Copy
Lupapiste
 
Uutiskirje 08 / 2016

Lupapiste On the Road -kiertue
keikkailee paperittoman luvanhaun puolesta - aina Limingasta Helsinkiin asti!

 

Maksuttomat infotilaisuudet sähköisestä rakennuslupa-asioinnista 16 eri paikkakunnalla - ilmoittaudu mukaan!


Kuten jo monet tiedättekin, rakennusluvanhaun ei tarvitse olla enää paperinpölyistä hommaa! Tätä sanomaa vie eteenpäin valtakunnallinen Lupapiste On the Road -kiertue (6.9.-13.10.2016), joka tarjoilee käytännön vinkkejä sähköiseen rakennuslupa-asiointiin alan ammattilaisille.

Katso keikkapaikat täältä!

16 eri käyttäjäkunnassa järjestettävät ilmaiset infotilaisuudet ovat tarkoitettu rakennuslupia työkseen hakeville tahoille. Lauteilla on Lupapisteen tiimiläisten lisäksi alueen rakennusvalvontaviranomaisia kera päivän polttavien terveisten. 

Älä siis jää pyörittelemään papereita, vaan nappaa hetki arjestasi ja ilmoittaudu mukaan haluamaasi tilaisuuteen. Näitä keikkoja ei kannata jättää väliin!
------

Lisätietoja kiertueesta antaa:

Ilona Liesmäki | Markkinointi ja Viestintä | Lupapiste
ilona.liesmaki@solita.fi | 040 5358 965 | @ilonaliesmaki

Lisätietoa kiertueesta

Lupa-asioinnin ykköstilaisuus on jo nurkan takana! 
Ilmoittaudu mukaan Helsingissä 
22.9. pidettävään Lupisfestiin! 


Jokasyksyinen Lupapistepäivä verhoutuu tänä vuonna rautaiseksi koulutuspäiväksi sekä sähköisen yhteisöllisyyden juhlaksi, Lupisfestiksi. Tilaisuuden tavoite on nostaa rakennetun ympäristön kuntaviranomaisten sekä alan ammattilaisten lupa-asiointiin liittyvää yhteispeliä uusiin sfääreihin.

Koko päivän tilaisuus pidetään 22.9.2016 Helsingissä, Kellohallissa. Tilaisuus alkaa aamupalalla klo 08.30 ja jatkuu aina klo 23.00 asti yhteisen illanvieton merkeissä.

Tutustu päivän tarkempaan ohjelmaan täältä.

Yhden päivän festivaaliranneke kustantaa 109 € / henkilö + alv 24%.
Osallistumismaksuun kuuluu tajuntaa laajentava ohjelmasisältö kera tarjoilujen ja illanvieton. Ilmoittautuminen päättyy kunnes paikat täyttyvät, kuitenkin 14.9.2016 mennessä.

Tule mukaan nostamaan viranomaisten ja ammattilaisten lupaharmoniaa uusiin sfääreihin sekä nappaamaan kullanarvoisia vinkkejä oman toiminnan sujuvoittamiseen!

Lisätietoa ja ilmoittautuminen

Jelppiä palvelun käyttöön: parannuksia ja ohjeistuksia kootusti


Palvelumme päivittyy joka toinen viikko käyttäjäpalautteen ja -tarpeiden pohjalta. Samassa yhteydessä nettisivujemme tiedotteet-sivulta on luettavissa viimeisimmät parannukset ja uudistukset kera ohjeistusten. 

Alla tärkeimpiä huomioita viimeaikaisista parannuksista sekä uusista ohjeista - sekä yksittäisille ammattilaiskäyttäjille että Yritystilikäyttäjille.

 

PARANNUKSIA PALVELUSSA: 
Liiteuudistus

 • Suunnitelmat ja liitteet -välilehden ulkoasu muuttui liiteuudistuksen myötä.
 • Välilehdelle on lisätty mahdollisuus rajata tarkasteltavien asiakirjojen joukkoa erilaisten filttereiden avulla.
 • Liitteiden lataamisessa on uusia vaihtoehtoja. Jatkossa on mahdollista ladata joko hankkeen kaikki liitteet, tai vaihtoehtoisesti haluamansa liiteryhmän liitteet.
 • Tutustu liiteuudistukseen tarkemmin täältä.

