Copy
www.dacianasarbu.ro
View this email in your browser
Prioritati ca vicepresedinta
a Comisiei de Mediu si Sanatate publica 
din Parlamentul European

“Mi-am ales ca domeniu prioritar de actiune zona de sanatate publica si siguranta alimentara, si mai precis promovarea stilului de viata sanatos, a educatiei nutritionale si a alimentatiei sanatoase. In special in a doua jumatate a mandatului trecut m-am concentrat pe aceste domenii, si voi continua. 
Cred ca nu exista, in acest moment, in institutiile europene, un accent suficient de puternic pe domeniul nutritiei si legaturii acesteia cu sanatatea“, afirma eurodeputata.

Aceasta considera ca sanatatea copiilor este o tema  prioritara, si va continua incercarile de a o impune pe agenda autoritatilor europene: ”In acest moment nu exista politici gandite integrat, unitar, care sa vizeze dezvoltarea corecta a copilului. De aceea am propus deja, si voi relua aceasta propunere, o Strategie Europeana pentru Sanatatea Copilului.
Avem nevoie de un set de politici coerente, cu aplicabilitate europeana si finantare europeana, dedicate starii de sanatate a copilului. Un capitol important al acestor politici este nutritia.” 
(Detalii AICI)

O prioritate speciala: combaterea cu orice pret a discriminarii cetatenilor romani in Europa, inclusiv in privinta accesului la sistemele sanitare

Daciana Sarbu s-a aflat intotdeauna in prima linie a vocilor care au aparat comunitatile romanesti atacate in afara tarii si, ca vicepresedinta ENVI, isi propune sa continue sa conteste orice fel de masura discriminatorie impotriva romanilor in Uniunea Europeana:
“Am citit recent despre intentia guvernului britanic de a supra-taxa tratamentele medicale pentru imigrantii ce provin din afara Uniunii Europene. Acesta nu trebuie sa fie un pas catre atitudini similare fata de imigrantii din state UE, mai ales ca stim cat de puternica a fost campania anti-imigratie, indreptata impotriva romanilor si bulgarilor. Voi urmari cu atentie acest gen de initiative si voi reactiona, in Comisia ENVI si oriunde va fi necesar, pentru ca nimeni sa nu recurga la discriminare fata de cetatenii romani in UE. Ar fi un paradox foarte trist, pentru ca sistemele sanitare din state precum Marea Britanie sau Germania beneficiaza foarte mult de pe urma personalului medical provenit din Romania”. Mai multe detalii despre prioritati AICI.
Cititi 
AICI articolul critic scris de Daciana la adresa clasei politice britanice

Subiecte fierbinti pe agenda Comisiei de Mediu si Sanatate: energia verde si organismele modificate genetic
In cadrul rubricii Europa Verde difuzate la Radio Romania Actualitati, Daciana Sarbu a oferit cateva detalii privind programul din perioada urmatoare al Comisiei si a vorbit despre implicarea sa:
"Am fost votata in Comisia de Mediu vicepresedinte si sigur ca, spre deosebire de mandatul trecut, implica responsabilitati suplimentare, dar asta nu inseamna ca agenda mea se schimba, categoric prioritatile vor ramane sanatatea si alimentatia".

MAI MULTE DETALII AICI
Vesti bune printre prioritatile anuntate de Presedintia italiana a UE
"Salut preocuparea anuntata in programul noii Presedintii italiene a UE pentru agricultura bio: domeniul va fi tratat cu  un 'interes special', iar printre aspectele cheie se vor afla 'simplificarea procedurilor si asigurarea calitatii produselor ecologice care patrund pe piata'”.
 Mesajul intreg AICI
Consiliul National PSD (Craiova)
Daciana Sarbu a participat la lucrarile Consiliului National al PSD, in cadrul carora Victor Ponta si-a anuntat intentia de a candida la Presedintia Romaniei. Mai multe detalii AICI
Etichetarea alimentelor poate salva vieti
Deciziile coordonatorilor ENVI
"Buni ambasadori ai Romaniei la Bruxelles"
Facebook
Facebook
dacianasarbu.ro
dacianasarbu.ro
Twitter
Twitter
comunicare@dacianasarbu.ro
comunicare@dacianasarbu.ro
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Tweet
Forward to Friend


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp