De yieha! nieuwsbrief houdt je op de hoogte van het laatste yieha! nieuws en de volgende activiteiten.
Woohoow! Alle kindjes blij want het is weeral vakantie! Of je nu op reis gaat of thuis blijft maakt niet uit, het belangrijkste is dat je de hele dag kan spelen. En terwijl jullie genieten van deze vakantie bereiden wij ons al voor op de volgende!
8 maa
Aalst
Klimclusief part II
We gaan samen een namiddag muurklimmen. Wie schrik heeft van grote hoogtes kan badmintonnen.

Voor kinderen met én zonder beperking!
14 - 17 jaar
13 maa
Gent
Algemene vergadering
Om de toekomst van yieha! in goede banen te leiden zouden we zowel ouders, vrijwilligers en sympathisanten volgende week donderdag (13 maart) willen uitnodigen op een belangrijke Algemene Vergadering.

De vergadering gaat door op het yieha! secretariaat in Gent en start om 19 uur. Als je er bij wil zijn geef je een seintje aan info@yiehavzw.be.
Iedereen
22 maa
Gentbrugge
Dolfijn maart
We knutselen en spelen er op los met Nemo!
6 - 15 jaar
10 - 13 apr
Anzegem
Het oude Egypte
We reizen door de tijd en komen terecht in het oude Egypte. We maken een kamelentocht en bestormen zandkastelen!
6 - 10 jaar
10 - 13 apr
Anzegem
Het oude Egypte
Ben jij in de ban van de vloek van de mummie? Of voel je je eerder een echte Cleopatra? Kom met ons mee en reis naar het oude Egypte.
11 - 13 jaar
10 - 13 apr
Anzegem
Beauty and the nerd
Deze paasvakantie komt het tot een ontmoeting tussen de beauty’s en de nerds. De beauty’s zullen moeten bewijzen dat er meer in hun kopje zit dan piepschuim. Kunnen zij ook een robot bouwen of de nerds verslaan in een kennisquiz? De nerds moeten dan weer tonen dat ze ook in staat zijn te praten over koetjes en kalfjes en zelfs een romantische date kunnen organiseren. 
14 - 17 jaar
19 apr
Yieha! fuif
Om de paasvakantie goed af te sluiten gaan we er eens ferm tegenaan knallen tijdens de yieha! fuif.
14 - 30 jaar
Yieha STEUNT het 'Goe gespeeld' charter
Het 'Goe gespeeld' charter roept alle gemeenten in Vlaanderen op om 8 concrete charterpunten voor het recht op spelen op te nemen in het lokale beleid. De 'Goe Gespeeld! Partij' zal erop toezien dat die gemeenten het charter op de juiste manier opnemen in het lokale beleid. Het charter bevat punten om onder andere voldoende speelruimte te voorzien in de openbare ruimte en voor het georganiseerd jeugdwerk.

Meer informatie kan je vinden op de website van Goe Gespeeld!
Jeugddienst Gent organiseert gratis EHBO-sessies
Goed nieuws voor de jeugdwerkers die zich (verder) willen bekwamen in Eerste Hulp! De Jeugddienst organiseert naar goede gewoonte opnieuw gratis EHBOsessies voor jeugdwerkers. Voor de basissessie EHBO kan je kiezen tussen de sessie van 19 februari, 4 april, 23 april of 27 juni. De sessie ‘reanimeren’ gaat door op 5 maart. De sessies gaan telkens door op de Jeugddienst, van 19u30 tot 22u00. 

Meer info vind je op de website van de Jeugddienst.
Yieha is aanwezig op inclusiedag van Ouders voor Inclusie
Op zaterdag 29 maart organiseert Ouders voor Inclusie een inclusiedag in Sint-Niklaas. Ook yieha! is van de partij! We voorzien er een workshop voor ouders en animatie voor de kinderen.

Voor meer informatie kan je terecht bij Ouders voor Inclusie.
Jeugdraad gent organiseert een Open Jeugdraad
Op 12 maart organiseert de Jeugdraad Gent een open avond om het jeugdbeleid van de stad Gent te bespreken en mee vorm te geven. Een inspirerende en nuttige avond voor iedereen die een lepel in de pap te brokken wil hebben.

Meer informatie is beschikbaar op de website van de Jeugdraad Gent.
Een dikke pluim voor de eindies van de vrijtijdswerking omdat ze zo vlot, open en eerlijk vergaderen!
Wist je dat er een nieuwe stagiaire op het secretariaat is? Joke van Lierde loopt stage van 10 februari tot eind mei.
De raad bereidt zich voor op de algemene vergadering. Het zal een open algemene vergadering worden waarop ouders, vrijwilligers en niet-AV leden welkom zijn. Er volgt nog een officiële uitnodiging.

Copyright © 2014 yieha!, Alle rechten voorbehouden.


Email Marketing Powered by Mailchimp