Copy
View this email in your browser
"Pe masura ce obezitatea ia amploare
in Europa, va urma un dezastru
in sanatatea publica"

"Bolile provocate de alimentatia nesanatoasa, de obezitate, de sedentarism vor pune o presiune ingrozitoare pe sistemele de sanatate. Asa incat si tarile UE, si Comisia Europeana se vor trezi cu o povara mult mai grea in cativa ani, daca nu pun acum pret pe preventie.
Este un mesaj pe care il transmit de cate ori pot: si
fostului, si actualului comisar european pentru Sanatate; si diverselor presedintii ale UE le-am scris si am insistat ca trebuie sa vedem preventia ca pe o prioritate, nu ca pe o politica optionala".
Despre eforturile pentru combaterea obezitatii, dar si despre bilantul primului sau an din noul mandat a vorbit Daciana Sarbu intr-un
interviu recent

Educatia nutritionala poate face diferenta intre sanatate si boala
Obezitatea este un „razboi cu multe victime", iar decidentii europeni nu mai trebuie sa stea pe margine, ci trebuie se angajeze in acest razboi, sa lupte pentru starea de sanatate a europenilor si mai ales a generatiilor tinere, considera Daciana Sarbu, vicepresedinta a Comisiei de Sanatate Publica din Parlamentul European. DETALII AICI

Un europarlamentar are datoria sa-si promoveze tara

"In Europa putem sta cu capul sus, fiindca suntem un stat tot mai puternic, iar multi se uita spre noi cu admiratie – in niciun caz nu ar trebui sa mai fim intimidati! Avem multe lucruri de care putem fi mandri, si asta o auzim de la toti strainii care ajung sa afle cate ceva despre noi", afirma Daciana Sarbu.
Despre promovarea Romaniei la Bruxelles, dar si despre vizitele repetate ale Comisiei de Agricultura in Romania, organizate la initiativa sa,
DETALII AICI.

Sprijiniti producatorii de fructe si legume dupa efectele embargoului rusesc, a cerut Daciana Sarbu la Bruxelles

Fermierii romani inregistreaza pierderi din cauza interdictiei impuse de Rusia asupra importurilor de produse alimentare din UE si au nevoie de compensatii financiare de la Bruxelles, a aratat Daciana Sarbu intr-o interpelare adresata Comisiei Europene alaturi de mai multi colegi. 

"Nu cred ca s-au explorat, la nivelul institutiilor europene, toate modalitatile prin care agricultorii pot fi ajutati - noi am discutat in Comisia AGRI inclusiv despre modul in care schema 'Fructe in scoli' poate fi folosita in acest sens; e doar un exemplu", sustine Daciana Sarbu. MAI MULTE DETALII

SURSA FOTO: Pagina de Instagram a Dacianei 

Economia circulara - un principiu corect, o tranzitie necesara
"Irosim cu usurinta alimente, desi malnutritia si foametea sufoca regiuni intregi ale lumii. Facem compromisuri geopolitice pentru energie scumpa, dar ignoram oportunitatea de a folosi mai mult energia regenerabila. Avem acces, in magazine, la fructe produse la mii de km distanta, dar nu gasim intotdeauna cu usurinta, pe aceleasi rafturi, si fructe produse de agricultorii locali. Toate acestea sunt forme de risipa", a spus Daciana Sarbu la Strasbourg, intr-o DEZBATERE  a plenului PE despre economia circulara.
Click pentru
 INTERVENTIE
Eliminarea cotelor de lapte - decizie luata prematur!

"Avem nevoie de instrumente de piata care sa garanteze stabilitatea preturilor in domeniul lactatelor si consider ca eliminarea cotelor din acest sector a fost o decizie luata prematur", a afirmat Daciana Sarbu la Strasbourg.

"In ultimele luni, scaderea cererii de pe pietele externe, volatilitatea preturilor la nivel mondial si mai ales embargoul rusesc au crescut presiunea exercitata asupra sectorului laptelui. Desi Comisia Europeana a luat masuri de limitare a efectului acestui embargo, sectorul a suferit pierderi importante, venitul fermierilor fiind puternic afectat", a subliniat eurodeputata, care crede ca eliminarea cotelor necesita crearea unor instrumente functionale de interventie pe piata: "Sper ca in perioada urmatoare, Comisia va veni cu niste propuneri concrete pentru a evita crize in acest sector si asa destul de sensibil".

Industria romaneasca
are nevoie de suport financiar european
pentru a se proteja de schimbarile de pe piata certificatelor de emisii

„Diferentele dintre economiile noastre, dintre industriile cheie pentru fiecare stat si dintre infrastructuri sunt foarte mari. In Romania, industria grea joaca un rol important, ceea ce inseamna ca tara noastra este mai expusa la impactul unui pret mai ridicat al carbonului. Si e foarte costisitor sa protejam industria prin ajutoare de stat, cum fac alte tari”, a sustinut Daciana Sarbu intr-o DEZBATERE desfasurata in plenul Parlamentului European.

“Cred ca trebuie sa evaluam varianta de a oferi compensatie sau suport financiar la nivel european pentru industriile afectate de costurile indirecte ale schemei UE de comercializare a certificatelor de emisii. Fac un apel catre Comisie sa ia in considerare aceasta propunere ca parte a viitoarei revizuiri a mecanismului ETS”, a spus eurodeputata, care a atras atentia in MESAJUL sau ca e nevoie de un acord care sa fie “corect pentru toate statele membre”.

Eurodeputatii PSD - cea mai activa delegatie romaneasca din Parlamentul European
Drepturile romanilor care muncesc in afara tarii, sprijin sporit pentru agricultori, mai multi bani pentru programele destinate tinerilor sau pentru infrastructura, fonduri pentru accesul la sanatate - sunt cateva dintre temele de care s-au ocupat in primul an al acestui mandat eurodeputatii PSD.
Delegatia social-democratilor este, de altfel, singura care a facut public un astfel de raport de activitate.
Membrii echipei PSD s-au implicat si in problemele fierbinti ale acestei perioade in plan european, cum ar fi reactia Uniunii Europene in urma anexarii Crimeii de catre Rusia, politici ale Uniunii in domeniul sanatatii si alimentatiei, securitatii cibernetice sau acordurilor comerciale ale UE.
Alternativa reala la austeritate
Delegatia PSD din PE prezinta solutiile socialistilor europeni pentru tinerii din Romania in cadrul campaniei nationale „Promovarea Democratiei”
In contextul in care, la nivel european, discursul pro-austeritate a revenit pe agenda publica, delegatia europarlamentarilor romani din Grupul S&D lanseaza campania „Promovarea Democratiei”, cu scopul informarii si cresterii gradului de constientizare a publicului din Romania cu privire la subiectele de interes ale socialistilor din Parlamentul European. DETALII
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Contact
Contact
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Tweet
Forward to Friend


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp