Copy
View this email in your browser
Proiect pilot de nutritie
destinat parintilor,
propus institutiilor europene

Parintii au nevoie de ajutor pentru a invata despre optiunile sanatoase in privinta alimentatiei copiilor, iar institutiile europene au datoria sa creeze o platforma de informare despre sanatate si nutritie, realizata si coordonata la nivel european, sustine eurodeputata PSD Daciana Sârbu, care a inaintat o propunere de proiect-pilot catre Comisia de Sanatate publica din Parlamentul European. 
Scopul platformei este acela de a furniza informatii clare si relevante despre nutritie, care sa-i sprijine pe parinti sa ia decizii corecte privind sanatatea copiilor, in conditiile in care multi dintre ei nu au, in prezent, acces la informatii de calitate.
Proiectul ar include materiale in format digital si tiparite, dar si activitati practice (precum lectii si ateliere sustinute de experti) si ar putea servi drept reper inclusiv gradinitelor.
MAI MULTE DETALII DESPRE PROIECTUL PILOT

"O asemenea platforma de invatare ar trebui sa ofere informatie obiectiva, bazata pe argumente stiintifice, precum si solutii simple, practice, accesibile, pe care orice familie sa le poata aplica in viata de zi cu zi. De la explicatii despre alimentele benefice si cele nocive si pana la formule complete ale unor meniuri zilnice echilibrate, parintii ar avea la dispozitie un rezervor de informatii si idei, dar si gradinitele ar gasi un reper util pentru construirea meniurilor zilnice pentru copii
Daciana Sârbu
Actiune de sprijin pentru supravietuitorii cancerului, gazduita in Parlamentul European
"Speranta, incredere si, mai ales, curaj. Acesta a fost mesajul expozitiei pe care am organizat-o la Parlamentul European, impreuna cu ECPC (asociatia europeana a bolnavilor de cancer). Tablourile expuse ii apartin lui Shirley Bianca si reflecta experienta luptei ei, in doua randuri, impotriva cancerului. Imaginile sunt aspre, intense, provocatoare; nici nu ar putea fi altfel: vorbesc despre un razboi violent cu o boala teribila. Dar vorbesc si despre puterea de a castiga acest razboi".
DETALII despre EXPOZITIA gazduita de Daciana Sârbu AICI
O directiva pentru supravietuire
O maladie “uitata” de dezbaterea publica, desi este al cincilea tip de cancer din Europa ca numar de victime, peste 175.000 de europeni fiind diagnosticati cu aceasta boala in fiecare an. Este vorba despre cancerul de vezica urinara, care a fost si tema unei conferinte pe care Daciana Sârbu a gazduit-o recent la Bruxelles.
"E nevoie sa dedicam mai mult timp, energie si fonduri acestei categorii de bolnavi si suferintei lor. Adesea dezbatem la nesfarsit legi, regulamente si amendamente, care devin tinte abstracte, uitand ca scopul lor ar trebui sa fie acela de a le face unor oameni viata mai usoara. Asemenea apeluri sunt necesare pentru a reaminti tuturor decidentilor care ar trebui sa fie tinta lor reala", crede eurodeputata.
In urma
conferintei organizate impreuna cu ECPC, Comisia Europeana a lansat, la scurt timp, o propunere de revizuire a directivei privind substantele cancerigene si mutagene. "Salut propunerea si sper ca revizuirea va avea ca rezultat mecanisme mai bune de preventie a cancerului", a afirmat Daciana Sârbu dupa anunt. Mai multe DETALII despre CONFERINTA si despre DIRECTIVA
Criza dezinfectantilor: apel catre CE
Europarlamentarii Daciana Sârbu si Victor Negrescu au atras atentia Comisiei Europene asupra riscurilor de sanatate generate de recenta criza din România privind dezinfectantii diluati si au cerut masuri ferme pentru ca astfel de situatii sa nu mai fie posibile in niciun sistem sanitar de pe teritorul Uniunii Europene. Mai multe DETALII despre interpelare AICI.
Obiceiurile alimentare ale copiilor, in cifre
Mai putin de jumatate din copiii de 11 ani si doar o treime din cei de 15 ani mananca zilnic fructe. Tarile cu consum ridicat de fructe sunt Canada si Belgia (peste 60% din fete si 53% dintre baieti consuma zilnic). Romania se afla in prima treime a clasamentului (49% din fete si 43% din baieti), dar la categoria de varsta 15 ani cade in ultima treime. DETALII
Europarlamentarii PSD – Apel catre Guvern sa respecte profesorii si solicitarile lor privind salarizarea
Europarlamentarii social-democrati au solicitat Guvernului condus de Dacian Ciolos sa respecte partenerii sociali in discutiile privind salarizarea in sectorul bugetar si sa nu ignore problemele ridicate de cadrele didactice, probleme care justifica valul de nemultumire din prezent:
"Atragem atentia premierului ca nu putem stimula dezvoltarea României fara investitie in Educaţie, iar salarizarea corecta a profesorilor este parte integranta a acestei investitii absolut necesare. Ca membra a Uniunii Europene, România trebuie sa trateze educatia ca pe o prioritate, ca pe un pilon ce sustine dezvoltarea sa durabila". 
APELUL integral AICI
Sustinere pentru colegii din PSD
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Contact
Contact
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Tweet
Forward to Friend


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp