Nyhedsbrev - november #1

Nyhedsoverblik, begivenheder og inspiration lokalt fra Helsingør Stift og om hele folkekirken
Vises nyhedsbrevet ikke korrekt?
Vis i browser
Modtag nyhedsbrevet hver 14. dag
Tilmeld
400 KONFIRMANDER FALDER BAGOVER OG LÆRER OM LUTHER

Det hjælper at være fysisk aktiv, når man skal lære om kristendom, mener både præst og deltager i konfirmand-event.

SE FOTO-GALLERI, VIDEO OG LÆS REPORTAGE...
HUN ER PRÆST FOR 7.000 I LOKAL FACEBOOK-GRUPPE

Sophie Nielsen efterlyste deltagere til bisættelse uden pårørende i lokal Facebook-gruppe. 11 fremmede mødte op.


LÆS INTERVIEW...

Send forslag og kommentarer til nyhedsbrevet ved at svare på denne mail eller til kommunikationsmedarbejder Anders Haubart Madsen på mail: AHMA@KM.DK
KONFERENCE OM FORFULGTE KRISTNE

Kirkeminister Bertel Haarder er blandt talerne til konference om forfulgte kristne i Østervangkirken 5. november fra kl. 9.30.

SE PROGRAM...
SKYLD OG SKAM? DET ER LUFTEN JEG HAR ÅNDET - FOLK&KIRKE

ESSAY. Skyld og skam? Det er luften, jeg har åndet, så længe jeg husker – lige fra pottetræningen til det første kys, skriver Knud Romer i Folk&Kirke.

LÆS ESSAY...
DET SKRIVER ANDRE MEDIER OM FOLKEKIRKEN

500 års uvenskab slutter i Lund. For byen Lund er besøget fra paven et historisk øjeblik, som har bragt universitetsbyen i en religiøs tilstand. (politiken.dk)

Paven underskriver historisk aftale i Lund. I domkirken i Lund skrev Pave Frans under på en erklæring om, at verdens katolikker og lutheranere skal arbejde sammen. (dr.dk)

Paven: Forbud mod kvinder i præstekjoler gælder for evigt. Besøg i Lund har ikke ændret Pave Frans' syn på kvinders ret til at prædike. (dr.dk)

Hella Joof: Jeg vil have ret til at skifte mening. Hella Joof, der er aktuel med to bøger om kristendom og leveregler, kalder sig selv en alternativ hippie-liberal debattør. (dr.dk)

Kirkelig ringning for krigsofre går uden om Danmark. Vi kan ikke ringe med klokkerne hver gang, der sker overgreb, siger formand for mellemkirkeligt råd. (jp.dk)

Reformationsjubilæum skovler penge ind. Indtil nu har forskellige projekter i forbindelse med markeringen af reformationsjubilæet næste år modtaget 30 millioner kroner. Man tillægger begivenheden alt for stor betydning for det danske samfund, lyder kritik fra Ateistisk Selskab. (dr.dk)

"Urne sælges - kun brugt én gang". Hvad stiller man op, når ens mormors aske er spredt over havet, og man står tilbage med en urne i fin stand? Morten Vendelsøe og hans kæreste oprettede en annonce på Den Blå Avis’ hjemmeside. (kristeligt dagblad - kræver login)
Copyright © 2016 Helsingør Stift, All rights reserved.


Afmeld nyhedsbrev 


This email was sent to <<Mailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Helsingør Stift · Vor Frue Kloster, Hestemøllestræde 3 · Helsingør 3000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp