
Sunt doar cateva din intrebarile adresate de europarlamentari comisarului european pentru Industrie, invitat recent in plenul de la Strasbourg pentru a da cateva lamuriri. "Din pacate, doamna comisar Bieńkowska a ignorat majoritatea intrebarilor, s-a marginit la a spune ca e nevoie de 'minte limpede si actiune puternica' si a preferat sa dea raspunsuri evazive, neutre, neangajante", relateaza eurodeputata.
O scurta analiza a scandalului emisiilor poluante, cu date, legi si cifre -
 ANALIZA integrala poate fi citita AICI

Europarlamentarii PSD: Solicitam Consiliului UE
sa respecte votul PE si sa finanteze programele importante prevazute in bugetul UE pentru anul 2016
 
Votul din plen asupra bugetului arata preocuparea Parlamentului European pentru cresterea capacitatii Uniunii Europene de a gestiona provocarile permanente cu care se confrunta,  precum reducerea saraciei, a inegalitatilor si a decalajelor intre regiunile sarace si cele bogate, dar si pe cele externe cauzate de criza refugiatilor si contextul geopolitic tensionat.
Delegatia eurodeputatilor PSD a votat pentru
suplimentarea, cu aproximativ 470 de milioane de euro, a fondurilor alocate programelor destinate crearii de noi locuri de munca pentru tineri si stimularii cresterii economice.
De asemenea, am votat pentru
cresterea, cu aproape 500 de milioane de euro, a ajutoarelor pentru agricultorii loviti atat de efectele embargoului rusesc asupra importului de alimente din UE, precum si de dificultatile aparute pe piata laptelui dupa eliminarea cotelor. DECLARATIA integrala AICI
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Contact
Contact
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Tweet
Forward to Friend


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp