Copy

8ste editie van Potjebuur!

View this email in your browser

Oproep om massaal het warme-potje-op-het-vuur aan te klikken!

Op de spiksplinternieuwe Potjebuurwebsite staat er een overheerlijke pot uitnodigend op het vuur te pruttelen!
Met een simpele klik erop, maak je kenbaar dat ook jij (of je gezin, je familie, je organisatie, je werk...)  op 8 juli met een smakelijk hapje naar een buur stapt, of anders gezegd: potjebuurt!
Dankzij de samenwerking met de provincie West-Vlaanderen wordt deze
8ste editie van Potjebuur een superwarme feestdag voor iederéén, ongeacht afkomst, cultuur, levensbeschouwing, religie en taal.
 
Sedert 2009 is Potjebuur de nieuwe feestdag in ons land die ieder jaar samenvalt met het Suikerfeest.
Jaar na jaar ondersteunen een pak bekende mensen en organisaties deze nieuwe feestdag.
Voor het eerst is er een echte Potjebuurstad (Kortrijk!) en wordt er een wedstrijd georganiseerd:Wat wordt het Potjebuurgerecht 2016?
Wat valt er te winnen?  Fun, creativiteit en rock ‘n roll want op Potjebuur mag je samen met de voor deze gelegenheid herenigde Flemish Foodies je gerecht bereiden!!  Iedereen kan deelnemen aan de wedstrijd zowel individueel of als gezin, familie, vereniging, met je werk, je sportclub, enz.
 
Vanwaar Potjebuur?  Mensen mopperen soms over ‘vreemde’ tradities en gewoontes die hier binnensijpelen, maar blijven vaak blind voor positieve elementen uit andere culturen. Zoals moslims die op het einde van de ramadan bij hun buren aanbellen en geheel vrijblijvend een smakelijke maaltijd afgeven: een gebruik waar wij iets kunnen van opsteken in onze supergeïndividualiseerde samenleving waarin we vaak onze buren niet kennen. Tegelijk is Potjebuur, dat een ‘vreemd’ gebruik integreert in onze cultuur, een deugddoend signaal van respect en waardering naar alle culturen in ons land.

Ga naar www.potjebuur.be, klik en Potjebuur op 8 juli:  je wordt deelgenoot van een warme samenleving die vrede, vriendschap en vertrouwen hoog in het vaandel draagt:  eten delen schept immers àltijd een band!
 
Copyright © 2016 Stof en Aarde, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp