Nyhedsbrev - april #1

Nyhedsoverblik, begivenheder og inspiration lokalt fra Helsingør Stift og om hele folkekirken
Vises nyhedsbrevet ikke korrekt?
Vis i browser
Modtag nyhedsbrevet hver 14. dag
Tilmeld
NYT FOLK&KIRKE: DERFOR SKRIVER VI OM DE TROLØSE OG TROFASTE

Folk&Kirke ser i 2017 på folkekirkens udfordringer og på, hvordan fortolkningen af kristendommen har udviklet sig i modspil til og samspil med en foranderlig verden.

LÆS LEDER...

Den trykte udgave er udkommet og er på vej til sogne, caféer og kultursteder i stiftet. Læs den digitale udgave herunder.

LÆS BLADRE-PDF...
HELSINGØR STIFT PÅ FACEBOOK

Vi fået en Facebook-side, hvor du kan se nyheder og billeder fra livet omkring kirkerne i Helsingør Stift. Klik "synes om" og få nyhederne på din Facebook.

FØLG OS PÅ FACEBOOK...
PRÆSTEKONSULENT SKAL UNDERSØGE KONFIRMANDFORBEREDELSE

Præsternes skal selv sætte ord på behov og ambitioner for forberedelsen af konfirmander i ny undersøgelse i Helsingør Stift.

LÆS INTERVIEW...

ZAHRA OG MEHDI: HVORFOR GÅR I MEST I KIRKE FOR ANDRES SKYLD?

NY SERIE: Hvordan oplever indvandrere folkekirken, når de bliver medlemmer af den? I 2002 var 16,5 procent af indvandrerne medlem, mens det i 2017 kun gjaldt 8,8 procent af det samlede antal indvandrere. 

I en ny serie fortæller nogle af dem, der trodser tendensen, om deres møde med folkekirken. Her er det Zahra og Mehdi fra Iran:

"For os er kirke Gud. I Dråby Kirke ved Frederikssund kunne vi mærke det for nylig, da vi mistede et barn under graviditeten. Præsten hjalp os til at tale om tabet og komme videre, og vi er så taknemmelige for det fællesskab, vi er blevet en del af ved at komme ind i folkekirken."

LÆS PORTRÆT...
 

Send forslag og kommentarer til nyhedsbrevet ved at svare på denne mail eller til redaktør Kåre Gade på mail: KAGA@KM.DK

BØNNEBOG ER BLEVET EN BESTSELLER

'Det vigtige. Bønner af Martin Luther' nu solgt i 14.000 eksemplarer. 

“Dorothea (Glõckner, red.) syntes, vi trængte til at markere reformationsjubilæet med noget andet end Luther-øl og Luther-sokker," fortæller Hanne Sander, pastor emeritus fra Jægersborg Sogn, som har oversat bogen.

"Derfor tog hun kontakt til forlaget og fik en god pris på andet oplag af bogen, som vi så kunne tilbyde til sognene i landets stifter.”

LÆS INTERVIEW...

REFORMATIONSARRANGEMENTER I HELSINGØR STIFT

Foredrag om reformation og revolution med Maria Helleberg? Luther-koncert med Sigurd og Snapper? Debat om kristendom og politik med Birthe Rønn Hornbech? Middelaldermarked på Jægerspris Slot? Luther-løb i Smørum?

I 2017 markeres reformationsjubilæet overalt i Helsingør Stift. Få et overblik her på hjemmesiden.

SE OVERSIGTEN...

DET SKRIVER ANDRE MEDIER OM FOLKEKIRKEN

Kirkeskatteprocenten er sænket. Siden 2012 er den gennemsnitlige kirkeskat landet over sænket fra 0,89 procent til 0,87 procent i 2017. Kirkeskatteprocenten er sænket i 27 kommuner de sidste 5 år. (folkekirken.dk)

Homovielser er ikke grundlovsstridige. Højesteret har fastslået, at det ikke var i strid med grundloven, da lovgivningsmagten og kirkeministeren i 2012 gjorde det muligt for to personer af samme køn at blive viet i folkekirken (kammeradvokaten.dk).

Adam Price om ny dramaserie: Det sværeste jeg nogensinde har lavet. (dr.dk)

Konfirmationshjælp vokser. Konfirmationen kan blive en dyr affære med mad, tøj og gaver. Kirken og andre frivillige hjælper konfirmandernes familier til den store dag (folkekirken.dk)

Domprovst: Kirken er ikke et lovløst rum. Kristendemokraternes formand mener, at kirkens rum bør være ukrænkeligt, selvom der befinder sig flygtninge, som opholder sig ulovligt i Danmark. Domprovsten i Københavns Domkirke er uenig. (bt.dk)

Manglende tro får folk til at forlade folkekirken. Undersøgelse peger på, at mange melder sig ud, fordi de forbinder kirken med nogle meget bestemte definitioner af tro.  (k.dk - kræver login)

Denmark's late night churches try to bring back worshippers. More and more Danish churches are trying to boost attendances by inviting congregations for night-time services. (thelocal.dk)
Copyright © 2017 Helsingør Stift, All rights reserved.


Afmeld nyhedsbrev 


This email was sent to <<Mailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Helsingør Stift · Vor Frue Kloster, Hestemøllestræde 3 · Helsingør 3000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp