Copy
Lupapiste
 
Uutiskirje 11 / 2016

Asiakasohjeistus iskuun. 
Linkitä uudet ohjedokumentit asiakkaiden saataville!


Kysyimme Lupapisteen viranomaispääkäyttäjiltä syyskuun alussa, miten palveluumme liittyvää viestintää ja ohjeistusta tulisi parantaa. Esille nousi tarve prosessiohjeistukselle, tietopläjäykselle sähköisen hakemisen hyödyistä sekä kuntalaisten "valistamisdokumentille" rakennuslupaprosessin suhteen.

Olemmekin nyt luoneet yllä mainitut 3 eri opasta viranomaisten ohjeistustarpeisiin.

Sähköiset oppaat ovat poimittavissa viestintämateriaali-sivultamme
Pääset lisäksi nappaamaan ne käyttöönne alta - klikkaa ohjeen kuvaa ja linkitä sivullenne kera otsikon.


A) Lupapisteen prosessikuvausB) Rakennuslupa pähkinänkuoressa
C) Lupapisteen hyödytOBS! Materiaalista on tulossa myös ruotsinkieliset versiot lähiviikkoina - julkaisemme linkin niistä viimeistään joulukuun uutiskirjeen yhteydessä.

Kannustamme teitä lämpimästi julkaisemaan oppaat nettisivuillanne sekä muissa kanavissanne - kerran julkaistu säästää työtä toistuvassa asiakasneuvonnassa!
Ohjedokumentit asiakkaille

Viranomaiskoulutusten materiaali nyt kaikkien hyödynnettävissä


Kyselimme viime uutiskirjeen yhteydessä viranomaisilta milloin ja missä Lupapisteen käyttökoulutusta tulisi järjestää. Jury puhui ja järjestimme rakennusvalvonnan sekä yleisten alueiden viranomaisille suunnatut koulutukset Lupapisteen käytöstä 18.11. Vantaalla sekä 22.11. Tampereella.

Koulutusten materiaali on nyt kaikkien saatavilla täältä.


Ilmoitamme seuraavista koulutusajankohdista jäljempänä. Mikäli kuntanne tarvitsee sillä välin räätälöityä käyttökoulutusta tai konsultointia, ole epäröimättä yhteydessä meihin!

Koulutuskyselyt:

Sari Tokoi | Asiakkuuspäällikkö | Lupapiste
sari.tokoi@solita.fi | 
050 4437 204
Koulutusmateriaali viranomaisille

Kuulumisia kuntakentältä: 
Jo yli 100 kuntaa avannut sähköisen hakemuspalvelun - työkaluja ja iskuryhmää vipinän takanaKuva 1. Lupapisteessä mukana olevien kuntien lukumäärät 29.11.2016. Lähde: www.lupapiste.fi.

Yllä olevan kuvan perusteella on selvää, että rakennetun ympäristön sähköinen lupa-asiointi ei ole enää mikään marginaalijuttu. Hakemuspalvelumme avanneita kuntia on tällä hetkellä 104 kappaletta ja uusia kuntia avaa asiakaspalveluaan verkkoon jatkuvalla syötöllä. Kokonaisuudessaan Lupapisteessä on mukana tällä hetkellä 167 kuntaa, mikä tekee yli 50 prosenttia Suomen 313 kunnasta.

Numeroilla ei ole kuitenkaan mitään merkitystä, mikäli ne eivät symboloi yhä parempaa huomista - puhutaanpa sitten asiakaspalvelun laadusta tai viranomaisten työn määrästä. Tiimimme reissaakin satoja kilometrejä viikossa missionaan tarjota kuntaviranomaisille: A) hyvät valmiudet käsitellä lupia ja palvella asiakkaita verkossa sekä B) rohkeutta kehittää toimintaansa sujuvammaksi. 

Lue blogistamme mm. millaisin eväin luodaan yhä sujuvampaa lupayhteiskuntaa, ja mitä ensi vuoden trendisana "Born electric" oikein tarkoittaa.
Lue kirjoitus

Nostona tuotekehityksestä: Tehtävät-toiminnallisuus viranomaisille näki päivänvalon tässä kuussa


Lupapisteen tehtävät-toiminnolla viranomainen voi organisaation sisällä kohdistaa kollegalle hankkeeseen liittyviä tehtäviä. Lue lisää tästä marraskuun puolivälissä julkaistusta uudistuksesta täältä ja napsauta sen jälkeen toiminto päälle pääkäyttäjänäkymästä. Täten pääsette paremmin työnjaon makuun tiiminne kanssa. 


Kuva 1. Tehtäville on oma osio Hankkeet-sivulla, josta voi seurata sekä omia että kollegojen tehtäviä.
Tietoa uudistuksesta
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Sähköposti
Sähköposti
Lupapiste
Lupapiste
Instagram
Instagram
 
Peruuta uutiskirje    Päivitä tilaustiedot 
 
Osoitelähde: Solita Oy:n markkinointirekisteri ja Lupapisteen käyttäjärekisteri

 
© *|2016|* Solita Oy, Kaikki oikeudet pidätetään.