Copy
View this email in your browser
E nevoie de o revolutie
a politicilor anti-obezitate in Europa

Pentru rezultate mai bune in lupta impotriva obezitatii, toate institutiile ar trebui sa lucreze impreuna; in caz contrar acest fenomen va condamna generatii intregi de europeni la o viata afectata de boli, va avea impact asupra sistemelor de sanatate din statele membre UE, dar si asupra economiilor acestora, atrage atentia eurodeputata Daciana Sârbu intr-un articol aparut in The Parliament Magazine. Deputata socialista, care este vicepresedinta a Comisiei de Sanatate Publica din Parlamentul European, face un apel la colaborare intre institutiile UE si statele membre, fiindca in acest moment politicile de prevenire si combatere a obezitatii avanseaza intr-un ritm prea lent raportat la amploarea fenomenului si agresivitatea factorilor sai favorizanti. DETALII

PROPUNERI PENTRU IMBUNATATIREA POLITICILOR ANTI-OBEZITATE
  • Reducerea promovarii alimentelor nesanatoase, in special cand e vorba de reclamele adresate copiilor
  • Etichete alimentare clare si usor de inteles, in special de catre parintii ocupati, pentru a-i ajuta sa aleaga cele mai sanatoase alimente pentru copiii lor si sa le evite pe cele cu continut bogat in zahar, grasimi si sare: “etichetele trebuie sa fie un sprijin pentru consumator, cu informatii nutritionale mult mai clare – o metoda practica prin care oamenii sa-si imbunatateasca optiunile alimentare”
  • Campanii de educatie nutritionala, pentru a-i ajuta pe oameni, si mai ales pe parinti, sa inteleaga impactul alimentatiei asupra sanatatii, deoarece “informatia poate fi un sprijin si un ghid pentru alegeri mai bune”.
ROEXIT - oferta haosului. Românii sunt pro-europeni
Majoritatea românilor sunt puternici sustinatori ai Uniunii Europene, intelegand ca  drumul european este calea corecta. Cei care vorbesc acum despre scenarii alternative sunt "voci marginale, care nu traiesc in România reala si nu o reprezinta" , a afirmat Daciana Sârbu, in contextul tentativelor de amplificare a mesajelor eurosceptice in spatiul public din România.
Mesajul sau a fost ilustrat cu o imagine speciala. DECLARATIA INTEGRALA SI DETALII DESPRE FOTO AICI
Copiii si atractia "junk food"
Campaniile publicitare care promoveaza alimentele nesanatoase catre copii ii determina pe acestia sa-si doreasca dulciuri pe care nu le-ar fi cerut in mod normal, doar pentru ca reclamele sunt amuzante sau "cool", fiind astfel mult mai eficiente decat orice sfaturi de viata sanatoasa primite din partea parintilor, a atras atentia Daciana Sârbu, citand un studiu realizat recent de o asociatie europeana din domeniul medical. "Singura modalitate prin care ne putem lupta cu aceasta incredibila desfasurare de forte si de resurse este protejand victimele, deci reducand expunerea copiilor la acest tip de publicitate", a afirmat eurodeputata DETALII

Pretul medicamentelor - afectat de relatiile UE-SUA?
Intentia anuntata de presedintele SUA de majorare a pretului medicamentelor americane in strainatate ar putea avea efecte negative asupra pacientilor europeni, care s-ar putea confrunta cu preturi crescute la medicamente, deoarece Uniunea Europeana dispune de mecanisme de reglementare a accesului la piata medicamentelor, dar stabilirea preturilor la medicamente este o competenta exclusiva a statelor membre.
Eurodeputata Daciana Sârbu s-a adresat Comisiei Europene, pentru a afla in ce masura CE ar putea "sa intervina pentru a impiedica sau descuraja statele membre sa majoreze pretul medicamentelor", sugerand ca subiectul ar putea fi abordat in cadrul negocierilor privind acordurile bilaterale transatlantice. DETALII AICI

Click AICI daca doriti sa primiti in continuare acest NEWSLETTER
TERMENI SI CONDITII. Va puteti modifica optiunea in orice moment, prin click pe link-ul de dezabonare din partea de jos a oricarei informari pe care o primiti, sau prin email direct la dacianaoctavia.sarbu@europarl.europa.eu.
Prin inscriere, sunteti de acord cu prelucrarea datelor dvs in deplina concordanta cu reglementarile europene in vigoare.
Informatiile pe care le furnizati sunt stocate si protejate in conformitate cu legislatia privind protejarea datelor cu caracter personal si folosite exclusiv pentru transmiterea de informari despre actiunile eurodeputatei Daciana Sârbu, pe perioada activitatii sale. 
Ele nu vor fi niciodata impartasite unei terte parti. Prin click, va declarati acordul pentru procesarea informatiilor pe care le furnizati in conformitate cu acesti termeni.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Contact
Contact
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Tweet
Forward to Friend
CLICK PENTRU DEZABONARE    UPDATE PROFIL


Email Marketing Powered by Mailchimp