Copy
View this email in your browser
Grasimile trans si pericolele pentru sanatate,
in atentia institutiilor europene:

Daciana Sârbu - desemnata co-autoare a unei rezolutii europarlamentare

Consumul de grasimi trans produse industrial creste riscul bolilor de inima, iar institutiile europene trebuie sa-si asume urgent masuri concrete pentru limitarea acestora in alimentatie, considera Daciana Sârbu, care a fost desemnata co-autoare a unei rezolutii pe acest subiect a Comisiei de sanatate (ENVI) din Parlamentul European.
Eurodeputata este cea care a propus participarea activa a Comisiei ENVI la identificarea de solutii pentru aceasta problema reala de sanatate publica.
De altfel, in cadrul reuniunii ENVI de la Bruxelles la care a participat si comisarul european pentru Sanatate, Daciana Sârbu
i-a atras atentia ca institutiile UE intarzie nejustificat luarea unor decizii in privinta grasimilor trans.
Rezolutia este forma prin care Parlamentul European se implica pentru a accelera adoptarea unei solutii intr-o problema stringenta, implicare pe care reprezentanta PSD
a cerut-o in mod repetat. MAI MULTE DETALII

Apel catre Comisia Europeana
pentru imbunatatirea legislatiei privind

sanatatea la locul de munca
Legislatia care protejeaza sanatatea si siguranta la locul de munca trebuie imbunatatita urgent, inclusiv pentru a preveni multe imbolnaviri cauzate de expunerea la substante cancerigene – este unul dintre mesajele centrale ale evenimentului organizat la Bruxelles de Coalitia Europeana a Bolnavilor de Cancer (ECPC) si gazduit de eurodeputata Daciana Sârbu, vicepresedinta a Comisiei de Sanatate publica din Parlamentul European.
Evenimentul a prilejuit lansarea unei Carte Albe menite sa atraga atentia asupra cancerului de vezica urinara, o maladie “uitata” de dezbaterea publica, desi este al cincilea tip de cancer din Europa ca numar de victime, peste 175.000 de europeni fiind diagnosticati cu aceasta boala in fiecare an. DETALII AICI
„Sunt categoric in favoarea restrictiilor de marketing la alimentele nesanatoase”

Cred ca trebuie sa existe o responsabilitate a industriei, dar si un control al statului.
Pana la urma, consumatorul trebuie protejat, responsabilitatea personala merge pana la un punct, atata timp cat nu exista surse de informare, cat nu putem citi etichetele corect – pentru ca, desi s-au mai simplificat, tot complicate sunt si este dificil sa extragem din ele informatiile relevante.
Reglementarile – atat cele nationale, cat si cele europene, definite la Bruxelles si Strasbourg – trebuie gandite si aplicate pentru a-i ajuta pe oameni sa ia decizii corecte in privinta alimentatiei, sa inteleaga relatia dintre alimentatie si sanatate si sa se poata feri de obezitate.
(fragmente din interviul acordat euro-health.ro. MAI MULTE DETALII)
CRIZA DIN AGRICULTURA EUROPEANA
Comisia Europeana trebuie sa gaseasca solutii pentru a elimina practicile neloiale din lantul alimentar si pentru a garanta ca producatorii sunt platiti decent pentru munca lor.  Mesajul a fost transmis de eurodeputata intr-o dezbatere pe tema masurilor necesare in agricultura UE  (MAI MULT)
OPORTUNITATEA PROFILURILOR NUTRITIONALE
Organizatia Mondiala a Sanatatii a propus deja un astfel de instrument. Comisia a ratat o sansa importanta de a imbunatati informatia aflata la dispozitia consumatorilor, a subliniat Daciana Sarbu in interventia sa din PE (DETALII)

 
4 INTREBARI ESENTIALE
IN LUPTA IMPOTRIVA OBEZITATII
  • Cum facem sa impiedicam producatorii sa scrie pe eticheta unui produs ca e „plin de vitamine”, daca in acelasi timp e si plin de zahar sau grasimi, pacalind astfel parintii ca au gasit un produs benefic?
  • Cum facem ca producatorii sa fie convinsi, constransi sau incurajati sa aduca pe piata alimente mai bune din punct de vedere nutritional?
  • Cum ii determinam sa-si schimbe oferta pentru copii – inclusiv comunicarea catre acestia?
  • Cum convingem supermarketurile sa nu mai plaseze dulciuri in zona caselor de marcat, la nivelul ochilor copiilor?
(DETALII AICI)
Eurodeputatii PSD: Cerem relansarea imediata a procesului de absorbtie a fondurilor europene
"Este inacceptabil ca astazi sa riscam sa ne intoarcem acolo unde eram in primavara lui 2012, cand tara era condusa de PDL. Este cu atat mai grav acest lucru cu cat am intrat intr-un nou ciclu bugetar european, iar actualul Guvern avea toate datele sa continue munca buna din perioada 2012-2015.
Dupa preluarea guvernarii de catre PSD si aliatii sai, atragerea fondurilor europene a fost o prioritate si am reusit sa crestem masiv procentul de fonduri atrase si sa rezolvam problemele tehnice din jurul procesului. Acum, cu noul Guvern, atragerea fondurilor europene este blocata si nu se vine cu solutii.
Cerem Guvernului sa relanseze de urgenta procesul de atragere a fondurilor europene, dand drumul la programe, rezolvand problemele tehnice." DETALII AICI
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Contact
Contact
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Tweet
Forward to Friend


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp