September 2013
View this email in your browser

LAMS Nyhetsbrev
 
Ris eller ros?
Har du tips eller gode råd om hvordan dette nyhetsbrevet kan forbedres? Kanskje du har ideer som du vil dele med oss? Da vil vi veldig gjerne høre fra deg.
Ta kontakt!
LAMS på Facebook
Send oss en epost
Kjære venn av LAMS

Nå som sommerferien er over skjer det mye spennende på LAMS. I dette nyhetsbrevet har vi prøvd å gi deg en smakebit av alle aktivitetene, markeringene, debattene, foredragene, feiringene osv som har funnet sted ila den siste måneden.

Du blir også bedre kjent med noen av skolens tidligere elever, og du får se hva drømmene til noen av dagens elever er. 

Også i Norge skjer det mye til støtte for LAMS. Les mer om forskjellige initiativer vi jobber med for å spre budskapet om LAMS og jenters rett til utdanning.

LAMS er kanskje bare en dråpe i det store, dype havet, men for de 650 elevene som i dag går på skolen, og de mange tidligere elevene som kan se tilbake på LAMS som sin barne og ungdomsskole, så er denne dråpen forskjellen på et liv uten utdanning og et liv med grenseløse muligheter. 


Og husk: Fillerya er grunnsteinen og fundamentet i dette prosjektet - les mer om dette under. All støtte vi mottar til LAMS går uavkortet til å drive skolen og forsterke fundamentet for framtiden. Heia fillerya!

Gjennom dette nyhetsbrevet vil du motta regelmessige oppdateringer. Har du tips til artikler eller saker du ønsker å se, send oss en melding. Og fikk du ikke med deg det forrige nyhetsbrevet (august), så sender vi deg gjerne dette igjen - bare gi beskjed.

Med ønske om en riktig god høst.

Laila & Amar Bokhari
Hva er drømmen din?
 
Vi spurte elever på LAMS om deres drømmer, og om hva de ville bli når de blir store. Klikk deg inn her og se hva de svarte.
LAMS er med Kronprinsen for å fremme verdighet og Global Dignity Day

24. september 2013 presenterte Laila Bokhari historien om LAMS og Bokhari-fillerya på "Ærlig Talt" konferansen i Oslo, som er et ledd i forberedelsene til Global Dignity Day 16. oktober 2013. Kronprins Haakon, Global Dignity, Norges Idrettsforbund og Rotary stod bak arrangementet.

Laila snakket om betydningen av verdibasert lederskap, og introduserte forsamlingen for fillerye og skoleprosjektet LAMS som har gitt arbeidsplasser, skolegang og framtidsmuligheter til tusenvis av mennesker i Pakistan.
Les mer her.


Les mer om Global Dignity Norge her: www.globaldignity.no/
Bokhari-rye og sitat på nyåpnet Solvang Skole i Øyer

7. september 2013 ble Solvang skole, Øyer kulturskole og Øyerhallen offisielt åpnet. I den anledning, hadde skolen invitert 
Laila Bokhari til å holde åpningstalen der hun blandt annet sa: “Dette er en stor dag for oss alle, men vi må samtidig ikke glemme alle dem som ikke får lov, har råd eller ikke har noen skole. Dette er dager jeg håper små og store jenter og gutter over hele verden får oppleve.”

Et sitat fra Yawar Bokhari, grunnleggeren av LAMS, henger nå på veggen i den nye barneskolen på Solvang: “The greatest religion of all is to kneel down and lift people up”. Det var et sitat Bokhari brukte ofte og som forklarer mye av hans idealisme og pågangsmot. Sitatet er plassert ved siden av en fargerik Bokhari-rye. 

Og dermed er båndene mellom en liten skole i Pakistan og en annen liten skole i Norge på plass. 

Les mer om arrangementet
her.

Gratulerer med velbestått eksamen!

Bli med å gratulere disse seks elevene som alle har bestått den endelige eksamen og er dermed uteksaminert fra LAMS etter 10 års skolegang.

Gratulerer til Noreen, Amina, Afra, Nirma, Sidra og Sumbal!

Klikk 
på bildet over for å se flere bilder og videointervjuer med jentene.

Om du har problemer med å se bildene eller videoene, kan du prøve å klikke deg inn her: 
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.648376085186907.1073741878.143620508995803&type=3 
Kafé arrangerer auksjon for LAMS
 
Venner av Lillehammer-kaféen Lykkelige Dager arrangerte nylig lykkehjul og auksjon til støtte for LAMS. Med mange frammøtte og mye morro ble en rekke premier auksjonert bort. Blandt premiene var en healingtime, fagboken "Ansvarlig og Lønnsom", skiprepping, familietur med bob og akebanen i Olympiaparken, diverse gavekort, Nu-skin fairtrade produkter, vinflasker, World Cup utstyr, smykker og gaveposer. Og hovedpremien var selvsagt en Bokhari-fillerye! Tilsammen kom det inn kr 14.000 i løpet av kvelden. Beløpet vil gå uavkortet til å støtte LAMS og jenters rett til utdanning. 

