De yieha! nieuwsbrief houdt je op de hoogte van het laatste yieha! nieuws en de volgende activiteiten.
Een verdwaalde paashaas brengt jullie een yieha! nieuwsbrief vol activiteiten en nieuwtjes. Achter de schermen maken wij ons al klaar voor de zomer!
15 mei
Secretariaat
Eerste vergadering 'En hoe gade gij gaan?'
De eerste vergadering voor het project 'En hoe gade gij gaan?' over mobiliteit van jongeren met een beperking. Contacteer Tine als je erbij wil zijn.
Iedereen welkom!
17 mei
Daguitstap Dolfijn
Vandaag gaan we op daguitstap. Hopelijk zien we hier Nemo en al zijn vriendjes! Jij gaat toch ook mee?!
6 - 14 jaar
3 - 10 juli
Essen
Zomerkamp: Bye Bye Mama
We maken een reis rond de wereld die je nooit zal vergeten! Zin om met ons mee te gaan? Maak jouw rugzak al maar klaar! 
6 - 10 jaar
3 - 10 juli
Essen
Zomerkamp: Bye Bye Mama
Heb je er altijd al van gedroomd om een wereldreis te maken? Op zomerkamp verkennen wij de zeven zeeën en de vijf continenten. 
11 - 13 jaar
3 - 10 juli
Essen
Zomerkamp: Road to nowhere
Onze tienerwerking werd uitgekozen door ‘de geheime wereldorde’ om stabiliteit in de wereld terug te brengen. Als dit je al afschrikt, gelieve niet meer verder te lezen en jouw zin voor avontuur te oefenen met een strip van Jommeke en/of Suske en Wiske.
14 - 17 jaar
10 juli
Essen
Spaghetti-avond
Het zomerkamp wordt in stijl afgesloten met een spaghetti-avond waarop iedereen welkom is. Vanaf 14u kan je iets drinken, vanaf 15u genieten van de show en vanaf 17u iets eten.
Iedereen welkom!
Vrijetijdscoordinator Sarah verlaat yieha!
Het begon met een vacature: yieha! was geknipt voor Sarah en Sarah was geknipt voor yieha!
 
Ze is de voorbije jaren het alziend oog van de vrije tijd geweest, ze was het gezicht van het secretariaat voor moni's en ouders, toonde ons hoe je succesvol promo voert in een nieuwe stad en had altijd een luisterend oor.

Dank je Sarah voor je aanstekelijke lach, je daadkracht en jouw bijdrage aan de geschiedenis van yieha! Veel succes op je nieuwe job.

Vanaf nu kan je met al je vragen over de vrijetijdswerking terecht bij Peter (peter@yiehavzw.be).
Nieuwe vorming: stereotiep, a mission possible
Stereotiep geeft jongeren en jongvolwassenen met een beperking de kans om hun eigen (levens)verhaal te delen met het publiek. Op die manier willen we het publiek informeren, sensibiliseren en motiveren om het leven van een persoon met een beperking zo realistisch mogelijk weer te geven. 

Boek deze vorming nu via de website of door te mailen naar peter@yiehavzw.be.
Spaar mee voor speculoospasta en melk op kamp
Zoveel spelen op kamp, dat lukt alleen met een stevig ontbijt. Met gratis Lotus speculoospasta en Joyvalle melk bijvoorbeeld. Jij kan ons helpen sparen voor gratis potten en brikken!

Lotus speculoospasta: verzamel de Lotus kampstickers die je in de Lotus verpakkingen vindt. Surf naar www.lotusopkamp.be, klik op Doneer en selecteer Gent als gemeente en Yieha! bij de jeugdbeweging. Geef je codes in vóór 11 juni!

Joyvalle melk: spaar de rode lipjes van de melkkartons en geef ze voor 6 juni in op www.lekkeropkamp.be. Gebruik deze gegevens: yieha! vzw, Antwerpsesteenweg 39/1, 9000 Gent. De verantwoordelijke is Peter Mees, peter@yiehavzw.be.

En nu sparen maar!
Vrijwilligers gezocht voor 'En hoe gade gij gaan?
Ons project 'En hoe gade gij gaan?' is goedgekeurd voor €12.000 door Hart voor Handicap. De komende twee jaar buigen we ons over mobiliteit van jongeren met en zonder beperking. Waar willen ze heen? Met wie en vooral hoe doen ze dat? Wat zijn de drempels en wat kunnen we daaraan veranderen?

Wil je het project mee vormgeven of ken je iemand die geïnteresseerd is? Mail dan naar Tine Seyssens voor meer informatie. We komen de eerste keer samen op donderdag 15 mei om 19u op het secretariaat.
De vrijwilligers en ouders die een deel van de taken van Sarah overnamen. Want Peter heeft ook maar twee armen. 

Dikke merci!
yieha! is op zoek naar een groot whiteboard. Heb jij zo eentje staan? Stuur een mailtje naar Peter!

yieha! is op zoek naar nieuwe huisvesting. Weet jij een lege bureauruimte staan in Gent? Contacteer Peter!
Stad Gent, Velovelo, Hart voor Handicap en Kindergeluk steken ons ook in 2014 een (financieel) hart onder de riem!

Copyright © 2014 yieha!, Alle rechten voorbehouden.


Email Marketing Powered by Mailchimp