Copy
Groen onderwijscentrum - januari 2015
View this email in your browser
BEDRIJFSLEVEN EN ONDERWIJS WERKTEN IN 2014 KRACHTIG SAMEN AAN: 
Instroom vergroten
Green meets Jeans
114 vmbo jongeren uit de regio Amsterdam hebben zelf ervaren dat indigo winning in de tuinbouw, grondstoffen levert aan de jeansindustrie. Lees meer.
Ambachtelijke academy 
The place to be om kennis en innovaties met BioBased grondstoffen in de Greenport Aalsmeer te ontsluiten. Hieraan werken vmbo, mbo, hbo en wo én het bedrijfsleven en overheid samen. Lees meer.
3 nieuwe MBO opleidingen
Green Tech - Boomteelt en Global Green Trade sluiten aan op vraag uit de markt.

 
Groene wanden in de klas
Enthousiasme voor groen aanmoedigen door op basisscholen al groene planten in de klassen te brengen. Lees meer.

 
Kwaliteit verhogen
Keuzemodules
Er zijn 6 nieuwe keuzemodules ontwikkeld door het onderwijs samen met het bedrijfsleven: Telen op Afstand, Veredeling, Biobased, Internationale Handel en Plantgezondheid, Techniek in de Kas, Geavanceerde Technische Installaties in de Kas.
Rondleidingen 
Meer studenten nemen een kijkje op bedrijven in de praktijk. Hier zijn ze op bezoek bij Vireõ plant sales in De Kwakel.
Gastlessen 
Ondernemers geven gastlessen en brengen cases uit de praktijk in de klas.
Go Café 
Voor een 'leven lang leren' stond het eerste kenniscafé 'Winst halen uit duurzaamheid' centraal: Groen is Poen. Lees meer.
Samenwerking optimaliseren
Stages 
Bedrijven werken samen, ontwikkelen kennis en bieden gezamenlijk stages aan om de kwaliteit van de opleiding te verbeteren. Lees meer.
Go bedrijven
Nu nog 6, maar in de toekomst zullen meer bedrijven samen activiteiten ontwikkelen om opleiding en praktijk beter op elkaar aan te laten sluiten. 
Diner Pensant
Ideeën ontwikkelen voor verbetering van de samenwerking tijdens een diner pensant. Ondernemers en studenten van Inholland en Wellant gaan met elkaar rond de tafel. Lees meer.
HBO projectonderwijs
Green Juniors uit het HBO gaan aan de slag met vragen uit de regio. Onder andere in opdracht van Blooming Breeders doen zij een onderzoek naar de kansen voor kleine teelten.

 
Groen onderwijscentrum
Het Groen onderwijscentrum (GO) is een samenwerking tussen Wellantcollege, Inholland, Amsterdam Economic Board en Greenport Aalsmeer. GO slaat een brug tussen de groene beroepsopleidingen en de arbeidsmarkt. Lees meer.
 

Groen onderwijscentrum
Linnaeuslaan 2, Aalsmeer

Bij vragen of opmerkingen mail:
mvander.meer@wellant.nl