Kuva 1. Liiteuudistus helpottaa mm. liitteiden etsintää ja latausta

Yritystilikäyttäjille
 • Yritystilin ylläpitäjä voi valita saako tietty Yritystilin käyttäjä jättää hakemuksen vireille Lupapisteen kautta vai ei.
Työnjohtajan nimeämiseen parannuksia
 • Työnjohtajan nimeämistä kehitetään jatkuvasti sujuvampaan suuntaan. Pääset tutustumaan mm. loppukevään uudistuksiin täältä.

OHJEITA:

Pikaopas Lupapisteen käyttöön
 • Löydät pikaoppaan palvelumme käyttöön täältä.
Ohjevideoita
 • Video-ohjeita palvemme käyttöön löytyy nykyään kootusti Ohje-sivulta.

HUOMIOITA YRITYSTILISTÄ:

Yrityksen tai sen yksittäisen käyttäjän kutsuminen hankkeelle ulkouolisen tahon toimesta
 • Lupapisteen Yritystilin yksi merkittävimmistä ominaisuuksista on sen tarjoama yhteinen näkymä organisaation kaikkiin hankkeisiin. Tämä ei kuitenkaan koske niitä hakemuksia, joille on valtuutettu osapuoleksi yksittäinen Yritystilin käyttäjä eikä Yritystiliä.
  • Ohjeistakaa siis asiakkaitanne valtuuttamaan osapuoleksi yritys, jos haluatte hankkeen ilmestyvän yhteiseen hankenäkymäänne. Jos taas on kyseessä hakemus, jota ei syystä tai toisesta haluta muiden Yritystilin käyttäjien nähtäville, oikea tapa valtuuttaa osapuoleksi on henkilövaltuutuksen kautta. Lue tarkempi ohjeistus täältä.
Yritystilin ylläpitäjistä
 • Muistathan, että Yritystilin ylläpitäjä on oletuksena hän, joka on tilin alun perin rekisteröinyt. Ylläpitäjä voi myöhemmin nimetä muitakin käyttäjiä ylläpitäjiksi. Ylläpitäjä jakaa käyttöoikeuksia muille kutsumalla heitä sähköpostiosoitteilla palvelun kautta. Jokaisella käyttäjällä on siis oma käyttäjätunnus Yritystiliin. 
 • Ylläpitäjä vastaa yritykseen kohdistuvista valtuutuskutsuista. Myös yhteystietojen ja laskutustietojen päivitys on ylläpitäjän hommia. Jos yrityksellenne tulee tarve päivittää Yritystiliä isompaan käyttäjämäärään, sekin onnistuu ylläpitäjän toimesta “Omat tiedot” –valikon kautta.
Tiedotteita palvelun parannuksista

Rakennetun ympäristön lupa-asiointi heittää hyvästejä byroslavialle Lupapiste-palveluiden vauhdittamana.


Paljon parjattu byroslavia on kaukana siitä, miten Lupapisteen käyttäjäkunnat ovat yhdessä kehittäneet rakennetun ympäristön lupa-asiointia. Esimerkiksi Lupapisteen asiointi- ja arkistointikokonaisuuteen juuri liittynyt Vihdin rakennusvalvonta haluaa omaa toimintaansa kehittämällä helpottaa asiakkaiden tiedonsaantia sekä vapauttaa aikaa lupakäsittelyn ohella muihin asioihin.

Lue ja inspiroidu Lupapisteen myyntipäällikön Kari Syrjärinteen katsauksesta, joka kertoo ajasta ja paikasta riippumattoman sekä avoimiin rajapintoihin perustuvan lupa-asioinnin etenemisestä kuntakentällä. 
Kommentteja kirjoittajalle?

Kari Syrjärinne | Myyntipäällikkö | Lupapiste
040 555 8684 | kari.syrjarinne@solita.fi

--------

Kirjoitus on osa kuukausittain ilmestyvää ”Kuulumisia kentältä” -juttusarjaa, jossa kuvataan rakentamisen lupa-asioinnin sähköistymistä eri puolilla Suomea.
Lue kirjoitus
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Sähköposti
Sähköposti
Lupapiste
Lupapiste
Instagram
Instagram
 
Peruuta uutiskirje    Päivitä tilaustiedot 
 
Osoitelähde: Solita Oy:n markkinointirekisteri sekä Lupapisteen koulutus- ja käyttäjärekisteri

 
© *|2016|* Solita Oy, Kaikki oikeudet pidätetään.