Har du lyst til å arrangere noe liknende der du bor til st
øtte for LAMS? Ta kontakt, så tenker vi høyt sammen. 
Hør foredrag om LAMS over hele landet
 
Flere av dere vil i løpet av høsten kunne få muligheten til å høre Laila Bokhari fortelle om filleryeprosjektet og LAMS. Mange Rotary-klubber rundt om i landet har allerede hørt henne. Lillehammer og Mesna Rotary-klubber, Lillehammer Yrkeskvinneklubb (LYKK), Inner Wheel og Lionsklubben på Lillehammer har gitt støtte til konkrete prosjekter. 

Dette varmer og inspirerer! Dette viser engasjement og bidrar også til at historien fortelles videre. I sentrum står fillerya og mulighetene denne gir jenter i Pakistan.
Yawar Bokhari, LAMS grunnlegger, ble før han gikk bort i 2012 hedret av Rotary med deres Paul Harris utmerkelse - en pris som gis til personer som lever opp til Rotarys motto: "Service Above Self".
 
28.september i år mottok datteren Laila Bokhari same utmerkelsen for sitt engasjement og videreføring av farsarven. Denne ble gitt under Distriktskonferansen på Hamar for Distrikt 2305, ved distriktsguvernør Roy Heine Olsen (se bilde).
Video: Stars of LAMS: Sana Sarwar (16 år)
På LAMS finnes det mange unge stjerner med store mål for framtida.
I hvert nyhetsbrev vil vi benytte anledningen til å introdusere deg til en ny stjerne. Først ut er Sana Sarwar. Sana er 16 år og går i 9.klasse. Klikk på bildet for å se videoen der Sana forteller oss litt om seg selv, og familien og om hvorfor hun liker skolen sin.


Videoen kan også sees her: https://www.facebook.com/photo.php?v=640419495982566
Feiring av Pakistans uavhengighetsdag

 
I anledning Pakistans 66. uavhengighetsdag, 14.august 2013, arrangerte LAMS en stor fest. Med sang, skuespill, dans, taler og mange gjester, og mye deilig frisk frukt til alle barna, ble dagen en eneste stor feiring.

Se alle bildene fra 14. august feiringen her.

Kanskje blir du med på festen til neste år?
Se på skolen vår!

Fem elever på LAMS fikk utdelt hvert sitt kamera og ble bedt om å ta bilder av skolen sin. De fleste valgte å ta bilder av vennene sine i skolegården, mens andre tok bilder av klasserommene sine.

Resultatet ble 68 morsomme bilder av blide og fornøyde elever.

Bildene kan du se ved å klikke deg inn her.
Filleryer gir utdanning - Heia fillerya!

Begynner det å bli litt gulvkaldt nå som høsten og vinteren er på vei? Hadde det ikke vært fint med ei flott rye på gulvet, spesielt når du vet at den bidrar til en god sak? Visste du at mesteparten av midline som går med til driften av LAMS kommer fra filleryesalg? Et unikt samarbeide med filleryefabrikken vegg-i-vegg med skolen betyr at overskuddet fra fabrikken går uavkortet til å drive skolen. Dette er Good Business!

Vi oppfordrer alle til å kjøpe ei rye - kanskje som en gave, eller for å bytte ut den gamle du har på hytta, eller kanskje naboen ville satt pris på en overraskelse? Ryene selges i møbelforretninger over hele Norge, deriblandt Skeidar, Bohus, Fagmøbler og andre kjeder. Husk å be om Bokhari-filleryer fra Pakistan når du handler.


Klikk deg inn her for 
å se alle Bokhari-ryene som selges p.t. i Norge.

Finner du ikke en butikk som selger den fillerya du leter etter?
Send oss en
 melding s
å hjelper vi deg!

Støtt jenters rett til utdanning - kjøp ei fillerye!
Takk for at du støtter LAMS!

LAMS er registrert i Norge under navnet: 
Stiftelsen Laila og Amars skole og college for jenter
Hammersengveien 49, 2618 Lillehammer
Organisasjonsnummer: 982405955
Kontonr: 6188.56.69742
Share
Forward to Friend
Tweet
+1
Share
Copyright © 2013 Stiftelsen LAMS, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp